Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Цеков за протеста срещу БФС: Не трябваше да се допуска враждуващи агитки да са на едно място
Автор: ИА Фокус 11:02 / 18.11.2023Коментари (0)461
© NOVA
Не трябваше да се допуска събиране на враждуващи агитки, които са емоционални хора, на едно място. Това заяви в NOVA министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков по повод протеста на футболните фенове срещу БФС в четвъртък вечерта.

Обединяващите приоритети са по-силни от временните дрязги. Управлението винаги е в риск, особено когато то се крепи на мнозинства между партии, които по принцип са политически опоненти. В настоящата ситуация няма кой знае каква сензация", смята той за бъдещето на сглобката.

"Участъкът Ботевград-Мездра е част от бъдещата магистрала, която трябва да свърже Видин с Ботевград оттам със София посока "Кулата" през магистрала "Струма", за да осигури свързаност между Гърция и Румъния през България. По договор този участък трябва да бъде готов в края на 2025 г., като в края на тази година предстои да се отвори трасето за движение, но ще продължат работите по изграждането на мостовите съоръжения", обясни Цеков за състоянието на пътищата.

"Истината е, че у нас едновременно строим 5 магистрали, което не е нормално за една държава. Бюджетът е една рамка, която дава гъвкавост на министрите да инвестират пари там, където се строи. В бюджета на АПИ има 2 милиарда и половина и съм сигурен че в момента, в който бъде разрешен правният казус с индексиране на цените по договори за "Хемус" ще се активира строителството. Това ще стане до края на годината", поясни още регионалният министър.

По думите му е установен един участък с пропадане и слягане на асфалтовата настилка, а при 3 има недостатъчна дебелина на асфалта. Проверени са 7 моста, като при всички са установени конструктивни дефекти. Поканени са всички изпълнители да ги отстранят за собствена сметка.

Той коментира и новината, че тол камерите вече ще снимат за превишена скорост.

"Националното тол управление разполага с над 300 рамки на които са монтирани камери. Те са високо технологични и имат възможност да засичат моментна и средна скорост. Досега не бяха сертифицирани за такъв тип измервания. Подадохме документи за сертификация и процесът вече е завършен", каза още Андрей Цеков.
Още по темата: общо новини по темата: 71
22.02.2024
11.01.2024
12.12.2023
06.12.2023
28.11.2023
28.11.2023
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас
700 акробати от 17 държави са в Бургас за участие в престижен турнир с ранг Световна купа
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Балкан поведе в полуфиналната серия с Черноморец в НБЛ

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: