Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Анеси: Искам да отнеса купа или титла
Автор: Екип Burgas24.bg 15:44 / 29.11.2011Коментари (0)1106
©
Анеси Андрианантенайна Абел е една от новите чуждестранни звезди на Черноморец. Макар и само на 21, футболистът от Мадагаскар вече успя да се на­ложи в състава на бургазлии и за десет мача за тима на Херо има пет попадения. Юношата на Оксер даде интервю в преда­ването "Резултат" на Bulgaria On Air, посветено на чуждес­транните футболисти в "А" група. Анеси сподели какви са впечатленията му от България и как се чувства в състава на Черноморец.

Анеси, кажи как се стигна до твоя трансфер в България и конкрет­но в Черноморец и съ­жаляваш ли, че избра този клуб?
- Успях да дойда в България, защото имах отворен договор с Оксер. Това, че бях свобо­ден агент, много улесни пристигането ми тук, а и от Оксер не ме спряха. Мениджърът ми пред­ложи да премина в Черноморец, защото според него отборът е добър. Дойдох с удоволствие, защото имах желание да видя футбол, различен от този във Франция. Не се поколебах при избора си, защото Черноморец е отбор, който играе добър футбол. Играя добре тук, хората ме обичат и са любезни към мен.

Лесно си се адапти­рахте към всичко тук?
- Нямам кой знае какви проблеми, а и за мен не е толкова трудно, защото хората се държат добре с мен. Плюс това има още двама французи в тима - Жереми и Жужу. Те ми помогнаха да навляза по-бързо в работата и да се аклиматизирам. Така за мен не бе толкова трудно да се впиша и да свикна с обстановката.

Как ви се струват хората в България?
- Трудно е да обобща­вам и преценявам хората тук. За мен е нормално и обичайно по френски маниер сутрин, когато дойда, да кажа "Добро утро, добър ден". Ако някой не ми отговори, това е негова преценка и поведение. Това не дава представа за всички.

Понася ли ви храна­та и кое е любимото ви ястие?
- Нямам проблем с хра­ната, вашата ми напомня на тази в Мадагаскар. Има много ориз, тестени изделия и доста други неща. Много ми харесва кухнята тук. Малко по-различна е от френската, но това не ми пречи и не променя нищо. Предпочитани от мен са оризът и тестените неща с месо или пиле.

Трудно ли е да си футболист в друга дър­жава? Какво ви липсва най-много в Бургас?
- Най-много ми липсва компанията и близките от Франция, забавите с тях. Нормално е да обичам да се забавлявам, но тук в България излизам по-ряд­ко, защото не познавам много хоpa. Хората тук са по-затворени в себе си и живея по свой начин.

Юноша сте на Ок­сер. Разкажете за френ­ското първенство и за работата ви с легендата Ги Ру.
- Когато бях в Оксер, Ги Ру много ми помог­на да повиша нивото си във футбола. Той мно­го ме обичаше и много ми помагаше. Това бе много добре за мен, защото бях на 18 години, а той ми помогна да се усъвършенствам на тази възраст. От него взех и удоволствието от играта в тази последна година в Оксер.

Голяма ли е разли­ката между френското и българското първен­ство?
- Разликата между френското и българско­то първенство е, че във Франция футболът се играе с повече такти­ка, много техника и се спазват правилата на терена. Защото това са малки детайли от играта, които ти печелят ува­жението на хората. Ако тук нарушиш правилата, губиш и респекта. Във Франция има много тех­ника, много подавания, много движение, много пасове и топки в дълбо­чина, и отново и отново. Това може би е разликата между Франция, Оксер и тук.

Разкажете ни някоя интересна история от футболната ви кари­ера?
- Когато бях на 16 го­дини, спечелих френско­то първенство с Оксер, това беше през 2006 г. Прекрасен спомен за мен, защото за първи път спечелих нещо, въпреки че като по-млад бях загу­бил във финалната фаза от Метц с 1:3.

Какво ни липсва тук? Какво трябва да се промени във фут­бола?
- Според мен това, ко­ето липсва на България във футбола, е повече ти­чане и пасове, движение, повече предварителна подготовка и информа­ция. Не само моментната форма е водеща, трябва да се усъвършенстваме и в техника, и удари, и пред гола.

Какво мислите за Черноморец? На кое място виждате отбора в края на първенство­то?
- За мен Черноморец е един от големите клу­бове в България. Не съ­жалявам, че дойдох тук - това е отбор, който играе добър футбол. Тим с много характер, който иска да печели.

Можете ли да спе­челите Купата на Бъл­гария?
- Разбира се, че сме способни да спечелим купата. Това е една цел, която преследва всеки. Убеден съм, че ние мо­жем да спечелим Купата на България! Още повече след резултата в първия кръг. Ако не допускаме грешки, можем да спе­челим!

Какви са ви амби­циите и в кой отбор искате да отидете?
- Личната ми амбиция и цел е да спечеля нещо с екипа на Черноморец. Защо не Купата на Бъл­гария или шампионата?! Ще дам максималното от мен за това. Ще да­вам всичко във всеки мач, във всеки момент. Моята цел е да отнеса у дома нещо в края на годината - било то ку­пата, или шампионската титла.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 32
15.05.2012
14.05.2012
13.04.2012
04.12.2011
04.12.2011
03.12.2011
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: