Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Таланти от Черноморец на проби в Маритимо
Автор: Екип Burgas24.bg 11:43 / 19.02.2013Коментари (0)1552
© Burgas24.bg
Двама таланти от Футболната академия на Черноморец (Бургас) заминават утре на проби в португалския елитен клуб Маритимо. Това са полузащитникът Михаел Орачев и централният бранител Стоян Кижев - и двамата родени през 1995 година, които ще остават за тестове в продължение на шест дни. Пробите им са осигурени от компанията "Скаутинг тийм", която по-рано тази година изпрати Георги Китанов в ПСВ Айндховен и Тодор Гочев от третодивизионния Мастер (Бургас) в английския елитен клуб Куинс Парк Рейнджърс.

Орачев, който е син на бившия футболист на Пирин, Локомотив (София) и Нефтохимик Малин Орачев, е юношески национал, Кижев също е викан в юношеските национални отбори. Те ще тренират с първия отбор на Маритимо от 20-и до 26-и февруари, след което се прибират в Бургас. Ако бъдат одобрени, португалците ще се свържат с клуба за разговори по евентуален трансфер след завръщането им.

"Пробите за Орачев и Кижев са логично продължение на добрата форма, в която се развиват те в последно време. Двамата безспорно имат качества и португалците изобщо не се замислиха преди да ги поканят. Специално искаме да благодарим на шефа на Академията на Черноморец Алекси Желязков и на треньорите им за отличната работа и видимото израстване на двамата в последно време, а също така и за разбирането, което проявиха при поканата от Маритимо", коментира директорът на компанията Скаутинг тийм Антъни Раво. Очаквано Орачев и Кижев са в полезрението на старши треньора на мъжкия отбор на акулите Димитър Димитров-Херо.

Най-добрият треньор в България ги включва поне веднъж седмично да тренират с мъжкия отбор и да играят в контролните срещи и двустранните игри. Маритимо е един от стабилните във финансово отношение португалски клубове, не случайно федерацията покани резервите на тима да играят във Втора лига. В Маритимо обаче искат да се подсилят с млади таланти, които след време могат да бъдат доразвити и препродадени на по-големи отбори. Именно така са се насочили към двамата играчи на Черноморец.
Още по темата: общо новини по темата: 46
25.06.2013
21.06.2013
13.06.2013
06.06.2013
30.05.2013
27.05.2013
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: