Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Оксер предложи зимен лагер на талант на Черноморец
Автор: Екип Burgas24.bg 17:13 / 21.09.2012Коментари (0)1122
©
Талантът от школата на Черноморец (Бургас) Денислав Минчев беше харесан от френските клуБове по време на едномесечния му престой във Франция. 12-годишното момче тренира по една седмица последователно в академиите на Сошо, Оксер, Льо Ман и Мец благодарение на мениджърската агенция Скаутинг тийм.

Отзивите за Денислав са много добри. Това е първи път, в който той напуска страната и семейството си, така че пътуването беше повече с цел да натрупа просто опит във футбола във Франция. Момчето показа голяма зрялост. Той е изключително общителен и той не притеснява да комуникира с другите момчета въпреки езиковата бариера, обясни мениджърът Антъни Раво от компанията Скаутинг тийм.

Денислав вече е набелязан от Оксер, който иска да го види отново през зимата на 2013-а година. Момчето игра в една контрола за връстниците си от Оксер и изработи две попадения срещу парижкия клуб Бретини сюр Орн. Оксер определи играча като естествен плеймейкър и те биха искали да го видят да се развива в тази позиция, смята още мениджърът. Иначе в Черноморец 12-годишният Денислав играе като десен халф.

"Много съм доволен от престоя ми и в четирите клуба, защото видях разликата между нашите тренировки и техните. За мене това беше чудесно преживяване, казва пък тийнейджърът.

Денислав впечатлил французите с лесната си адаптация към различния тип тренировки, а също така и бързото приемане на тренировките и указанията. Визията за играта, комбинацията с едно докосване и движението му по терена също били отчетени като качества, които той трябва да развива. Отбелязани са и пропуските в досегашното му развитие- типичното за българските деца тактическо изоставане, както и по-ниското ниво на физика и някои технически пропуски.

Два от клубовете - Мец и Сошо, вече изявиха желание да пристигнат в България и да гледат и други български таланти. Вероятно те ще пристигнат по-късно тази есен, а Льо Ман ще изпрати човек от своята школа през пролетта на 2013-а година. Всички те обаче ще следят и самият Денислав как ще се развива в следващите 12 месеца.

Още по темата: общо новини по темата: 46
25.06.2013
21.06.2013
13.06.2013
06.06.2013
30.05.2013
27.05.2013
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: