Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Световен вицешампион е новият треньор във ватерполния Черноморец
Автор: Екип Burgas24.bg 10:39 / 04.11.2021Коментари (3)779
©
Юрий Страхов /в средата/ заедно с олимпийския и световен шампион Сергей Кутенко /първият от ляво на дясно/ и Ложкин
Главният треньор на ватерполния Черноморец Петър Йонов има нов помощник в треньорския щаб. Част от екипа му вече е световният вицешампион за ветерани от Шефилд 96, Англия, Юрий Страхов.

59-годишният руснак е завършил висшия Казахстански институт за физическа култура и е майстор на спорта на СССР. Впечатление прави богатата му визитка. Той е играл заедно с едни от големите имена в съветската водна топка – като олимпийския и световен шампион Сергей Кутенко и Ложкин. Израснал с казахстанския Динамо Аламати, Страхов е многократен медалист в Първа и Висшата лига на СССР. От 1989 г. е и играещ треньор в елитната група. От 1992 г. се установява да живее в България, женен е за българка, има 13-годишен син.

Той е второто чуждестранно попълнение в екипа на Петър Йонов, след идването на Живислав Живанович – Жика. Сръбският специалист, който беше одобрен от Българска федерация водна топка, съвсем скоро ще стане държавен треньор.

Да продължи кариерата си в Черноморец наскоро избра още едно известно име от родната водна топка. Към клуба се присъедини Антон Панговски, чийто баща – покойният Александър Панговски бе член на УС на "Черноморец“. Антон Панговски е шампион с ЦСКА и многократен голмайстор на България.

"Впечатлен съм от клуба. Ще дам всичко от себе си, за да се развива Черноморец и постигне шампионски титли“, каза Страхов, който, заедно с Антон Панговски, започнаха работа с деца от подготвителните групи, където през последните години, поради липса на треньори в клуба, има пробойни.

Както е известно цялата тежест от подготовката в Черноморец и състезанията в отделните възрасти падаха върху главния треньор Петър Йонов. Въпреки сложността на ситуацията в клуба специалистът успя да изведе отборите си до две шампионски и две вицешампионски титли, и три бронзови отличия от държавните първенства през миналия сезон. За 2020 г. бургаският клуб е рекордьор по спечелени отличия във всички възрасти и то в двата пола.

"Всички усилия са насочени към малките групи, които след 2-3 години ще израснат. Удовлетворен съм от екипа, който направихме. С енергията на двамата нови треньори, техните амбиции, ентусиазъм и опита, който имаме, очакваме резултати. Капитал на клуба са треньори с богати визитки. Чакаме нашите момчета, които към момента са студенти, да се завърнат в клуба и да поемат функциите на треньори.
Още по темата: общо новини по темата: 107
20.02.2024
09.07.2023
07.04.2023
07.03.2023
16.12.2022
17.10.2022
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.11.2021 г.
0
 
 
Кой дава парите за издържане на отбора ?!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: