Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Колев: Успех над ЦСКА ще е подвиг за нас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:03 / 08.03.2013Коментари (0)1648
© Burgas24.bg
Вратарят на Черноморец Стоян Колев е сред най-класните футболисти в "А" група. Той е пос­тигнал почти всичко в кариерата си - национал е, бил е шам­пион, бил е избиран за футболист №1 на своя пост в първен­ството ни. Преди мача между ЦСКА и Черноморец "Меридиан мач" разговаря с вратаря, който е носил екипите и на двата отбора и познава ат­мосферата на срещите.

Стояне, как виждаш мача с ЦСКА? Напре­жението е в техния ла­гер, докато при вас не се очакват драми...
- Защо? Всеки мач от първенството създава напрежение, дори и за нашия отбор. Ситуация­та е по-гореща в ЦСКА, но те разполагат с опитни и класни футбо­листи, няма как да се уплашат от една загуба. В същото време на­шият отбор е млад, има момчета, които никога не са играли в толкова важни мачове. Добре е, че ще играем на "Арми­ята", защото там обста­новката е приятна за футбол и има атмосфе­ра. Дано да се съберат повече фенове.

Може ли Черномо­рец да уволни Миодраг Йешич в неделя?
- Черноморец не може да уволни никого. Ние играем за себе си, не ни интересува ситуацията при против­ника. Коментира се, че загубата на ЦСКА от Литекс на старта е би­ла изненада, но е така само за хората, които не следят футбола. От­борът от Ловеч беше много силен и през есента. Това е млад тим, който обаче вече показва завидна класа. Играят правилно и на никого няма да му бъде лесно да ги победи.

Казваш, че успе­хът на Литекс на "Ар­мията" не е бил изненада. Ще бъде ли из­ненада, ако Черномо­рец победи ЦСКА?
- Хм, не мога да дам директен отговор. Чер­номорец винаги излиза с идеята да покаже най-доброто на терена, но желаният резултат невинаги се получава. Истина е, че доста хора не вярват в нас. Ние всеки полусезон сме различен отбор, защо­то сме принудени да продаваме най-добрите си играчи и да привличаме на техните места нови. Попълненията са недоказани и дори да имат качества, им тряб­ва време да се адапти­рат в новия отбор. Това се отнася и за българи­те, не само за чужденците. Ние винаги тръгваме от нулата да градим нещо и въпреки това не сме се излагали на терена. Предвид обстоятелст­вата в момента ще ка­жа, че победа над ЦСКА на "Армията" ще бъде подвиг за нашия тим.

ЦСКА и Черномо­рец загубиха с по 0:2 в първия кръг, кой ще се изправи пръв?
- Ще видим след ма­ча. Нормално е загуби­те да бъдат приети на нож от феновете. Това особено важи за ЦСКА, но и там не е станало нищо фатално. Черно­морец пък загуби от Левски, който е доста балансиран отбор. "Си­ните" привлякоха ка­чествени играчи на точните постове, на ко­ито имаха нужда. Те иг­раха много добре сре­щу нас. Вярно е, че и ние допуснахме греш­ки, но не бърка само този, който не играе. Освен това може би грешките бяха предиз­викани от агресивната игра на съперника.

В ЦСКА те привле­че Паро Никодимов, който сега е спортен директор на "черве­ните". Как прие това назначение?
- Той е много голямо име. Перфектен е в ра­ботата си, няма на кого какво да доказва. Нико­димов е много наясно с кухнята на ЦСКА, и то не отсега, а години на­зад - как стават неща­та, какво се иска в ти­ма. Той винаги е живял с проблемите на отбо­ра, без което не може да се постигне успех. Благодарен съм му на него, че ме взе на "Ар­мията". Благодарен съм и на Стоян Йорданов, който беше треньор на вратарите в онзи момент. След това обаче, ако успях да направя нещо в кариерата, го дължа на моя труд и усилия.

Остана ли играч на ЦСКА, с когото си играл заедно на "Армията"?
- Не, последният беше Тодор Янчев. Те­кучеството е много голямо, но това не е най-решаващо за кри­зата. Проблемите са комплексни. Мога да ви кажа, че по мое време, когато треньор бе Стойчо Младенов, организацията бе безупречна. Всеки си знаеше мястото - тре­ньор, президент, из­пълнителен директор. Сега гледам нещата отстрани, но явно няма ред. Много пари хвърлят собствениците по ЦСКА, а резултат - ника­къв. Жалко е, дано дойдат по-добри времена за тях.

Има ли напада­тел на ЦСКА, който те притеснява пре­ди мача?
- Познавам много добре Мартин (б. а. -Камбуров). Играл съм с него в Локо (Пд) и му знам номерата. Той мо­же да измисли от нищо нещо, да вкара гол без положение. Ми­шел Платини е същият футболист. Те са хора­та, които заслужават най-голямо внимание. Не ме притесняват, но определено изпитвам уважение към тях.

Кой е най-силният ти мач срещу ЦСКА?
- О, не мога да кажа веднага. Сигурно имам няколко нелоши срещи. Не дължа обаче да се изтъквам. Има други хора, които трябва да оценяват играта ми.

Херо каза след загубата от Левски, че Черноморец вече не може да мечтае и потенциалът на тима е много по-малък от този през есента. Съгласен ли си?
- Щом треньорът го е казал, аз какво мога да добавя? Нормално е да сме по-слаби. Причините са много. Постоянно се разбива ядрото на изграден от­бор, започва се нано­во. Психически са затормозени част от иг­рачите, няма нужното спокойствие.

Не са тайна фи­нансовите проблеми в Черноморец. Как се справяте?
- Сигурно по-млади­те момчета се притес­няват от това, че постоянно говорят за фа­лит при нас. Явно, че е криза и трябва да се съобразяваме с това. То в България винаги е било криза, така че ние поне сме свикнали и не драматизираме толкова мизерията. Вярно е, че в Черномо­рец се направиха мно­го неща - стадион, ба­за, но сега е друго. Трудно и тежко ни е. Няма ясно финансира­не, което допълнител­но ни пречи.

Наскоро преподписа с Черноморец за още година. След това накъде?
- Наистина през зимата подписах нов до­говор и съм в клуба до следващото лято. След това ще видим. Ако имам още сили, ще продължавам да иг­рая. Всъщност сигурен съм, че ще имам сили, важното е само да се опазя от тежки конту­зии.

Много се коменти­ра, че не се намеси добре при втория гол на Левски. Чувстваш ли вина?
- Никога не съм бя­гал от отговорност и сега е така. Естествено, че можеше да се намеся по-добре. Мога да кажа, че топката тупна малко пред мен и се ускори, но не ис­кам да се оправдавам. Не съм преценил добре какво ще стане. Да, чувствам вина за гола на Левски. След всеки мач си правя самооценка и анализирам грешките си. Знаете какви гафове стават и на големите първенства, които изг­леждат немислими. Ни­кой не е застрахован, хора сме.

Идват квалифика­циите на национал­ния отбор срещу Мал­та и Дания. Мислиш ли за тях?
- Разбира се. В наци­оналния отбор няма лек мач. Жалко, че срещу Малта ще играем пред празни трибуни, но ние, футболистите, нямаме никаква вина. Сигурен съм, че ще се справим с Малта. Не искам да го подценя­ват, но все пак нашият отбор ги превъзхожда във всяко отношение. После идва и мачът с Дания. Ще бъде много тежко, но вече няма фаворити и аутсайдери като преди години. Всеки се бори на терена, разликата се стопява.

Израснал си в Сливен, болно ли ти е, че отборът потъна в аматьорския футбол?
- Това, което се случ­ва, е много неприятно. От Сливен излязоха много добри футболис­ти. Там има база, усло­вия. Явно не е по силите на един човек да из­държа цял клуб. Сливен вече е бил в подобна ситуация и е оцелял. То­гава играехме по някак­ви поляни в "А" група. Сигурен съм, че и сега ще се оправят нещата. Трябва само да се на­мери финансиране.

Още по темата: общо новини по темата: 12
10.03.2013
10.03.2013
10.03.2013
08.03.2013
08.03.2013
07.03.2013
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: