Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Коментарът на Джокович след новината за депортирането му от Австралия
Автор: Екип Burgas24.bg 12:22 / 16.01.2022Коментари (0)744
©
Новак Джокович заяви, че е "много разочарован“ от решението на Федералния съд на Австралия да бъде депортиран от страната, но ще се съобрази с него и ще я напусне.

"Уважавам решението на съда и ще сътруднича на релевантните власти във връзка с напускането ми от страната“, сподели 34-годишният тенисист във вечерта преди началото на Аустрелиън Оупън. "Преди да правя коментари ще отделя малко повече време за да си почина и да се възстановя. Аз съм изключително разочарован от съдебното решение, което отхвърли молбата ми да бъде преразгледано решението на министъра за анулиране на визата ми. Това означава, че не мога да остана в Австралия и да участвам на турнира", каза още той.

Джокович подчерта, че уважава решението на съда и обеща да сътрудничи на органите при напускането на страната. "За мен е доста неприятно, че през последните седмици основният фокус беше върху мен. Надявам се, че сега ще може всички да се фокусираме върху играта и турнира. Пожелавам на всички участници, официалните лица от турнира, персонала, доброволците и феновете, всичко най-добро на този турнир", каза Джокович и благодари на семейството, приятелите и феновете, както и на своите сънародници за постоянната подкрепа, която е получавал.

Припомняме, че по-рано през деня Джокера загуби съдебната битка за отмяна на решението за повторно анулиране на визата му, а с това и шансовете да защитава титлата си от първия за годината турнир от Големия шлем в Мелбърн и постигането на рекордна 21-а титла от Шлема. 

Той ще се качи по-късно тази вечер местно време на полет извън страната, след като прекара няколко дни в имиграционен център след първото анулиране на визата му, а след спечеленото дело, тренира няколко дни на кортовете в Мелбърн. 34-годишният сърбин бе изтеглен в първи кръг на надпреварата срещу сънародника си Миомир Кецманович, но решението на Федералния съд доведе и до последвало такова за тенисиста, който ще го замени в основната схема - жребият отреди това да е "щастливият губещ" от Италия Салваторе Карузо.
Още по темата: общо новини по темата: 33
01.02.2023
26.01.2023
25.01.2023
20.01.2023
17.01.2023
09.01.2023
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: