Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Ивайло Габровски взе Обиколката на България за трети път
Автор: Екип Burgas24.bg 18:51 / 14.09.2008Коментари (0)834
Ивайло Габровски стана трикратен победител в Обиколката на България. След феноменалното му каране в полуетапа Казанлък - Стара Загора, когато облече жълтата фланелка и по-късно направи преднина от 20 секунди на Данаил Петров, днес за Ивайло бе достатъчно да завърши с основната група, за да спечели Тура. Именно това направи колоездачът на "Несебър" и въпреки, че Данаил спечели етапа и взе 10 точки бонификация, Габровски спечели с преднина от още 10 Обиколката на България за трети път. Предишните му победи бяха 2003-а и 2006-а година. По този начин Габровски се изравни с други легендарни колоездачи, като Боян Коцев, който присъства днес на церемонията по награждаването, Христо Заеков и Павел Шуманов. Последният участва в тазгодишната обиколка, въпреки че вече гони 40-ата година, но все пак не успя да направи сензация и завърши по-назад в класирането.

В днешния етап на второ място завърши Евгени Балев от КК "Бургас". Финалът бе много оспорван и фотофинишът определи Данаил Петров за победител, Балев за втори, а на трето място остана представителят на домакините днес "Цар Симеон" - Александър Дукич. Сърбинът, който кара за пловдивския тим, направи няколко много добри финални спринта по време на Обиколката, но чак в последния етап успя да се качи на почетната стълбичка.

Колоездачите завършиха в пакет, въпреки че почти през целия етап трима колоездачи караха сами. Те се откъснаха малко след Свиленград и бяха застигнати преди Пловдив. Сред тях бе колоездачът на "Цар Симеон" Горан Шмелцерович, който дори спечели премия за активност.

В крайното класиране зелената фланелка за спринтьори остана в Хавард Нибо, който спечели с голяма преднина. Бялата фланелка на червени точки пък взе Стефан Христов. Катерачът, който кара за Нипо Ендека в Италия, където отиде от пловдивския тим "Цар Симеон", си бе осигурил трикото още след Кралския етап Казанлък - Стара Загора, но за да бъде официално награден за най-добър катерач на Обиколката на България, трябваше да завърши целия тур. С бялата фланелка за най-добър млад колоездач се окичи Петър Панайотов от КК "Бургас".

Трикратният вече победител в Обиколката - Ивайло Габровски, се сдоби с два нови велосипеда. Единият - Спринт му бе връчен лично от президента на фирмата Максим Митков. Наградата е за най-предно класиран българин. Ивайло взе и друг велосипед - Меркс от ръководството на КК "Несебър".
Още по темата: общо новини по темата: 11
24.09.2008
13.09.2008
13.09.2008
12.09.2008
11.09.2008
10.09.2008
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Александър Зверев трябва да направи услуга на Григор Димитров днес
Григор Димитров взе втория сет срещу Фриц с кански мъки
Един от близките приятели на Григор Димитров продължава напред в Рим
Българи се наредиха шести на СК по спортна акробатика в Бургас
Впечатляващо! Янко Янков разби нов конкурент в Звезде Гранда и доближава финала

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: