Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
В Несебър приключи държавното първенство по подводен риболов
Автор: Стойчо Генов 15:16 / 11.09.2020Коментари (0)1417
Несебър бе домакин на 52-рото Държавно първенство по подводен риболов на Българската федерация по подводни спортове. Това стана възможно благодарение на финансовата и логистична подкрепа на Община Несебър. В организацията на събитието, освен представители на БФПС, се включиха и двата местни спортни клуба - "Спортен клуб по водни спортове Месембрия“ и "Спортен клуб по подводен риболов Несебър“.

В първенството участие взеха девет клуба:

"Марлин" - гр. Приморско, "Черноморец" – гр. Бургас, "Портус Кария" – гр. Шабла, "Месембрия" – гр. Несебър, "Несебър" – гр. Несебър, "Истрос" – гр. София, КПСД – гр. Варна, КВС "Варна" - гр. Варна, "Свети Никола" – гр. София

Първенството бе открито от кмета на община Несебър г-н Николай Димитров, който приветства състезателите благодари им, че са уважили градa и им пожела да се завърнат на брега живи и здрави и с богат улов. Главният съдия Нелко Йорданов от Шабла разясни зоната и правилата на участниците. Президентът на федерацията и отговорник на първенството Марио Христов от Варна внесе последни разяснения и напътствия за безопасността на участниците.

Всеки клуб участва с отбор от четиримата си най-добри състезатели, разделени по двойки. Всяка двойка разполагаше със собствен плавателен съд за неограничено придвижване в състезателната акватория. Първенството се проведе в два дни 5 и 6 септември.

Първия състезателен ден, поради силния северен вятър, бе дадена по- прикритата от стихиите състезателната зона около село Равда с граници: яхтеното пристанище Несебър и пристанището на Ахелой. За втория състезателен ден бе ред на зоната около Несебър, сключена между южния край на плажа на Слънчев бряг и старото пристанище на града.

Въпреки мътната вода и в двата състезателни дни, участниците се завърнаха на брега с богат улов от платерини, кефали, морски врани и лабриди. Изходната точка бе Общинското пристанище на Несебър.

След претеглянето на улова и пресмятането на сбора на точките от двата дни станаха ясни и победителите.

След невероятно представяне безапелационно първото място в отборното класиране зае отборът на "Черноморец" – гр. Бургас с 520,92 точки.

На второ място, след много силен втори състезателен ден, се нареди местният отбор "Месембрия" с 318,13 точки

Третото място зае отборът на "Портус Кария" – гр. Шабла с 285,71 точки

Само 0,9 точки не достигнаха на момчетата от другия местен отбор "Несебър" да се преборят за бронза и те заеха четвъртото място с 284,8 точки.

По-нататък класирането е както следва: пети "Марлин" с 269,01 точки, шести КВС "Варна" с 181,81 точки, седми КПСД с 93,08 точки, осми "Свети Никола" с 87,74 точки и девети "Истрос" с 56,82 точки.

В индивидуалното класиране победител стана носителят на купа "България“ за последните две години и водач в тазгодишната ранглиста Анастас Бъчваров от Приморско с 174.52 точки, втори остана Николай Танев от Бургас с 160.88 точки и трети Валентин Люцканов също от отбора на бургазлии с 154.69 точки.

В челната десетка намериха място пет състезатели на местните клубове:

Сотир Наумов - пети; Мирослав Димитров- шести; Веселин Томов- осми; Димитър Катрафилов – девети; Мирослав Илчев- десети.
Още по темата: общо новини по темата: 107
20.02.2024
09.07.2023
07.04.2023
07.03.2023
16.12.2022
17.10.2022
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: