Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Юношите на Черноморец на подготовка за сметка на БФС
Автор: Екип Burgas24.bg 13:04 / 30.07.2019Коментари (0)1233
© БФС
Официално стартира четвъртото издание на Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, реализирана съвместно от Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта. Проектът има за цел да проследи прогреса на младите ни таланти; въз основа на събраните данни ще бъде изградена Национална програма "Пътят на състезателя“, проследяваща различните етапи от формирането на спортиста и спомагаща за изграждането на елитни футболисти, уточниха от БФС.

Анализите пък ще послужат за сериозна дългосрочна програма за развитие на детско-юношеския футбол у нас.

Тази година фокусът е насочен към две възрастови групи – до 17 и до 15-годишна възраст. Общо 16 U-17отбора вече стартираха заниманията си в три центъра – в Банско се подготвят отборите на Ботев (Пловдив), Витоша (Бистрица), Лудогорец, ЦСКА-София, Славия и Национал (София), в Сливен са Черно море, Сокол (Марково), Левски-Раковски, Дунав, Етър и Спартак (Варна), а в Боровец – Левски (София), Локомотив (Пловдив), Берое и Септември.

Наред с тренировките и функционалните тестове, тимовете ще изиграят и контроли на принципа "всеки срещу всеки“, като днес са първите мачове в Център "Сливен“ – Черно море – Етър, Сокол – Спартак (Варна) и Левски-Раковски – Дунав.

Утре в Банско играят Ботев (Пловдив) – Славия, Витоша – Национал и Лудогорец – ЦСКА-София, а на 1 август в Боровец са двубоите Левски-Септември и Локомотив (Пловдив) – Берое.

Камповете на отборите до 17 години завършват на 9 август, когато ще бъдат посрещнати по-малките таланти. До 21 август в Банско ще тренират Ботев (Пловдив), Витоша 13 (София), Лудогорец, ЦСКА-София, Славия и Национал (София), в Сливен ще са Черно море, Спартак (Плевен), Черноморец (Бургас), Добруджа, Етър и УФК Асти (Хасково), а в Боровец – Левски (София), Локомотив (Пловдив), Берое и Септември.

По време на лагерите на всички състезатели ще бъдат проведени тестове за бързина, физическа сила и техника от страна представители на отдел "Детско-юношески футбол“ към БФС и с участието на националните селекционери в съответните възрасти. Тестовете включват различни видове спринт, вертикален отскок, водене на топка и жонглиране, а всеки клуб ще получи по 30 броя топки и набор от пособия за тренировка за всяка възрастова група, в която се състезава.

Участниците също така ще преминат семинари по съдийските въпроси с член на Съдийската комисия към БФС, семинар по Превенция на уреждането на мачове и допълнителни занятия като част от проекта на Европейската комисия "Превенция на ранното отпадане от спорта“, в който Българският футболен съюз е основен партньор.
Още по темата: общо новини по темата: 15
08.05.2020
24.04.2020
17.02.2020
13.01.2020
28.11.2019
26.11.2019
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Стана ясно дали Никола Цолов има шанс за титлата във Формула 3
Време е за Олимпиада!
Официално: Александър Везенков се завърна в Олимпиакос
Страхотни коефициенти за изненада на Ботев срещу ПАО в Лига Европа
Еманюел Макрон покани Стефка Костадинова в Лувъра

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: