Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Фехтовачите от клуб "Корсар" направиха силно представяне на Държавното първенство
Автор: Екип Burgas24.bg 11:38 / 26.04.2022Коментари (0)446
©
Фехтовален клуб "Корсар“ се представи на обичайното си силно ниво по време на Държавното първенство по фехтовка, което се проведе в Приморско. Възпитаниците на клуба спечелиха златен, сребърен и седем бронзови медала.

В рамките на 6 дни - от 13-ти до 18 април, се проведоха индивидуалните и отборните надпревари в пет възрастови групи на две оръжия. Това постижение надхвърли обичайните представи за провеждане на турнир от Държавното първенство и превърна съревнованието във фестивал на фехтовката в южния град.

За "Корсар“ в индивидуална надпревара с титла при най-малките се отличи Екатерина Чаушева, на крачка от медалите останаха Доменика Микова и Мария Манчева. В същата възрастова група Антонио Маноилов спечели бронзовото отличие, а Ивален Попов зае 10-то място от 30 състезатели. За първи път новите надежди на куба Диана Ангелова, Невена Съботинова, Крум Йорданов и Пламен Христов се докоснаха до очарованието и емоцията на турнир от държавния календар и се представиха повече от достойно.

При 13-годишните момчета с бронзов медал се окичи Веселин Вълев. В надпреварата до 15 години бронзово отличие завоюва и Иван Колев, като неговият съотборник Никола Миланов загуби битката за влизане в призовата четворка. При момичетата на тази възраст добри впечатление направи Мария Джалъзова, заемайки 6-то място. В турнира за младежи и девойки националните състезатели от клуба Георги Златаров, Ивайло Александров и Кристина Миланова завоюваха съответно трето и шесто място.

В отборното състезание отборът на "Корсар“ до 13 години в състав Веселин Вълев, Борис Чапкънов, Антонио Маноилов и Ивален Попов спечелиха бронзовите медали. В надпреварата до 15 год. младите корсари Иван Колев, Никола Миланов, Димитър Тончев и Веселин Вълев с отлична игра стигнаха до двубоя за титлата, но там загубиха от силния отбор на "Свечников“-София с 40-45 и се окичиха със сребърните отличия.

изненади в отборните надпревари сътвориха момчета до 17 години. Въпреки че най-добре класиралият се състезател беше Йордан Чолаков – 11 място, той, Иван Колев, Никола Миланов и Димитър Тончев успяха да влязат във финалната четворка и да заемат трето място. Другата изненада поднесе отборът на девойките Кристина Миланова, Даниела Петкова и Аня Кирова, водени от своя лидер Кристина Миланова, също спечелиха бронзовите отличия.
Още по темата: общо новини по темата: 9
26.02.2024
04.03.2022
30.01.2022
28.01.2022
23.04.2021
05.03.2020
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
»

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: