Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Радуканов призова пълен стадион срещу Нефтохимик
Автор: Екип Burgas24.bg 11:04 / 22.02.2012Коментари (114)2590
© Burgas24.bg
В интервю за клубния сайт старши-треньорът на Ботев Пловдив Милен Радуканов призова феновете да напълнят стадиона за първия мач от пролетния полусезон, в който "жълто-черните" приемат Нефтохимик в дербито от 15-ия кръг в Източната "Б" група. Радуканов призна, че всички в отбора мислят за двубоя на 3 март още от първия ден на подготовката. Десетина дни преди подновяването на шампионата наставникът на "канарчетата" коментира състоянието на тима, който изкара целия подготвителен период далеч от Пловдив.

- Г-н Радуканов зимната подготовка е към своя край. Доволен ли сте от работата, която свършихте по време на лагера в Анталия?

- Имахме добри условия за работа в Турция. Играхме пет контроли, в които мога да кажа, че срещнахме добри отбори. Знаете, че записахме две победи, две равенства и допуснахме една загуба. Радващото е, че през цялото време футболистите показаха добра мотивация и работиха доста усърдно. Всичко, което бяхме заложили като физическа и тактическа подготовка го свършихме и се надявам постепенно да навлизаме в нужната форма за началото на първенството.

- Доволен ли сте от начина, по който се вписват новите футболисти в схемата на отбора?

- Да, доволен съм от всички. Както знаете повечето от тях са опитни футболисти. Вписаха се бързо и смятам, че ще бъдат от полза на отбора.

- Това ли е окончателната група, с която ще работите или очаквате още играчи?

- В общи линии това са футболистите. В Сандански с нас ще дойдат още едно-две млади момчета, които ще видим в лагерна обстановка и след това ще преценим дали да ги оставим.

- Мариян Огнянов ще претърпи операция и няма да може да разчитате на него за първите мачове. Това тревожи ли Ви?

- Да, тревожно е. При така създалата се ситуация решихме да предприемем бързи действия и в сряда сутринта, той ще бъде опериран. Имам уверението на докторите, че до 20 дни трябва да е готов за игра.

- В България условията за футбол и противниците, които ще срещне Ботев са различни от тези в Анталия. Може ли това да се отрази негативно на представянето на отбора?

- Имаме такива опасения по принцип, защото там мачовете бяха на добри терени, а противниците се опитваха да играят отворен и открит футбол. Предстои да видим как ще се адаптираме към нашата действителност.

- Мислите ли вече за много важния мач с Нефтохимик, от който до голяма степен зависи настроението, с което отборът ще започне пролетта?

- За този мач мислим от първия ден на подготовката. Тя бе насочена, така че да сме максимално готови за него. Първият мач наистина е много важен. Знаете, че има отбори, които започват трудно след почивката и им трябва време да достигнат до желаната форма. Аз се надявам ние да влезем максимално подготвени в него, да покажем добра игра и да спечелим.

- Със сигурност този двубой ще бъде съпроводен с голямо напрежение. Знаете ли как да го овладеете, за да не прегорят футболистите?

- Искрено се надявам да няма голямо напрежение, въпреки че именно заради него в отборите с високи цели, какъвто е и нашият, винаги се играе по-трудно. Сигурно ще се наложи да се справяме и това препятствие.

- Следите ли контролите и селекцията на другите отбори и кой ще бъде основният конкурент на Ботев за влизане в "А" група според Вас?

- Следим всичко, което се случва в другите отбори и по медиите и чрез нашите скаути, които ходят да ги наблюдават на живо. Очертават се няколко кандидати за промоция, с които ще трябва да се преборим. Според мен това е добре, защото в конкуренцията се ражда истината. Колкото повече добри отбори има, толкова по-добре за всички. Дано да станем свидетели на повече качествени мачове и да радваме феновете с добра игра, както и се надявам всичко да се решава на терена с футболни средства.

- Тодор Неделев беше капитан на отбора в контролите. Остава ли такъв и за официалните мачове?

- Да, той ще бъде. Тошко Неделев е младо момче от школата на Ботев, безспорно голям талант и сериозен футболист. Надявам се това да го мотивира още повече и да бъде от полза, както за него самия, така и за отбора. Мисля, че това е добър ход, който може да сплоти отбора още повече и да помогне на него да израства като футболист.

- Публиката не можа да види отбора по време на подготовката. Феновете са жадни за футбол и чакат с нетърпение първия мач. Искате ли да кажете нещо на 12-ия играч на Ботев?

- За съжаление наистина се получи така, че не можахме да играем нито една контрола пред нашата публика. Имахме голямо желание да играем в Пловдив. Бяхме решили това да стане в последната проверка, но тя пропадна заради метеорологичните условия, които не зависят от нас. Иска ми се на първия мач да се събере колкото може повече публика. Искам да благодаря на феновете за всичко, което направиха в последните есенни мачове. Сигурен съм, че ще ни подкрепят по същия начин и през пролетта, защото ние имаме нужда от тях. Още веднъж ги призовавам да напълнят стадиона и да ни подкрепят, а те могат да бъдат сигурни, че ще направим всичко възможно Ботев да печели.

Още по темата: общо новини по темата: 12
12.03.2012
03.03.2012
03.03.2012
03.03.2012
01.03.2012
01.03.2012
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Ще го имаш Милене. Стадиона със 100 % щее пълен за такова дерби с нефтохимик.Ще имате сериозна подкрепа от нас феновете.И дано да ни зарадвате с една хубава победа.Този път по често ще се пее БЪЛГАРИ-ЮНАЦИ между двете агитки защото мача щее на 3 март.
+10
 
 
Нефтохимик срещу Ботев за първенство: 1994-95 Нефтохимик-Ботев 1:0 и 0:3 1995-96 Нефтохимик-Ботев 2:0 и 1:2 1996-97 Нефтохимик-Ботев 2:0 и 1:0 1997-98 Нефтохимик-Ботев 2:0 и 3:0 1998-99 Нефтохимик-Ботев 3:1 и 0:3 1999-00 Нефтохимик-Ботев 0:1 и 2:1 2000-01 Нефтохимик-Ботев 2:1 и 2:1 2002-03 Нефтохимик-Ботев 1:2 и 1:1 2003-04 Нефтохимик-Ботев 6:0 и 3:0 2005-06 Нефтохимик-Ботев 1:1 и 3:3 2010-11( В група) Нефтохимик-Ботев 1:2 и 2:3 2011-12 (Б група) Нефтохимик-Ботев 2:2.. .. ...Общо изиграни 23 мача: 12 победи за Нефтохимик,7 победи за Ботев и 4 ремита Голова разлика 41:27 за Нефтохимик Добавям 4 мача за различни купи: 1990-91 Купа на БФС 1/4 финал Нефтохимик (В група) - Ботев (А група) 2:0 1999-00 Купа на България 1/4 финал Нефтохимик - Ботев 3:0 и 1:1 2007-08 Купа на България 2 кръг Нефтохимик (Б гр) - Ботев (А гр) 0:1 ..Най-посетения мач между Нефтохимик и Ботев е 2:0 през 1995-28 000 зрители,който и е най-посетения мач на Нефтохимик срещу извънстоличен отбор Общо статс-а във всички турнири: 27 мача, 14 победи за Нафтата, 8 за Ботев, 5 равенства, при голова разлика 47:29 за Нефтохимик.....ШОУТО ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ! ТОВА Е ЕДИН ОТ МНОГО МАЛКОТО МАЧОВЕ В България,КЪДЕТО ХОРАТА ОТИВАТ БЕЗ СТРАХ НА СТАДИОНА,НЕЗАВИСИМО ОТ ЦВЕТА НА ФЛАНЕЛКАТА,НЕЗАВИСИМО ОТ РЕЗУЛТАТА.
+12
 
 
сигурен съм че отново ще покажем на цяла България как трябва да се подкрепят любимите отбори. а какво по-хубаво от това точно на национлния празник 2-те агитки да запеем заедно химна ;)
+2
 
 
отнове се очертава страхотно зрелище. ще е невероятно двете агитки като запеят химна :)))
+8
 
 
хора не им се сърдете и не им обръщайте внимание тяхното е не излечимо и няма как да бъде другояче след като осъзнават къде се намират и кои сме ние а и много ясно виждат че отбора се съвзе и малката им радост от нещастното им съществуване умря
+15
 
 
Ний сме черно-бяло племе и от кофите ядеме, за да идеме на мача правим свирки на пазача, тия дет сме от Шекера трудиме се на Кемера, а Столипиновските ни приятели просяци, крадци, гадатели. Стадиона построи полк Строителни войски, клати се архитектурата, някой краднал арматурата къпем се на два три месеца, веем знаме с полумесеца, татко смърф ни дава дрога плюйм ний България и Бога, гордей се черния мангал, Чирпан сме били на финал!!! Идола ни е Джевиза и Аянчо-мингилиза, край "Колежа" ний спринтираме, там се ний от страх посираме, да не срещнеме КАНАРИТЕ, че ще отнесем шамарите Морят ни жълтите скинари ритат кой където свари, спазват правило едничко крещят България НАД ВСИЧКO!
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (6)
+9
 
 
казах го и пак ще го повторя -ЛОКОМОТИВ НЕ Е БЪЛГАРСКА ДУМА-какви българи сте и имате ли право да обсъждате кой какъв е ,след като вас ви е срам да си назовете отбора с българско име.
+13
 
 
Не се сърдете на прокажените, обрязани и абсолютно НЕГРАМОТНИ буферчета!!!!! Хич не е лесно да си комплексиран. Аз лично винаги съм бил толерантен спрямо малцинствата. Да са живи и здрави и все така да ни веселят с малоумните си коментари!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: