Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Созопол се представи достойно срещу носителя на Купата и Суперкупата на България
Автор: Стойчо Генов 16:20 / 27.01.2021Коментари (9)1196
©
Локомотив (Пловдив) завърши с победа четвъртата си контрола от началото на 2021 година. Черно-белите надиграха втородивизионния Созопол с 2:1 в спаринг, който се проведе при леден вятър на стадиона в Поморие.

Димитър Илиев (13) и Лукас Салинас (39) бяха точни за пловдивчани, а юношата Георги Милев (68) си отбеляза автогол. Неофициален дебют пък направи англичанинът Конър Руън.

Преди тази проверка възпитаниците на треньора Александър Тунчев записаха три победи срещу Марица (3:1), Атлетик Куклен (2:0) и Берое (3:0).

Локомотивци започнаха двубоя агресивно и до 13-ата минута се отчетоха с две добри положения и един гол. Първо Лукас Салинас се откри на стрелкова позиция и шутира, но в аут. След това Александър Иванов отправи точен удар, но вратарят на Созопол се намеси и спаси.

В 13-ата минута черно-белите откриха резултата. Диниш Алмейда с перфектен пас по земя изведе Бирсент Карагарен сам срещу вратаря на Созопол. Националът подаде към Димитър Илиев и капитанът вкара на празна врата за 1:0.

В 39-ата минута пловдивчани удвоиха преднината си. Футболистите на Созопол загубиха топката дълбоко в половината на Локо и последва перфектна контраатака. Лукас Салинас изскочи почти от центъра сам срещу вратаря, направи 40-метров пробив и с техничен удар с левия крак насочи топката в долния десен ъгъл за 2:0.

В последната минута на първото полувреме Момчил Цветанов бе съборен в наказателното поле на Созопол, но реферът прецени, че нарушението е започнало извън пенала и отсъди фаул. Умарбаев изпълни, при което топката срещна ръката на играч в синьо и излезе извън очертанията на терена. Вместо дузпа или корнер, съдията реши, че е най-добре да свири край на първата част.

В начало на втората Александър Тунчев пусна в игра 7 младоци от детско-юношеската школа на Локомотив и темпото логично спадна.

В 68-ата минута Созопол намали резултата след статично изпълнение. Капитанът Петър Кюмюрджиев, който е бивш футболист на Локомотив, центрира остро от фаул в наказателното поле на черно-белите. Там Георги Милев в опита си да изчисти топката я засече с глава в собствената си мрежа за 2:1.
Още по темата: общо новини по темата: 18
02.04.2022
09.02.2022
10.01.2022
23.11.2021
03.06.2021
06.04.2021
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Победата си е победа.Георги Минчев играл ли е и как е момчето.
0
 
 
Тази година предричам минимум 3 място. Ако дойде 1 ли 2 индианците не ги мисла :)))
-3
 
 
Забравихте и първото бг бебе на 21 век-и то бе цингане!
+3
 
 
Седем юноши в игра през второто полувреме, похвално.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: