Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Милен Георгиев: Тежкото тепърва предстои, трябва да изградим ДЮШ
Автор: Екип Burgas24.bg 17:15 / 01.12.2009Коментари (3)2461
© Burgas24.bg
След края на есенния дял от шампионата в Югоизточната "В" група Нефтохимик са на шесто място, както беше обещанието от новото ръководство през лятото. Потърсихме мнението на изпълнителният директор Милен Георгиев, който освен административните си функции е и основно действащо лице в халфовата линия на тима. Ето какво сподели изключително любезно футболиста пред репортер на Burgas24.bg:

- След края на есенния полусезон, какво ти е мнението за отминалите няколко месеца на Нефтохимик?

- Това беше един полусезон на приливи и отливи. От някои неща съм доволен, от други не. Ако трябва да го изразя в цифри - от 60% от нещата съм доволен, от 40% - не, тоест по-скоро положително гледам на полусезона. Имаше изключително много контузени момчета. Много съжалявам за трайно контузените, някои пропуснаха целия сезон. Но общо взето това са ни проблемите. Важното е, че запазихме идеята "Нефтохимик".

- Какво е бъдещето за клуба?

- За момента най-важното, което направихме е, че спасихме отбора и той съществува. Ако трябва да погледнем по-глобално обаче, за момента сме свършили едва 5% от нещата, тепърва предстои трудното. Вече разпуснахме отбора за празниците. Младите момчета само имат още един турнир на 12 и 13 декември. Ще се съберем отново на 11 януари, мислим за селекция, подготовка, лагери, контроли със сериозни отбори. Имена на нови футболисти няма да казвам, но има както познати на Бургас футболисти, така и нови перспективни момчета. Основната ни цел е да налагаме младите футболисти, аз да предам щафетата на някой, който може да ме замести, за да може да се концентрирам върху административните неща.

- Как стои въпроса с финансирането на клуба?

- Разчитаме на съдействието на Община Бургас. Имаме обещание от км
© Burgas24.bg
ета за осигуряване на бюджет. За съжаление се борим и с кризата, всичко което правим е срещу нея. Постоянно търсим спонсори, финансиране, но всички са засегнати от кризата, дано отшуми скоро. За съжаление никой не е дошъл сам да ни предложи помощ.

- Как се развива Детско-юношеската школа?

- В момента е много важно да намерим терени за децата. Обещано ни е съдействие от общината за терен. В близките дни ще погледнем няколко парцела. Моето желание е да намерим някакво място в Меден Рудник, защото това е най-младия квартал и аз си мисля, че така ще е най-удобно за децата. Все пак това е само моя гледна точка и съм готов да приема всякакви идеи. ДЮШ е бъдещето на Нефтохимик, основата която задължително трябва да се изгради. Опитните футболисти сме тук, за да помагаме, но те трябва да продължат идеята. От момчетата, които налагаме в първия отбор 2-3 определено имат бъдеще. Бургас винаги е раждал футболисти.

- Имаше идеи да се реконструира и стадиона в "Долно езерово", какво се случва по този въпрос?

- Надяваме се общината да ни го даде под наем, за да може да кандидатстваме по програми за пари от БФС. В момента той е общински и ситуацията е по-различна. За съжаление няма други стадиони в Бургас и трябва да се използва това, което има.

- Все пак феновете чакат Нефтохимик да се върне в големия футбол, да играе с най-силните отбори...

- Всичко се изгражда бавно и сигурно. Не може сега да обявим някакви амбиции да гоним първите места, а всъщност да сме доста далеч от тях. Трябва първо да се създаде основата, която е Детско-юношеската школа. Тогава ще можем да обявим амбиции - да кажем, тази година атакуваме "Б" група - и да го направим както подобава на марката "Нефтохимик" - да бием наред всички с по 5-6 гола.
Още по темата: общо новини по темата: 17
20.02.2010
12.02.2010
10.02.2010
05.02.2010
02.02.2010
29.01.2010
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
давайте с вас сме,ще извървим заедно пътя към професионалния футбол
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: