Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Нефтохимик изпълни плана за есенния дял, гледа смело напред
Автор: Екип Burgas24.bg 08:05 / 03.12.2009Коментари (7)1700
© Burgas24.bg
Нефтохимик стартира с пълен стадион в "Долно езерово" и истински футболен празник при 6:0 срещу Хасково
Есенният дял в Югоизточната "В" група завърши и е време за равносметка. Мненията между хората, които се интересуват от Нефтохимик са от изключително положителни до крайно отрицателни. Все пак трябва да се отбележи, че на ръководните постове в тима се оказаха реалисти и изпълниха плана, който заложиха при прераждането на отбора това лято. 

"Ще се борим за местата около пето-шесто", заяви за Burgas24.bg в края на август изпълнител
© Burgas24.bg
Може би най-емоционалният мач бе победата като гост над лидера Марица в Пловдив
ният директор на клуба Милен Георгиев. Малко повече от 3 месеца по-късно, след изиграването на половината сезон, Нефтохимик са шести, в битка за третото място.

Тимът, воден от Димитър Стойчев, започна доста амбициозно с разгромна победа над Хасково, а след това и още няколко победи с по 5-6 гола, които заблудиха част от привържениците, че тимът спокойно ще бъде на върха или най-малко ще се бори с лидерите за п
© Burgas24.bg
След изтърпяното наказание извън Бургас, "шейховете" се върнаха и зарадваха феновете с нова победа в края на есенния дял
ървото място. 

Дори потенциалът на отбора да е бил такъв обаче, няколко странични фактора попречиха това да се случи - първо започна серия от доста тежки травми в отбора, като най-тежко пострада Станимир Димитров, а на моменти по 5-6 титуляра отсъстваха, а после ЗС на БФС в Пловдив наложи доста странно наказание за "лишаване от домакинство" без ясни мотиви за него.

Все пак Нефтохимик завърши полусезона на шесто място, в групичката от 4 отбора, които се очаква да се борят за местата от 3-о до 6-о. 

Далеч напред са се откъснали Марица и Равда, и дори най-големите оптимисти не си представят Нефтохимик да ги застигне и още този сезон да се бори за "Б" група. Това не е и целта пред отбора. 

Сега тимът трябва да се обиграва, да се гради, за да може в бъдеще отново той да бъде фактор в българския футбол. "Шейховете" са най-добрия домакин в групата - имат само едно равенство "у дома" - срещу Ботев (Гълъбово) в мач, игран в Камено. 

Също с по 1 равенство са Равда и Арда Кърджали, но те не са търпяли наказание. Статистиката обаче е доста негативна за гостуванията, където Нефтохимик имат едва две победи, макар и едната от тях да е срещу лидера Марица насред Пловдив.

Тимът вече намаля оборотите на тренировките и се отдава на коледно-новогодишна почивка - поне футболна, тъй като голяма част от ветераните се занимават и с други дейности. Все пак ръководните органи в тима няма да спрат да работят за идеята на клуба - селекция, организация на лагери, подготовка. 

Така пролетта отборът ще може да излезне още по-силен и да не се спира пред пречките от есенния полусезон - липсата на подгтовка, набързо скалъпена селекция и къса резервна скамейка.
Още по темата: общо новини по темата: 17
20.02.2010
12.02.2010
10.02.2010
05.02.2010
02.02.2010
29.01.2010
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така е пичове много се измъчихте,но успяхте да се съхраните като отбор и най важното ,че ви има.Може би тази година няма да стане влизнето в Б (знаели човек),но за другия сезон се стягайте.И пак ви повтарям сините фенове не са виновни за вашето състояние.Поздрави!BLUE SHARKS FOREVER
0
 
 
Ми хайде де какво се мотаете още с тия селяни.Задействайте се малко,че лидерите ви дръпнаха бая точки.;-)
0
 
 
"КАЖИ МИ ТИИИИ КЪДЕ ЩЕ СИИИИ..." ;-) Б-ГРУПА!!! Б-ГРУПА!!!
0
 
 
Милене, вярваме в теб! Продължавай бавно, но сигурно и категорично напред!НЕФТОХИМИК ЗАВИНАГИ !
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: