Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
“А" група остава с 14 отбора?
Автор: Екип Burgas24.bg 14:19 / 10.06.2011Коментари (1)1329
© Burgas24.bg
А" футболна група може да стане с 14 отбора. Вариантът е възможен, ако "Черноморец" (Поморие) спечели баража срещу "Видима Раковски" в събота и не получи лиценз за елита. До момента тимът от морето има право да играе само в "Б" група и не е подавал молба за елита. След изхода на мача БФС ще се събере да обсъжда казуса.

Благоевград вече няма професионален футбол. Финансовата агония на "Пирин" приключи с окончателното решение на изпълкома на БФС - клубът не получава лиценз и отива във "В" група.

Цял сезон в града се бориха за власт и имане, а накрая принесоха в жертва един от най-обичаните клубове в България. "Пирин" не може да изпълни финансовите изисквания на лицензионната комисия - най-големият проблем е дълг към НАП. А само допреди няколко години областта имаше дори два професионални клуба с името "Пирин".

През 2006-а "орлетата" за първи път бяха зачертани от профифутбола заради финансов колапс. С изчезването на "Пирин" в елита вече няма отбор от Югозападна България след кризите от същия тип в "Марек", "Вихрен", "Беласица".

Независимо от изваждането на благоевградския тим бараж между елитния досега "Видима Раковски" и "Черноморец" (Поморие) ще има. Вероятно "А" група ще бъде попълнена от още един плейоф - между третите отбори в крайното класиране на "Б" групите. По регламент изпадналите отбори - в случая "Сливен" и "Академик", нямат право да останат в елита.

Собственикът на "Пирин" Емил Наков не се яви на среща в общината в Благоевград. Първоначално той декларирал желание да даде 34% от акциите си, но впоследствие с факс информирал, че се отказва заради неизпълнени негови условия.

Наков поискал да остане изпълнителен директор, да няма ревизия на клуба и да бъдат назначени негови хора в управлението.

Изпълкомът на БФС реши също - от следващия сезон втора дивизия отново остава разделена, но във всяка група ще има само по 10 отбора. Съперниците ще се срещат по 3 пъти един срещу друг.

В зависимост от жребия отбор ще бъде два пъти домакин и само веднъж гост срещу съперник. Няма гаранция, че до старта на новия сезон и други отбори (най-вече от "Б" група) с финансови проблеми няма да се откажат от участие в първенството. Ако преди старта на сезона тимовете са прекалено малко, втора дивизия ще бъде само от една група.

Източник: в. "Труд"

Още по темата: общо новини по темата: 5
15.06.2011
14.06.2011
13.06.2011
12.06.2011
08.06.2011






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Страх от Нефтохимик мале страхх и не само от Нафтата Ботев,Спартак Вн и други велики в миналото отбори,които са прали шопите където ги срещнат
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: