Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Елитът на бургаското колоездене на престижен турнир в Пловдив
Автор: Екип Burgas24.bg 11:48 / 19.07.2008Коментари (0)892
Ивайло Габровски е от фаворитите за спечелване на купа "Пловдив"
Колоездачните клубове "Бургас" и "Несебър" изпратиха най-доброто от съставите си на елитния турнир за купа "Пловдив" под тепетата, който е с категория 1.2. Състезанието се провежда в два дни - събота и неделя. Само съботният етап обаче носи точки за световната ранглиста на U.C.I. Специално за състезанието пристигна съдийка от Чехия - Симона Давидкова. Днешната обиколка е между няколко пловдивски села и преминава по околовръстното на Пловдив, като по затворен маршрут ще се направят седем обиколки с обща дължина 168 километра. Първите осем състезатели вземат точки за световната ранглиста. Конкуренцията обаче е изключително силна, като на турнира участават още националните отбори на Сърбия, Турция и други държави от балканите.

За бургаският клуб се пуснаха олимпийците Евгени Балев и Даниел Петров. Двамата спечелиха квоти за колоезденето в Пекин. Преди турнира имаше информация, че двамата ще се подготвят тайно за Олимпиадата и няма да участват за Купа "Пловдив", но елитните колоездачи заминаха за престижния турнир.

"Идваме от студеното в Балкана в тази 36-градусова лятна жега в Пловдив. Този старт се очертава да бъде голямо изпитание за нас. Решихме да участваме, защото трасето е отлично и организаторите са се справили страхотно. Това участие за нас е важен етап от подготовката ни за игрите в Китай", коментира Евгени Балев още при пристигането си. Пръв помощник в този старт ще му бъде каращият за КК Бургас пловдивчанин Русен Русев. Бившият колоездач на КД "Цар Симеон" ще помага и ще кара за Балев и другия си съотборник в морския клуб - Даниел Петров, за да гонят двамата ни олимпийци призови места в крайното генерално класиране.

Топколоездачът Ивайло Габровски, който наскоро подписа с КК "Несебър" пък е най-известното име от другият морски колоездачен клуб. Победителят в колоездачната обиколка на България е сред фаворитите за спечелването на Купа "Пловдив". За Габровски това е първият по-елитен турнир, от както е с несебърската фланелка.

Съставът на КК "Бургас": Русен Русев, Петър Евстатиев, Владимир Тимошенко, Христомир Ангелов, Евгени Балев, Даниел Петров.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: