Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
БФС отвърна мигновено на Черноморец
Автор: Екип Burgas24.bg 17:22 / 24.07.2012Коментари (1)1612
© Burgas24.bg
БФС реагира мигновено на излязлата позиция на Черноморец - Бургас. Както е известно, "акулите" официално поискаха оставката на шефа на централата Борислав Михайлов.

Уважаеми привърженици на футбола,

Скъпи фенове,

Позволяваме си да се обърнем към вас, за да отговорим на претенците на ПСФК "Черноморец Бургас" АД за подаване на оставка на президента на БФС Борислав Михайлов. Като президент на Български Футболен Съюз, който обединява всички клубове в страната, господин Михайлов счита за необходимо да заяви следното: "Аз съм последният човек, който може да бъде обвинен, че не спазва правилата - и най-яркото доказателство за това е, че съм избран за член на Изпълкома на УЕФА. Не за първи път трябва да напомня, че има избрани независими комисии към БФС и всички решения те взимат абсолютно самостоятелно, а не под мое давление или натиск. Живеем в демократична държава и всеки, който желае да се кандидатира на следващия Конгрес, има това право и може да изкаже мнението си на този форум. Конгресът ще бъде догодина и това е ясно. Дотогава ще продължа да изпълнявам задълженията си справедливо, както винаги е било!"

Относно цитираните три случая, които според ПСФК "Черноморец Бургас" АД потъпкват правата на клубовете, администрацията на БФС внася следните уточнения:

По случай 1 (промяната на регламента за Купата на България): Наредбата за достъп до турнирите на УЕФА е приета през месец май 2011 година въз основа на актуалния действащ правилник на УЕФА. През месец октомври в Български Футболен Съюз е получено ново циркулярно писмо от УЕФА. Тъй като турнирът е на УЕФА, БФС е длъжен да се съобрази с новото циркулярно писмо. Забавянето на съобщението е поради небрежно отношение на човек от Международния отдел, който е понесъл своето наказание.

По случай 2 (казусът "Анисе"): Към настоящия момент всички комисии към БФС са разпуснати и предстои сформирането им на следващия Изпълком. След като новата СТК бъде сформирана, всички документи по случая "Анисе" ще й бъдат предоставени.

По случай 3 (неправомерно издаден лиценз на ПФК ЦСКА АД заради дължими суми по трансфера на Мишел Платини): Във въпросните три години, в които е издаван лиценз на ПФК ЦСКА АД, Лицензионната комисия към БФС, която е сертифицирана от УЕФА, е била целогодишно проверявана и одитирана от УЕФА и не е намерено никакво нарушение при издаването на лиценз на ЦСКА. Последните документи, касаещи претенциите на ПСФК "Черноморец Бургас" АД, са изпратени на УЕФА от Лицензионната комисия към БФС на 16 юли.

БФС ще продължи да спазва както своите наредби и закони, така и тези на УЕФА и ФИФА, и ще бъде безкомпромисен при налични нарушения. Същевременно БФС и всички комисии ще продължат да бъдат в помощ на клубовете.

 

Още по темата: общо новини по темата: 94
09.10.2012
05.10.2012
01.10.2012
22.09.2012
22.09.2012
20.09.2012
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: