Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Черноморец и бургаската общественост - срещу расизма и дискриминацията
Автор: Екип Burgas24.bg 14:23 / 26.05.2011Коментари (0)985
©
Под този наслов ще премине последния двубой от първенството на страната в елитната футболна група между отборите на "Черноморец - Бургас" и "Локомотив" Пловдив. Преди срещата в специална десетминутна програма на електронната видеостена на стадион "Лазур", зрителите на стадиона ще могат да видят твърдата позиция на клуба и неговото ръководство в подкрепата на равенството и желанието за честна игра и отричането на расизма, дискриминацията и ксенофобията във футбола.

В сътрудничество с Община Бургас, регионалния инспекторат по образование, други групи и организации, с училища, младежки организации, с феновете, с обществени организации, целта на клуба е да развие една активна програма, като по този начин покаже на всички нуждата от превенция и елиминация на расизма и дискриминацията.

Достъпът до стадиона на мача между отборите на "Черноморец - Бургас" и "Локомотив" Пловдив на 28 май от 18 часа на стадион "Лазур" ще бъде безплатен за децата от домовете лишени от родителски грижи, за ученици, студенти, представителите на местната власт, Общинските съветници от града.

С двубоя на 28 май се поставя началото на проекта, в който "Черноморец - Бургас" и Община Бургас ще обединят усилия в борбата срещу расизма и дискриминацията. Това няма да бъде единствената проява, посветена на тази тема. В продължение на период от три години се предвижда да бъдат осъществени още няколко прояви в подходяща периодика. Следващите се планира да се осъществят през есенния полусезон през месеците септември или октомври.

Град Бургас е един от най - динамично развиващите се градове в България. В допитване - анкета на престижни български медии, именно Бургас бе определен за най-добър град за живеене в България.

ПСФК "Черноморец - Бургас", разполага с най-съвременния и отлично поддържан стадион в страната. Освен че предоставя на децата от града отлични условия за спорт и квалифицирани треньори, ръководството на клуба иска и да ги възпита - най- вече в дух на равенство и толерантност. 


Ето защо поради всички тези причини, имаме реалното основание да смятаме, че партньорският проект между: "Черноморец - Бургас" и Община Бургас - "Заедно срещу дискриминацията и расизма" ще постигне целите, заложени в него.

Още по темата: общо новини по темата: 8
28.05.2011
27.05.2011
27.05.2011
27.05.2011
26.05.2011
26.05.2011
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Д-р Теодор Борисов: През 60-те години българските национали имат най-големите успехи
Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести Александър Пелешенко загина на фронта в Украйна
Григор Димитров сред първите поставени в Рим
Григор Димитров с шанс за страхотен жребий за турнира в Рим
Роден талант зае второ място на силен международен тенис турнир в Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: