Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Черноморец и Нефтохимик се обединяват?
Автор: Екип Burgas24.bg 09:39 / 08.10.2013Коментари (21)10050
©
Черноморец и Нефтохимик може да се обединят през зимната пауза, довериха пред "Меридиан Мач" източници от двата клуба. Обсъждани са дори вариантите с името на клуба, като един от тях е ФК Бургас. 

Целта е да се създаде един по-стабилен финансово отбор, като се ползва максимално наличната тренировъчна и спортна база. В момента и Черноморец, и Нефтохимик са в много тежко и финансово, и игрово състояние. Двата отбора са в зоната на изпадащите, въпреки че "акулите" имат по-сериозен потенциал. 

Идеята за един общински отбор под името Бургас е още от 2009 година и тогава е била лансирана от Петър Хубчев, които водеше състава на Черноморец-Поморие. След проведени предварителни разговори президентите на двата клуба са били склонни на такъв вариант, като дори са дали гаранции, че ще осигуряват част от финансирането. 

Самото сливане обаче юридически е сложно, защото Черноморец участва и в съдружие с Бургаската община, която е апортирала в дружеството 130 декара, представляващи стадион "Черноморец". 

Неизяснен остава въпросът с дълговете на ФК Черноморец, които са над 20 милиона лева, повечето от които към Митко Събев и "Петрол холдинг". Самият клуб е декапитализиран и на загуба от 52 милиона лева, сумарно според одита за миналата година. От друга гледна точка Нефтохимик пък няма собствена база и неговите активи са единствено футболистите от мъжкия отбор и ДЮШ. Според юристи е напълно възможно новият ФК да бъде съвсем ново дружество, с равно участие на акционерите в него, а "Петрол холдинг" и Община Бургас да сформират друго търговско дружество с 50% дялове на акциите. 

За да бъде реализиран проектът, е необходимо технологично време, но експертите твърдят, че новият клуб под новото име може да участва напролет в "А" група, вземайки един от лицензите на Черноморец или Нефтохимик.
Още по темата: общо новини по темата: 2
10.10.2013
09.10.2013






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
Никога Бургас е син Черноморецъ е традиция и авторитет нищо общо с нафтата Бургас е Черноморец и винаги ще бъде Черноморец за винаги в сарцата на бургазлий
+6
 
 
СРАМ И ПОЗОР ЗА БУРГАС АКО ТОВА СТАНЕ ФУТБОЛА В ГРАДА НАЦЯЛО ЩЕ УМРЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ ОТДАВНА Е УМРЯЛ ! ТОВА НЕБИВА ДА СЕ ДОПУСКА И НЕБИВА ДА СЕ СЛУЧВА С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО !
+9
 
 
ЕДИН МАЗУТ НИКОГА НЕ СТАВА ШАРАН...дори и след смъртта!!!Нефтохиимик завинаги във нашите сърца <3
на 08.10.2013 г.
+6
 
 
к*р за Бургаският футбол , тогава ! За тва ли обикаляхме селата и паланките ? За да стигнем там от където започнахме .
+6
 
 
Все едно Спартак (Вн) и Черно море да се слеят...е*ати малоумието!
+7
 
 
И кой "умник" е родил тази безумна идея? Категорично против съм.
+2
 
 
Ами митко събев да си осчетоводи вземанията към собствения капитал на отбора. Нали много милее за бургаския футбол този меценат неземен ? Или май е друга играта.... Ако ще изпада шарана - да изпада. Да ги видим колко публика ще имат в Б група. Аз и във В и в Б ходих на мачове - ако изпаднем няма да спра да ходя. Стига ми че ги разпробихме преди 2 месеца. Никакви идиотски обединения не искам да има.
-3
 
 
Извън малкото останали по-твърди фенове на двата отбора, когато има очакване за хубав футбол и оспорвана игра, бургазлии ходят на срещите и на Черноморец и на Нефтохимик защото са БУРГАСКИ (именно те пълнят стадиона, без значение за кой отбор). По-особен местен шовинизъм, който в очите на страничен наблюдател би излеждал твърде странен и неразбран. Един нов отбор под името ФК Бургас определено би имал потенциала да обедини, особено ако се изпълни с ФУТБОЛНО съдържание - без твърдите агитки (общо най-много 1000 души) останалите няма да имат никакви скрупули. Единственото и най-важно условие ще е лицето Митко Сибев да няма думата в новия клуб! ПП. Това в същото време е и доста елегантен и законен начин да се предотврати кражбата на базата и стадиона на Черноморец от Събев - в новия клуб общината влиза (от името на Нафтата) в сдружение с Черноморец, но в Черноморец тя вече има 50%. Като краен резултат - 75% за общината и 25% за Събев, като оттук нататък общината има последната дума. Така вече ще може да си гласува отделянето на застрашените имоти от клуба, което ще е в интерес на всички бургазлии (без значение дали за запалянковци или не).
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: