Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Митко Събев призова към обществена подкрепа за проекта "Черноморец Арена"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:40 / 25.01.2010Коментари (13)3667
На пресконференция днес председателят на Съвета на директорите на ПСФК „Черноморец-Бургас" Митко Събев призова към обществена подкрепа за проекта „Черноморец Арена", чиято реализация се бави заради сагата от съдебни дела, които не спира да завежда бившият концесионер на стадион „Черноморец" Ивайло Дражев. Подкрепата от обществото ще гарантира и инвеститорски интереси, стана ясно на пресконференцията. На нея беше даден достоен и аргументиран отговор на предаване по телевизия СКАТ, което тенденциозно се опита да внуши, че „Черноморец Арена" носи повече негативи на Бургас. Освен Митко Събев, пред медиите застанаха секретарят на общината Божидар Кънчев, проект-мениджърът на „Петрол холдинг" Георги Мицов и мениджърът на „Черноморец-Бургас" Красимир Балъков.

Мултифункционалният спортен комплекс „Черноморец Арена" е съвместен проект на общината и ПСФК „Черноморец-Бургас". Георги Мицов припомни как според проекта на площ от 400 хил. кв. м ще изникне уникално спортно съоръжение от най-висок клас „А" по нормите на ФИФА и УЕФА. Освен футбол е помислено и за почти всички други спортове с изграждането на многофункционална зала с 3 500 седящи места. В комплекса, който ще играе ролята и на втори градски център, ще има спортно-развлекателни съоръжения, офисни и жилищни територии.

Секретарят на община Бургас Божидар Кънчев проследи хронологията на съдебните битки с Ивайло Дражев, изтъквайки че всяко нещо за този проект се оспорва в съда. Кънчев посочи, че на 27 ноември 2008 г. административният съд е потвърдил валидността на решението на общинския съвет за смяната на собствеността на стадион „Черноморец" от публична в частна и апортирането му в акционерното дружество, заело се с изграждането на „Черноморец Арена". Дражев обжалвал от името на клуб „Черно море" /Бс/, но последвал нов съдебен акт от 7 октомври 2009 г. в полза на акционерното дружество. Без да има какъвто и да е правен интерес, Дражев паралелно обжалвал и подробния устройствен план, но съдът отхвърлил и тази жалба с решение от 26 май 2009 г. Пак без ефект Дражев пуснал жалби и до Върховния касационен съд. В лабиринта на съдебните парадокси се стигнало дори до жалба от търговско дружество на майката на Дражев срещу...самия Дражев.

Макар

© Burgas24.bg
че общината и „Черноморец - Бургас" печелят делата, сагата охладила първоначалния наплив на инвеститорски интереси. В началото поне 20 компании били готови да участват със средства в проекта, но сега вече не е така.

„Дражев и Порточанов са паразити, които искаха да са в спорта, за да са на върха. За разлика от тях, ние инвестираме.Не разбирам защо Дражев пренесе гнева си върху нас, след като „Черноморец" беше общински клуб, когато му отнеха стадиона. Когато Дражев беше концесионер, разговаряхме с него за проекта „Черноморец Арена" и му предложихме 13 млн. лв. за неговия дял, но той отказа. Давахме му и 60 хил. лв. да си плати вноските, за да не му отнемат стадиона. Днес вече не можем да му предложим нищо, защото вече не е концесионер", заяви Събев.

„Защо трябва някой да внушава нещо на бургазлии, когато сами следва да осъзнаят, че „Черноморец Арена" ще бъде от полза за Бургас. Градът го заслужава. Не живея в Бургас, но прекарвам една трета от седмицата тук заради футбола. Правим всичко в името на „Черноморец-Бургас". Да разберат хората, че отборът е на града. Малко ли правим? И колко още трябва да направим? Кога клубът е бил на 4-то място в „А" група? Вложихме 2 млн. лв. в стадион „Лазур", който няма да ни трябва при положение, че реализираме „Черноморец Арена". Правим ВИП-зали, ресторанти, сменяме терена...Какво още трябва да направи човек, за да достави удоволствие на хората от този град и да ги накара да се чувстват горди?", разпали се в нетипичен за него емоционален стил шефът на „Черноморец-Бургас". Събев порица и местния бизнес. В 4 000 писма до бургаски фирми било разяснено мястото им в проекта, но отговор дошъл от толкова малко, че точният им брой беше спестен за журналистите.

Митко Събев вижда изхода в търпението. Той пресметна, че след година и половина Дражев ще изчерпи всички възможности да води дела. Когато проектът получи зелена светлина, следва етап на проектиране, който ще трае година и половина и ще коства 10 млн. евро. Самото изграждане на „Черноморец Арена" ще продължи около 4 години. По груби изчисления в комплекса ще бъдат вложени 400 млн. евро. „Черноморец Арена" има и голяма социална значимост, защото ще отвори около 5 хил. нови работни места.
Още по темата: общо новини по темата: 27
09.11.2010
16.06.2010
27.05.2010
18.05.2010
22.04.2010
20.04.2010
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
събев,събев не си бил толкова проницателен бизнесмен .прости избра неподходящия отбор за това хоро дето го играете в момента,жалкото е че бъркате стъпките и няма да го изиграете докрай,хахахаха.смешници сте и цял град ви се присмива,даже и цялата държава .ако проекта беше направен със нефтохимик, нямаше да имате такива главоболия и противоречия от страна на администрации и тем подобни елементи.така е бургазлии милеят повече за нафтата ,отколкото за черноморец,заради туй винаги ще имате спънки от всякво естество,нещастни шарани
0
 
 
ей събев, какво ще се промени ако 5 или 5000 човека подкепят или не желаят този проект? след като имаш законно право и не пречиш на никого ами построй си каквото искаш! стига си шумял за всеки хотел и магазин ! само не забравяй че ще бъдеш ненавиждан от феновете на нафтата завинаги!
-1
 
 
Розови момичета бързо се съберете 15те наркомана и марш в най близката джамия(която не е в Бургас,а там от където сте си довлякли миризливите разпрани ануси)и се молете по-бързо да се осъществи проекта,че да се върните в харама хаххаха къв храм ве за вас храма е на минарето.
+1
 
 
Мазути вие сте най-заинтересовани този проект да стане защото ще се върнете на готов ремонтиран стадион.Подкрепям проекта за стадиона защото ще остане за Бургазлии независимо от клубната пренадлежност.За сведение някаква база за сравнение може да е само Амстердам арина защото е най-нов(и то с много пред Сантяго бернабео).Нашия вариат ще е с капацитет 40000 седящи места отделно спортната зала.
+1
 
 
Един човек в България има възможности и желание да инвестира в спорта и ние ще го спъваме. Без нови бази и стадиони футбола ни е обречен. Скоро без проблеми ще ни бият и отбори от Кипър и Малта. Май това заслужаваме. Българският казан в действие. Селяния до шия.
-3
 
 
никаква подкрепа за тея измекяри!
0
 
 
Има...нема към 2020 година.... може и да има някаква копка на обекта.....
+1
 
 
мръсен пе*ерас ! дражев, майка ти да е*а ! пумияр !
-2
 
 
Само лъжи,лъжи и пак лъжи. Събев е мошенник и съвсем скоро на всички ще им стане ясно тва нещо. Как можа почти да заличи истинския бургаски отбор не ми е ясно.... Пълен боклук и далавераджия, но за разлика от Дражев е хитър, но пак ви казвам съвсем скоро ще му лъснат кирливите ризи. Смърт за шарана. Само НАФТА
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: