Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Ивайло Габровски остана втори на днешния етап от Обиколката на България
Автор: Екип Burgas24.bg 19:37 / 10.09.2008Коментари (0)590
Габровски(в ляво) остана втори след днешния финален спринт във Варна
Колоездачът на "Цар Симеон" Игор Пайович премина пръв 79 000-ия километър на Международната колоездачна обиколка на България в нейното 58-о издание. Това стана днес на третия етап между Разград и Варна. Днешната отсечка бе лишена от много разкъсвания и отделяния на отделни състезатели, с едно единствено изключение. Това бе именно Пайо, който караше абсолютно сам над 60 километра или почти половината етап, който бе 132 километров. По този начин състезателят на "Цар Симеон" спечели двепремии - една за активност и една за катерач, както и наградата за пресичане на 79-хилядния километър - колело Спринт от Максом и професионална каска.

Сръбският бегач бе част от единствената успешна атака от днешното състезание, като заедно с него известно време караха колоездач на Дрезден Германия и Данаил Петров от Бенфика, който в Обиколката носи екипа на националния отбор на България. Двамата обаче се отказаха след няколко километра и се върнаха в основната група. Всички колоездачи поддържаха доста висока средна скорост, като до 50-ия километър се движеха с 46 км/ч.

Победител в етапа стана Ласис Нормунд от Латвия. Той взе първото място с финален спринт, като надмина с малко Ивайло Габровски от КК "Несебър". Трети завърши колоездач на португалския Палмейрас Тавира. Това обаче се случи точно пред основната група, така че разликите във времената от миналия етап се запазват. Днес видяхме и първата атака пред основната група на фаворитът Ивайло Габровски, но той, заедно с още трима други колоездачи, не успя да набере скорост и се върна при останалите колоездачи. Всички останали от КК "Несебър" и КК "Бургас" караха с основната група и завършиха с тях.

На първото място с жълтата фланелка все още е Волдимир Старчик, следван от французинът Томас Буте. Бялата фланелка за най-добър млад състезател продължава да е в Петър Панайотов от КК "Бургас". Фланелката за най-добър катерач - бяла на червени точки се върна при Николай Милков от националния отбор, който с една спечелена височина трета категория днес стана с 9 точки и отне трикото от Стефан Христов. Зелената фланелка се запази при норвежецът Нибо, който днес увеличи преднината си, като събра още точки в класирането за активност.

Утре е етапът от Варна до Бургас, колоната тръгва от Лятното кино в 13:30.
Още по темата: общо новини по темата: 11
24.09.2008
14.09.2008
13.09.2008
13.09.2008
12.09.2008
11.09.2008
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Александър Зверев трябва да направи услуга на Григор Димитров днес
Григор Димитров взе втория сет срещу Фриц с кански мъки
Един от близките приятели на Григор Димитров продължава напред в Рим
Българи се наредиха шести на СК по спортна акробатика в Бургас
Впечатляващо! Янко Янков разби нов конкурент в Звезде Гранда и доближава финала

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: