Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Войната на Събев и Ершов за "Петрол холдинг" се пренесе и в "Петрол"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:16 / 24.11.2010Коментари (0)1913
© Burgas24.bg
Борбата за надмощие от последните няколко месеца между двамата основни акционери в "Петрол холдинг" - Митко Събев и Денис Ершов, се пренесе и в ключовото за холдинга дъщерно подразделение - дистрибутора на горива на дребно "Петрол".

Вчерашното извънредно общо събрание на дистрибутора беше белязано от необичайно засилено присъствие на полиция, частни охранители, бодигардове и адвокати. На него трябваше да се гласува финансовото оздравяване на един от основните филиали на "Петрол" - компанията за търговия на нефтопродукти на едро "Нафтекс петрол".

На входа на сградата и пред залата в централата на "Петрол" на бул. "Черни връх" в София присъстваха полицаи и гардове на външна частна охранителна компания, които стриктно проверяваха всички желаещи да присъстват. В един момент в процеса на легитимиране се получи и леко напрежение между част от гардовете и стоящи пред залата външни лица, за които имаше информации, че са охранители на Денис Ершов. Ершов присъстваше на събранието, Събев не беше забелязан на него.

Напрежение е имало и по време на самото събрание, след като възникнал спор кой да е представител на "Петрол холдинг", обявиха участници. Довереното лице на Денис Ершов Иван Кутевски представил пред акционерите на "Петрол" издадено на 22 ноември удостоверение от Агенцията по вписвания, в което той е посочен за изпълнителен директор на холдинга.

От ръководството на "Петрол" и лагера на Митко Събев обаче му обяснили, че легитимен изпълнителен директор на холдинговото дружество е само Орлин Тодоров. На Кутевски е било разрешено да присъства, като събранието е продължило с паралелно гласуване на двамата представители на "Петрол холдинг". Очаквано те са гласували противоположно по почти всички точки от дневния ред. От лагера на Ершов на края са се заканили, че ще атакуват в съда провелото се общо събрание.

Тепърва от протокола от събранието ще стане ясно и дали е спазена законовата уредба за публичните дружества, която изисква по някои от точките заинтересуваните лица, каквото се явява холдингът, да не гласува. Според участници в събранието по някои точки е имало по няколко варианта на гласуване - със и без заинтересуваните лица.

Изпълнителният директор на "Петрол" Светослав Йорданов обясни присъствието на полицията с "високия обществен интерес". Както и с нервност и припряност от страна на легитимиращи се като акционери лица, без да конкретизира кого точно визира. "Събранието протече нормално.

Едната страна, която има претенции, е извикала полицията с цел спазване на обществения ред", коментира Йорданов. Относно присъствието на Иван Кутевски директорът на "Петрол" потвърди, че довереното на Денис Ершов лице се е легитимирал като представител на "Петрол холдинг", което не е било "изяснено".

Според Орлин Тодоров полицията е дошла точно по настояване на Иван Кутевски. "Изпълнителен директор е този, който е вписан в търговския регистър, т.е. аз. Удостоверението, което размаха Кутевски, е лист хартия, който той може да пусне в шредера (машина за унищожаване на документи)", каза Орлин Тодоров.

Източник: в. "Дневник"

Още по темата: общо новини по темата: 10
04.04.2012
21.11.2011
19.11.2011
19.10.2011
01.12.2010
27.11.2010
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: