Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Херо: Да дам път на младите ми доставя по-голямо удоволствие от една спечелена титла
Автор: Екип Burgas24.bg 10:53 / 29.10.2012Коментари (0)1039
©
За Димитър Димитров-Херо каквото и да се каже, ще е малко. За него няма тайни във футбола и това го доказа победата на неговия Черноморец над шампиона Лудогорец. По този повод Херо се съгласи да отговори на въпросите на "Тема Спорт".

Г-н Димитров, изненадахте мнозина с победата над Лудогорец. Очаквахте ли, че може да ударите шампиона и лидер в А група с оглед по-скромния потенциал на Черноморец?
- Сега е много лесно да се говори, когато сме победили, и да кажа - да, очаквал съм. Но наистина, вярвах, че няма да загубим този мач. Оптимизмът ми идваше от силната ни игра във фаза защита и това, че трудно допускаме голови положения. Надявах се във фаза атака да създадем някакви възможности и ако може да реализираме. Радвам се, че накрая така и стана. Това, че дадохме някакво териториално надмощие на Лудогорец, не значи, че те са имали кой знае какви чисти положения. Като цяло съм доволен, защото видях един колективен дух, дисциплина, най-вече тактическа в отбрана. В нападение има още какво да се желае. Реално можеше и по-рано да си решим мача и победата ни да бъде по-изразителна. Щастлив съм, защото играх и с 6-7 човека, родени след 1990 г.

Как все успявате да извадите отбор, който да бие големите, след като постоянно има пробойни в състава ви? Каква е рецептата, преди бяха чужденците, сега са юношите?
- При мен няма формули, рецепти... Всичко е работа, работа и пак работа. Все пак успехите се дължат на футболистите, защото те са тези, които реализират всичко на терена.

От това, което демонстрира Лудогорец смятате ли, че този отбор е надценяван?
- Въпреки загубата на точки в последните два кръга, все още съм на мнение, че Лудогорец продължава да играе най-добрият футбол у нас.

След първите 5 кръга Черноморец бе сред изпадащите, след 10-ия вече е в шестицата. Къде го виждате в края на полусезона?
- Ако направим добра селекция през зимата, може и малко по-напред да отидем. За мен обаче това не е най-важното. Аз се радвам, че 5-6 човека от нашата школа влязоха в първия отбор. Това смятам, че трябва да е приоритет на всеки един клуб. Като си правех сметка колко човека играят в основния състав на Литекс от школата им, излиза, че те имат по-малко от нас. Това, да дам път на младите, ми доставя по-голямо удоволствие от една спечелена титла.

През миналата година малко не ви стигна да се класирате за Лига Европа. Сега сте с далеч по-слаб състав, вярвате ли, че може да се промъкнете до тройката?
- Просто тогава бяхме преследвани от сериозен малшанс преди мача с Локо София да имаме толкова много контузени и наказани играчи. Много ми се искаше да завършим в тройката и страшно ме е яд, че не успяхме. И четвърто място е постижение за Черноморец, но ако бяхме станали трети, щях да съм изключително горд. Няма човек, който да съжалява повече от мен. Дано съдбата ни го върне, но ако финансово не се оправят нещата, ще ни е много трудно. Виждате, че на всеки 2-3 месеца продаваме най-добрите си футболисти. Така е тежко да се прави отбор. Дано и БФС не промени пак наредбата в последния момент.
Споделяте ли мнението, че ако имахте парите и възможностите на Лудогорец и Левски, щяхте да вкарате тези тимове в групите на

Шампионската лига и Лига Европа, ако водехте някой от тях?
- Това е много условно и не е коректно аз да го коментирам, защото във футбола няма гаранции. Но ^ по принцип е по-лесно там, където ти се дават тези възможности за селекция. Тогава вече излиза на показ и работата на треньора. При нас е много по-трудно. Излязоха ни няколко основни футболисти и аз се чудех какво да правя и какъв отбор да сглобявам на ново. Групата я попълвам с 16-17-годишни момчета. Ако бяхме задържали най-добрите си футболисти, които имахме през годините като Платини, Анеси, Марсио, Жужу, Шаешу и всеки полусезон надграждахме с един, двама сега Черноморец щеше да бъде много сериозен фактор.

Ще обърка ли Черноморец още много сметки в първенството?
- Естествено. Аз го вярвам това нещо. Лудогорец няма да е последният тим, който ще препънем. Плюс това ние играем изключително и само за себе си. Ние не помагаме на този или онзи отбор. Не случайно през миналата година спечелихме и приза за феърплей в първенството. Ние нямаме нито една точка подарена или спечелена по некоректен начин за разлика от други отбори.

Твърдо ли оставате в Черноморец, или си оставяте вратичка за друг отбор, след като напоследък ви каниха и Левски, и Ботев Пд?
- Имаше такива варианти, но първо, аз си имам договор до края на първенството с Черноморец. Второ, аз не мога така лесно да оставя хората, които са ме подкрепили в този тежък за мен момент. Това е моят роден град, моите приятели и съмишленици. Аз винаги ще изпитвам респект към тях. Знаете, имам и много сериозен личен проблем, продължавам да се боря с него... Трябва да помагам и на младите хора в професията, въпреки че не съм стар. Виждам в себе си още възможности, все пак съм на 53 години, а някои на тези години започват с треньорството. В Бургас си тежа на мястото.

Каква развръзка на първенството очаквате и как виждате най-вече битката за титлата, след като Левски и Лудогорец се изравниха на върха?
- Въпреки загубата на точки Лудогорец има възможността и потенциала да дублират титлата си. За мен те си остават основният фаворит. В Левски все още не могат да направят това, което иска Илиан Илиев. Според мен сините са още далеч от неговите разбирания и виждания.

Къде тогава Ивайло Петев загуби битката с вас?
- Ние ги затруднихме най-вече със стабилната си игра в защита. Смея да твърдя, че Лудогорец никога не е имал по-малко голови Положения, колкото имаше срещу нас.

Сега им предстои нов важен дуел с ЦСКА за купата, доколко съдбоносен е той за Петев и развитието на отбора?
- И през миналия сезон имаха три поредни загуби, и то през пролетта, и накрая излязоха от дупката и спечелиха титлата и купата. Не бива да се стига от едната крайност в другата. Знаете каква дълга скамейка имат и с какви чужденци разполагат, така че не смятам, че ще им се отразят кой знае колко негативно една загуба и един хикс. Много важно е собственикът Кирил Домусчиев отново да запази доверието в Петев и да не прибързва с крайните решения, дори и да не бият ЦСКА. Петев е едно младо момче с перспектива, което работи добре и се учи.

Ако имахте възможност, кои играчи от А група бихте привлекли в Черноморец?
- Много са, да ви кажа честно. Има доста играчи от водещите отбори, които бих взел в Черноморец. Ако кажа няколко имена, рискувам да изпусна някой или пък да обидя и засегна други. Има класни играчи и в Лудогорец, и в ЦСКА, и в Левски, ако щеш и в Ботев Пд. Адски много харесвам това дете Георги Миланов. Има страхотно израстване в него. Притежава огромен потенциал и му желая успех от все сърце. Смятам, че трябва да излезе навън колкото се може по-рано, за да го реализира.

Защо не оставихте Нюанджи в Черноморец?
- Това си е лично моя преценка. Гледах го два дни и в една контрола, но аз търсех малко по-друг тип футболист. Това, че е вкарал един гол, било то и на Левски, не означава нищо или че е на много голямо ниво. На мен той ми беше предложен като плеймейкър, който играе зад нападателя, но не е за тази позиция.

Още по темата: общо новини по темата: 16
29.10.2012
29.10.2012
27.10.2012
26.10.2012
26.10.2012
26.10.2012
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: