Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Без трима основни играчи Нефтохимик загуби от шампиона Хебър
Автор: Стойчо Генов 09:30 / 22.02.2022Коментари (0)697
©
Шампионите от Хебър отново надиграха отбора на Нефтохимик 2010, като в заключителен мач от 15-ти кръг в мъжкия ни елит се наложиха с категоричното 3-0 над бургаския тим. Така, “тигрите" от Пазарджик продължават уверено победния си ход в Ефбет Супер Волей, записвайки 14-та поредна победа.

Въпреки че са с мач по-малко заради отложена среща, водят във временното класиране с 41 точки, като досега са загубили едва четири гейма в първенството. Нефтохимик пък са трети, с 35 точки, а пред тях са Пирин (Разлог).

В снощния мач, състоял се в зала “Васил Левски" в Пазарджик, тимът, воден от Мартин Бланко Коста, успя да надвие противника в решителните моменти въпреки интензивната си програма, включваща и заключителни срещи от Шампионска лига миналата седмица.

От отбора на Нефтохимик пък отсъстваха Николай Учиков, Николай Колев и Тодор Димитров.

Въпреки че свърши в три гейма, мачът донесе много емоции на феновете в Пазарджик, както и на онези пред екрани, които следяха на живо срещата по Диема Спорт 2.

След оспорвана битка в първия сет, и постоянно преследване в резултата, гостите от Бургас изпуснаха геймбол при 24-22. Хебър не позволи повече “притискане в стената" и със силен сервис (ас на Масари за последната точка), поведе в резултата.

След равенство при 13-13 във втория гейм, отново Масари записа важни точки, а в “тигрите" взеха инициативата и, водени от Брадли Гънтър, затвориха в своя полза. Повеждайки с 2-0, пазарджиклии бяха по-увереният тим и в последния гейм.

По-доброто представяне в атака (45 на 35) и от сервис (шест на два аса) се оказаха ключови за победата на Хебър, И двата тима обаче завършиха с равен брой точки от блок - седем.

Гънтър грабна наградата за най-полезен играч в мача, завършвайки като топ реализатор с 18 точки.

Ето какво заяви треньорът на Нефтохимик Николай Желязков след края на мача:

Не мисля, че мачът беше тежък за нас. Мисля, че днес играхме доста добре на фона на състоянието, в което бяхме днес. Имахме геймбол в първия гейм, който със сигурност е повлиял. Ако бяхме спечелили първия гейм, мачът щеше да е дълъг. Не успяхме, осакатени сме в момента, всички го знаят. Опитахме във втория гейм, въпросът е, че не успяваме с нашия начален удар да затрудним отбора на Хебър.

За мен това е най-големият проблем, който вече трета среща този сезон, не успяваме да решим. Не успяваме да ги затрудним на този елемент. С тези нападатели е трудно. Като цяло иначе не мога да имам претенции към момчетата.

Проблемът е, че бяхме говорили на разборите, че на сервиси на Масари и на Гънтър, трябва да сме по-спокойни, но за съжаление, не успяхме да го изпълним. Когато тези състезатели влязат в серия, те се чувстват комфортни в серия и е нормално след това да започнат да увеличават силата на сервиса и се чувстват по-комфортно. За съжаление, това е част от играта, която днес не успяхме да изпълним.

В момента единственото, което мога да кажа е, че ако успеем да изчистим още нашата игра, смятам, че можем да бием този отбор. От утре мислим за мача срещу Добруджа.
Още по темата: общо новини по темата: 33
14.10.2022
18.04.2022
25.03.2022
18.03.2022
28.02.2022
16.02.2022
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: