Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Митко Събев: Документът за освобождаването ми е фалшив, още съм председател
Автор: Екип Burgas24.bg 09:56 / 15.07.2010Коментари (12)3506
©
Фалшиви са документите, според които Митко Събев вече не е председател на Съвета на Директорите на Петрол Холдинг АД, заявява самият той в изявление до медиите. Шефът на "Черноморец-Бургас" ще се опита да докаже в съда своята теза. По-рано стана ясно, че в Търговския регистър вече е вписано, че той е освободен от поста в Петрол Холдинг след заседание на 28 юни.

Публикуваме изявлението на Събев без редакторска намеса:

Обръщение на Митко Събев

Председател на СД на Петрол Холдинг АД

Бих искал да благодаря на медиите за бързата реакция при публикуването на документа, внесен в Търговския регистър от името на двама акционери в Петрол Холдинг АД и представен като решение на ОС на акционерите. Навременното му публикуване не само показа силата на журналистиката като Четвърта власт, но ми даде и възможността да реагирам със средствата, предвидени от закона.

Ето какви са фактите, отнасящи се до този епизод от вътрешно-фирмения спор в рамките на Петрол Холдинг АД:

Свиканото на 28 юни 2010 г. Общо събрание не беше проведено. Това се доказва от оригинален документ, подписан от мен, Денис Ершов и Александър Мелник, в качеството ни на акционери в Петрол Холдинг АД.

Събрание, което не е било проведено, няма как да вземе решенията, описани в документа, който е внесен в Търговския регистър и съответно цитиран от медиите. Аз никога не съм присъствал на провеждането на такова събрание, никога не съм гласувал за тези решения. Лъжа е, че на събранието са били представени 100 процента от акциите, след като моето участие - 47,5 процента от капитала, не е било представено от мен, нито съм давал пълномощно на когото и да било. Няма логика и причина аз да гласувам за своето освобождаване, както и за останалите промени в Съвета на директорите и в Устава на дружеството, фигуриращи във въпросния документ.

Всичко това доказва, че документът, предоставен на Търговския регистър, е груб фалшификат, изготвен от хора, които не познават законите и живеят с убеждението, че всичко им е позволено. Лично аз вярвам, че подобен произвол е невъзможен в България и че няма служител в Търговския регистър, който би вписал решенията от този фалшификат, като се има предвид и придобилия публичност спор между акционерите на Петрол Холдинг АД.

Взети са всички законови мерки, касаещи случаите на изготвяне на документ с невярно съдържание. Призовавам компетентните органи незабавно да изискат от двамата акционери временните удостоверения, с които са гласували. Защото непредставянето на такива всъщност беше причината за непровеждане на събранието.

Искам отново да подчертая, че предприетите действия от страна на двама от акционерите в Петрол Холдинг, показват манталитет и начин на мислене, несъвместими със законовите и етични правила на европейска България, както и пълна липса на трезва преценка на действията и последствията от тях. Спокоен съм, защото вярвам, че законовата и институционална среда в България няма да позволи подобно поведение.

И накрая - аз все още не се сърдя на Денис Ершов.

Още по темата: общо новини по темата: 10
04.04.2012
21.11.2011
19.11.2011
19.10.2011
01.12.2010
27.11.2010
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С две думи е*а им се май*ата на шарана спира кранчето те до сега с мега много лев нищо ненаправиха а сега без пари .....хахахах то е нормално колкото бомбастично бързо и вихрено се появи тоя урод наречен черноморец толкова и бързо ще се разпадне жалко само че се опитаха да затрият единствениа клуб в града прославил град Бургас някога! Нефтохимик това е Бургас !
-1
 
 
Бургас е Зелен..... Нефтохимик няма да умре никога.... акулите на село в Айтос..
+1
 
 
и аз не вярвам да е мошеник - все пак е направил топсделката в историята на пазара - продал е много бензиностанции на 3на цена от пазарната навръх кризата.....ако беше мошеник - половината пари нямаше да ги вземе по банков път, а на ръка, а после ершов пита къде били "неговите" оборотни средства - ами другарю ершов - кой издигна петрол до 20% пазарен дял? кой го управлява докато вас ви изгониха заради интерпол? защо всички от персонала на хотела в поморие твърдят че закусвате с .....чаша уиски? защо предприемате медийни атаки, вместо да сезирате прокуратурата и литовския посланик?
+3
 
 
Защо всички решавате, че Ершов е правия, а Събев мошеник. Според мен е точно обратното. В България вече има много случаи на незаконно присвояване на фирми чрез фалшиво вписване в Търговски регистър. Според мен от това се е възползвал и Ершов. Един паралел между двамата. Събев - първия, който поиска всички плащания във футболните клубове да излязат на светло. Сам предложи НАП да провери всички доходи, заплати и осигуровки на футболистите по българските клубове. Един мошеник най-много би се страхувал от това. Събев е и един от най-големите данъкоплатци в България за последните 10 години. Относно Ершов - помним че правителството на Иван Костов го изгони от България поради справки от Интерпол за съмнителен международен "бизнес". Да благодари на Сакскобурготски, че отмени това решение. Трябва да е благодарен и на Събев, който разработи "Петрол Холдинг" с и без него. Трябват ли още сравнения?
-3
 
 
Ако Ершов и Петрол , решат да наливат пари в отбора , той едва ли ще се казва Черноморец. Нишо лично но погледнато реално е така. Така , че вече и вас ви няма на картата. Е искахте дерби ще го има скоро. Само да не се разминем по стълбичката , съответно ние на горе , а вие на долу.
+3
 
 
съгласен съм за стадиона и емблемата, както и че на ершов едва ли му пука за черноморец, но трябва да се признае и че събев наля доста средства в клуба макар и резултатите да бяха малко спорни, но все пак строи кампус човека, а дали е крал е много съмнително - има си съд да доказва нещата, другото са си спекулации, но каквото и да е правил човека, дори и да е крал не е ощетил държавата или общината и е оставил нещо след себе си.....и наистина сега ще видим кои са истинските фенове на черноморец!
0
 
 
Каквото и да стане, сега ще се види колко са истинските фенове на Черноморец, които дори в трудни моменти са заедно с отбора и го подкрепят. Тези които го подкрепяха и във Б и В групите. Ние не искахме много, просто нашият отбор да съществува, искахме и емблемата, и стадиона си, но вижте какво получихме - суперпроект с неясно бъдеще и възможен фалит. Не знам дали Събев е аут от Петрол, но със сигурност е затънал в калта, особено след като си има работа с руснаци. На Ершов едва ли му пука за отбора ни, затова ако Събев се махне единствената алтернатива е нов президент, който не краде пари от отбора, а ги дава. Такъв разбира се не се намира под път и над път. Това, което искам от Събев е да си погаси дълговете за милиони на клуба и тогава ако иска и в Америка да заминава. КАКВОТО И ДА СТАНЕ - САМО ЧЕРНОМОРЕЦ !!!!
+5
 
 
каквото и да стане - ние ще си останем черноморци и каквото и да стане - едно голямо благодаря, г-н събев! поклон - изстински бургазлия! другото не е важно! успех!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: