Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Левски скочи на рефер: Раздаваше картони като бонбони на детски празник
Автор: Екип Burgas24.bg 16:03 / 01.11.2018Коментари (2)6194
© Burgas24.bg
Ръководството на Левски публикува остро отворено писмо, с което поиска оставката на шефа на съдийската комисия към БФС Йордан Сталев. Повод за реакцията на "сините" е вчерашната загуба от Черно море с дузпи в турнира за Купата на България

Ето какво гласи отвореното писмо, публикувано в официалния сайт на Левски:

До

Г-н Борислав Михайлов, Президент на БФС

Г-н Борислав Попов, Изпълнителен директор на БФС

Копие до:

Г-н Красен Кралев, Министър на младежта и спорта

1 ноември 2018 година

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми г-н Михайлов / г-н Попов,

Ежегодно отборите от професионалния футбол инвестират десетки милиони левове в развитието на българския футбол. Футболният съюз продава телевизионните права от наше име за шест милиона на година. Ние сме един от тези отбори. Ръководствата на клубовете се стараят да работят в унисон със своите привърженици, с рекламодатели, да представят постоянно футбола в позитивна светлина, като в същото време се борят за собственото си оцеляване, в буквален смисъл. Същите тези клубове са натоварени с очакванията да произведат футболистите, които да прославят нашата родина с националната фланелка.

От парите от телевизионни права се удържат съдийски такси, глобяват ни за поведението на привържениците. Цялата отговорност за организацията на всеки мач отново е във всеки клуб домакин, който дори държавата натоварва с нови и нови нормативни изисквания за организацията на футболни срещи.

Тъй като сами правим всичко, дойде време да кажем, че очакваме от футболния съюз да осигури обективно, честно и справедливо съдийство. Сега, днес, веднага. Защото дори децата знаят, че това не се случва. Новият шеф на съдийската комисия г-н Йордан Сталев се оказа поредният провал. И като първа стъпка трябва незабавно да бъде отстранен.

В настоящия шампионат вече няколко пъти сме сериозно ощетявани и вече не един път сме изказвали своето несъгласие. Някак си вие неглижирахте тези проблеми може би с мисълта, че шампионатът е дълъг и в неговите рамки няколко случая биха изглеждали не толкова открояващи се.

Ако в рамките на няколко месеца в различни градове ви удари кола, но се окаже, че шофьорът в различните случаи е един и същ, няма как да не се усъмните, че е нарочно.

Вчерашният мач обаче показа това по един брутален начин. Играе се мач, след който за единия отбор приключва участието му в турнира. Нямаше даже опит за нещо да се случи деликатно. Още преди започване на мача домакините разполагат свои охранители пред съдийската стая, а хора от ръководството изпровождат отборите към игрището. Едва ли ще го видим описано в доклада на делегата. Теренът е нарочно подготвен в ужасно състояние и домакините играят брутално грубо, в резултат на което са контузени сериозно двама наши основни играчи. Жълтите картони са раздавани срещу нас като бонбони на детски празник. Футболист на отбора домакин организира провокации към нашите привърженици и футболисти в края на мача. И най-фрапиращото, неотсъдена неоспорима дузпа. Всяко едно от тези неща може да се опитате да неглижирате, но тяхната съвкупност не можете.

Ако футболният съюз не може да се справи с организацията на съдийството и първенството по честни и справедливи критерии, незабавно се обърнете за съдействие към държавните органи и посочете ясно проблемите, както ние вече започнахме.

Ако и това не даде ефект, оставете професионалната футболна лига да се занимава с това. Както се наемат футболисти от чужбина, нека наемаме професионалисти и съдии. Логиката е идентична, прави се с цел да се намери това, което няма на местно ниво. А липсите са огромни.

И да се върнем в началото, именно заради оцеляването се търси и успешно участие в европейските турнири, което минава през спечелването на местното първенство или купа. И вече е явно, че тази битка се води по маси, тайни срещи и с неприкрити заплахи, а не на футболния терен. Ние не искаме да толерираме това. Уморени сме, но няма да се предадем.

В края на миналата година вие получихте нашия кредит на доверие и нашата надежда, че ще водите футбола в посока на развитие. Сега е време да покажете дали сте част от статуквото или милеете за футбола. Ако не може да се справите сами или с помощта на държавата, то ние настояваме футболният съюз да престане да организира съдийството в професионалната футболна лига, дори самия шампионат. Да се намери начин това да стане. Може би професионалната футболна лига да изземе изцяло тази дейност и реструктурирайки се да бъде управлявана справедливо от всички участници в нея и да получи шанса да реши този проблем, защото ако не може да се намери решение, то обричаме на провал не един или друг клуб, а целия български футбол.

И в заключение, не искаме следните съдии повече да ръководят мачове, в които участва нашият отбор – Георги Кабаков, Станислав Тодоров и Ивайло Стоянов. Аргументът, че са хора и че на всеки се случва да прави грешки, вече не се приема.

С уважение

Управителен съвет

ПФК Левски
Още по темата: общо новини по темата: 163
07.06.2019
04.06.2019
04.06.2019
30.05.2019
29.05.2019
27.05.2019
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 01.11.2018 г.
0
 
 
Левски е нашият национален герой, а ПФК "Левски" е просто един от футболните клубове в страната ни. А техните фанатични фенове(извинявам се за тафталогията) са най-големите олигофрени!
+2
 
 
А да видят как 30 години ставаха шампиони и носители на купи с помоща на Милко Балев за сметка на провинциалните отбори!!Отмъкваха най-добрите футболисти на Пловдив,Варна,Ст,Загора,Бургас...Всичко се плаща на този свят!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: