Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
ПСФК „Черноморец” ще бойкотира телевизия СКАТ
Автор: Екип Burgas24.bg 13:06 / 20.01.2010Коментари (6)3029
© Burgas24.bg
Стадион "Черноморец" и проектът "Черноморец Арена" продължават да предизвикват скандали
От ПСФК "Черноморец" разпратиха до медиите отворено писмо, с което Митко Събев категорично заявява, че повече няма да толерира телевизия СКАТ и излъчваните там материали срещу клуба. Burgas24.bg публикува пълният текст на писмото без съкращения и промени:

Във връзка с поредица коментари на телевизия СКАТ по отношение на ПСФК „Черноморец - Бургас", неговите акционери, както и проекта „Черноморец - Арина" за изграждане на вторичен градски център с многофункционални сгради и стадион в Бургас, ръководството на футболния клуб заявява следното:

През 2006 година, „Петрол Холдинг"АД, в качеството на един от инвеститорите в Бургас и региона, с решение на Общинския съвет на Бургас беше поканен да участва като акционер в „ПСФК Черноморец" и по този начин да спомогне за развитието на футбола в града, включително и на младежката школа и условията за спортуване на деца и юноши. За целта „Петрол Холдинг" плати законовата вноска в капитала на дружеството, който е в размер на 500 000 лева. Съгласно договореностите, „Петрол Холдинг" пое пълната издръжка на футболния клуб, както и необходимите инвестиции за модернизиране на базата и условията за спортно-техническа подготовка. Впоследствие община Бургас реши да разшири проекта, като увеличи капитала на дружеството чрез апорт на стадион „Черноморец", представляващ терен от 140 декара. На свой ред „Петрол Холдинг" вложи 25 милиона лева реални средства за своя дял в дружеството, като се базира на оценката, направена от независими оценители. За сметка на „Петрол Холдинг" бяха извършени необходимите проучвания и планиране, като беше изготвен архитектурен проект за терена, който осмисля по хармоничен начин градската среда, създавайки възможности за спортни дейности и конферентен туризъм от най-висок международен клас, за развлечение и пазаруване, за социални прояви и културни събития. Този проект, наречен „Черноморец - Арина", на практика представлява вторичен градски център с хотелска, търговска и офисна части, стадион и спортни съоръжения, конферентни зали. През 2008 г. проектът беше представен на широката общественост в Бургас , а инвеститорът обяви ясно своите намерения по отношение на параметрите на проекта, финансирането и етапите от изграждането му. Това са фактите, които свидетелстват, че „Петрол Холдинг" е изпълнил коректно и на 100 процента ангажиментите си към дружеството.

За визирания период от време телевизия СКАТ нееднократно беше използвана за негативна кампания срещу „Петрол Холдинг"АД и ПСФК „Черноморец - Бургас", като от ефира бяха изказвани мнения, целящи да заблудят бургаската общественост относно целите на проекта и смисъла на дружеството. За това време бяха заведени и десетки дела срещу общината, които на практика стопираха работата по проекта „Черноморец - Арина" и дадоха повод за редица спекулации. Инициатор на тези дела е Ивайло Дражев - следствен за документни измами и укриване на данъци, с две дела в съдебна фаза, като преди броени седмици същият беше обявен за общодържавно издирване. Демонстрираната от Ивайло Дражев активност в жалбите срещу община Бургас беше подплатена от телевизионните изяви на неговия брат, който е водещ в телевизия СКАТ и източник на голяма част от атаките срещу „Петрол Холдинг" като инвеститор в ПСФК „Черноморец - Бургас". Пример за този своеобразен „синхрон" между медийната политика на единия брат Дражев и процесуалната активност на другия брат Дражев, е участие на наш представител в предаване на телевизия СКАТ, където беше обявено, че проектът за нов стадион е готов, като апортираните от общината 140 декара са в регулация. Тази информация беше използвана от Ивайло Дражев за завеждане на поредното дело, този път в административния съд.

Въпреки създадената неблагоприятна ситуация, ние продължаваме да изпълняваме стриктно своите ангажименти, като осигуряваме инвестиции и пълна издръжка на футболния клуб, защото за нас „Черноморец" е дългосрочен проект, който може да бъде модел за цялостното реформиране на българския футбол, както и стабилно вложение в полза на Бургас. Същевременно не можем да не отбележим факта, че сме единствените ощетени, тъй като вече три години не можем да осъществим проектите си по отношение на имот, който общината е апортирала, тъй като същият е обременен с утежнения. Ето защо намираме за лицемерно и спекулативно поведението на Валери Симеонов, собственик на телевизия СКАТ и бивш председател на Общинския съвет в Бургас, който през последните седмици също се включи в атаките срещу ПСФК „Черноморец". Той би следвало да е наясно, че Общинският съвет, а не кмета, е принципал на общинската собственост. Именно като общински съветник през коментирания период, Валери Симеонов би трябвало да понесе отговорността си, че е участвал в апортирането на собственост с утежнения. Вместо това виновните търсят всякакви начини и методи, за да обвиняват изправните в този договор. Има две възможни обяснения за случващото се - или изключителна некомпетентност - правна, институционална и финансова, или целенасочена кампания срещу едно от водещите дружества в икономиката на страната и единствен инвеститор във футбола в Бургас!

Не можем да не споменем още един факт от тази медийно-съдебна сага. Пикът на негативната и злонамерена кампания срещу ПСФК „Черноморец - Бургас" и респективно „Петрол Холдинг" АД настъпи, след като решихме да прекратим договора си с телевизия СКАТ за „правдиво" отразяване на събитията около клуба, според наложената от медията формулировка. Очевидно е, че за телевизия СКАТ журналистическата обективност е в пряка зависимост единствено и само от плащанията - поведение, която е в разрез с всички обществени и професионални стандарти и в пълно противоречие на Закона за радио и телевизия и етичния кодекс на медиите. Намираме за опасна ситуацията, при която една телевизия се използва като платформа за изнудване, чрез иницииране на негативни кампании, опити за манипулиране на общественото мнение и притискане на инвеститори. Като взе предвид всички тези факти, ръководството на ПСФК „Черноморец" реши да не участва в никакви предавания и дискусии, инициирани от телевизия СКАТ, както и да не дава коментари и изявления за тази медия. Съзнаваме, че прозрачността е в основата на демократичното гражданско общество, но когато една медия използва журналистиката, за осъществява семейни или корпоративни наказателни акции, тя се превръща в заплаха за това общество. Мълчанието е единствения начин да се разграничим от този порочен механизъм за манипулация.


Митко Събев,
Председател на СД на ПСФК „Черноморец - Бургас"

Още по темата: общо новини по темата: 27
09.11.2010
16.06.2010
27.05.2010
18.05.2010
22.04.2010
20.04.2010
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
да бе да, само така ще е... събефф да го духаш лилипут смотан!
-2
 
 
Събев, Дражев, Томов, Христолов - ПРЕСТЪПНИЦИ! И не са само те...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: