Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Габровски пак остана втори на финала, Балев атакува фланелката
Автор: Екип Burgas24.bg 19:42 / 12.09.2008Коментари (0)615
Ивайло Габровски изпусна етапна победа след финален спринт за трети пореден път. Днес колоездачът на "Несебър" бе победен със сантиметри от Хенинг Бомел от Дрезден. Александър Дукич от КД "Цар Симеон" спечели премията след Мъглиж в памет на трагично загиналия бивш национал Георги Коев, а Игор Пайович от същия тим - тази на един от спонсорите на турнира - Тойота Венци. Пайо бе на крачка от друга премия за активност в Нова Загора, но остана втори след Кристиан Пуулс от Люксембург.

Досегашният носител на жълтата фланелка Томас Бутей от Хемус (Троян) запази трикото си и ще застане на старт с него в следващия шести етап Казанлък - Стара загора. Французинът финишира с основната група, което му бе напълно достатъчно да остане в жълто. Победител в тежкия етап стана германецът Хенинг Бомел от Дрезден, който с мощен финален спринт спря хронометрите на 4:36.19 часа. Ивайло Габровски от КК "Несебър" отново остана втори, както в предишния етап. Това второ място за двукратния победител в Обиколката бе трето поредно в етапите. Третото място остана за каращия за Хемус (Троян) Светослав Чанлиев - Чарли.

В първите километри успешна атака направи Игор Пайович, който се откъсна пред колоната. Сърбинът бе застигнат от националът Владимир Коев, а после двамата и от Кристиян Пуулс и Спас Гюров от Несебър. След Карнобат четворката се откъсна на повече от 2 минути пред основната група и пресече 50-ия километър в комплект при много силен насрещен вятър. Карето в челото дори успя да увеличи чувствително разликата си до осем минути.

Първата премия на 112-ия километър за активност спечели Пуулс, а Пайович не държеше на премията и караше спокойно зад него. Те караха повече от 100 километра сами, преди да дойде изкачването за Паничерево на 123-ия километър, когато четворката се разкъса, а Пайо бе застигнат от основната група. Премията на върха бе спечелена отново от Пуулс, втори остана Спас Гюров, а трети - Николай Милков. С това трето място Милков увеличи преднината си в класирането за катерачи.

На 137-ия километър колоната поведе олимпиецът Евгени Балев, който дръпна с повече от 1 минута. Той обаче не успя да се възползва от преднината си и бе застигнат от основната група. Развръзката дойде на финала в Казанлък, когато с много добър финален спринт Хенинг Бомел излъга Ивайло Габровски и спечели днешния етап.

Още по темата: общо новини по темата: 11
24.09.2008
14.09.2008
13.09.2008
13.09.2008
11.09.2008
10.09.2008
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров взе втория сет срещу Фриц с кански мъки
Един от близките приятели на Григор Димитров продължава напред в Рим
Българи се наредиха шести на СК по спортна акробатика в Бургас
Впечатляващо! Янко Янков разби нов конкурент в Звезде Гранда и доближава финала
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: