Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Всеки отбор от Първа лига ще получи по 85 топки
Автор: Стойчо Генов 14:48 / 23.07.2020Коментари (0)827
©
За пета поредна година Министерството на младежта и спорта, Българският спортен тотализатор и Българският футболен съюз подкрепиха футболните клубове от Първа лига. Изпълнителният директор на БСТ Любомир Петров и и.д. президентът на БФС Михаил Касабов подписаха спонсорски договор на стойност 200 000 лв., с които ще бъдат закупени общо 1296 футболни топки. С тях ще се играят мачовете от новия сезон 2020/2021.

От началото на шампионата ще бъде използвана официалната топка, с която трябваше да се играят мачовете на Европейското първенство по футбол, отложено заради пандемията от коронавирус. След обявена от БФС обществена поръчка, спечелена от фирмата с най-добро предложение, бяха осигурени 1296 броя Adidas Uniforia Euro 2020. Те ще бъдат предоставени на футболните клубове и треньорската школа на БФС в следващите дни, съобщиха от футболната ни централа.

Получени бяха 4 оферти, като изборът бе направен от техническия комитет на БФС, който се председателства от техническия директор на централата проф. Лъчезар Димитров, а в състава му влизат националните селекционери Георги Дерменджиев и Александър Димитров, наставникът на "Ботев“ Пловдив Ферарио Спасов и спортно-техническият директор на "Локомотив“ Пловдив Георги Иванов.

Всеки тим от елита ще получи по 85 топки, брандирани с логата на тотализатора и Първа лига, а 106 ще бъдат използвани в треньорската школа към футболната централа. В сравнение с миналата година на отборите ще бъдат предоставени по 25 топки повече.

Министър Кралев изтъкна, че целта на тази помощ към отборите е те да бъдат поставени при равни условия в течение на новия футболен сезон. Той изрази увереност, че това е една от предпоставките за интригуващи мачове в Първа лига. Красен Кралев е категоричен, че сътрудничеството между ММС, БСТ и БФС в тази насока е ползотворно.

Любомир Петров изрази задоволството си, че продължава доброто партньорство между спортния тотализатор и футболния съюз. Той изтъкна, че БСТ ще получи площи за реклама по време на мачовете от шампионата.

От името на футболните клубове президентът на БФС Михаил Касабов благодари на министър Кралев и на изпълнителния директор на БСТ Любомир Петров за подкрепата.
Още по темата: общо новини по темата: 156
25.05.2021
12.05.2021
10.05.2021
08.05.2021
07.05.2021
28.04.2021
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: