Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (2)
Джокович с първа победа в Мелбърн, делото ще се гледа в понеделник
Автор: Екип Burgas24.bg 16:56 / 09.01.2022Коментари (11)716
© Инстаграм
Австралийски съд отказа да изпълни молбата на местното правителство за отлагане с два дни на делото по случая на Новак Джокович. Както е известно, Ноле пристигна в страната за участие на Australian Open, но беше задържан в хотел за бежанци.

Делото за определяне на редовността на визата на Джокович и полученото медицинско изключение за влизане в страната, без извършена задължителна ваксинация срещу COVID-19, ще се гледа утре.

Заседанието на съда ще се проведе онлайн и ще започне в 10:00 часа сутринта местно време (1:00 часа след полунощ българско време). Тогава ще стане ясно дали тенисист №1 в света ще получи право да остане в Мелбърн и да участва на първия за годината турнир от Големия шлем.

Така Джокович ще има яснота относно участието си на Australian Open само ден преди обявения краен срок за оформяне на пълния брой тенисисти, които ще играят на турнира.

Адвокатите на Новак Джокович твърдят, че клиентът им е получил медицинско изключение от правилата, тъй като на

16 декември е дал положителен тест за коронавирус. Това му позволява да попадне в правилото за изключение, отнасящо се за хора, преболедували COVID-19 след 31 юли 2021 година.

Австралийското правителство защитава позицията, че организаторите на Australian Open са били информирани, че никакви изключения от правилото за задължително имунизиране не трябва да бъдат правени за участниците в турнира.

Ваксинацията е задължително условие за получаване на входна виза за Австралия.

"Трябва да имаш две поставени ваксини от одобрените в страната, за да може да влезеш в Австралия, ако не си австралийски гражданин. Това е много просто и ясно изискване. Организаторите на Australian Open бяха ясно инструктирани за него и неговото прилагане“, заяви финансовият министър Саймън Бирмингам пред телевизия "Channel Nine“.

Властите в Австралия не са давали гаранция на тенисиста Новак Джокович, че с медицинско изключение ще може да бъде допуснат на територията на страната, заяви адвокат на правителството.

Представителите на Джокович казаха, че сърбинът е имал уверение от Министерството на вътрешните работи на Австралия, че покрива нужните критерии, за да влезе в страната без карантина. 

От съобщението на правителството, разпространено късно в неделя, се казва, че имейлът, който е получил Джокович, не е гаранция, че неговото "медицинско изключение" ще бъде прието и че няма да му се налага да доказва, че има такова, когато пристигне в Мелбърн.

Освен това правителството оспорва истинността на твърдението, че спортистът е преболедувал от COVID-19 в средата на декември, поради което не му се налага да се ваксинира. 

"Няма доказателства, че заявителят е имал остро тежко медицинско заболяване през декември. Той казва единствено, че е имал положителна проба за COVID-19 през декември", каза още адвокатът на правителството на Австралия.
Още по темата: общо новини по темата: 33
01.02.2023
26.01.2023
25.01.2023
20.01.2023
17.01.2023
09.01.2023
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.01.2022 г.
-1
 
 
Браво на Джокович! Винаги е имал позиция, която, за разлика от много тъп.н.ари, защитава! Ноле е пример за мислещите хора!
-1
 
 
Нещо много плюете балканците? Вие какви сте? Да не сте от югоизтока някъде? Айде да го духа Австралия пък аз ще кажа!
0
 
 
С колко сета би ? :) Щото мача не е свършил. Да не се прибере бързо. Дошъл ,като арслан,отишъл си посран.
Aнонимен
на 09.01.2022 г.
+1
 
 
Това се казва преди да влезеш ,а не след като те затворят в хотел за чужденци. Ако мине номера. Типично по балкански - тарикатски. Жалко е! Голям спортист ,но тарикатлъците са присъщи на мангал. По тъча щото е специален ,а другите са будали.
+2
 
 
Хахаха, така ли се надъхвате? Първа победа, щото делото не било отложено??? Изпринтил един положителен тест в Сърбия с дата 16-ти декември и колко умно а???
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Испанската преса: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: