Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Бившият президент на Анортозис купува Нефтохимик
Автор: Екип Burgas24.bg 09:27 / 07.02.2012Коментари (16)5746
© Burgas24.bg
Бившият президент на Анортозис Андреас Панделис преговаря за купуването на втородивизинния Нефтохимик 1962, научи "24 часа" от няколко независими източника. Разговорите с 52-годишния кипърски бизнесмен са в напреднала фаза и се очаква да бъдат финализирани в близките дни.

Досегашните собственици Николай Филипов, който е бивш съпруг на депутатката Калина Крумова, и Валентин Каравълчев искат да се оттеглят, след като поеха клуба през януари 2011 година. Те наследиха тогавашния президент на "нафтата" - строителния предприемач Георги Танев, който по-късно през март беше убит в бургаски нощен клуб. Филипов и Каравълчев коректно издържаха 13 месеца клуба. Според запознати са налели над 500 000 лв. За 2011 г. община Бургас им отпусна 130 000 лв., а сега субсидията е намалена до 80 000. "Все по-трудно е в тези кризисни времена. Готови сме да дадем отбора, но само в сигурни ръце, за да сме спокойни за бъдещето му. Не става дума за продажба и поток на пари, а за прехвърляне на собствеността", разкри Николай Филипов. До края на месеца ще бъде насрочено общо събрание на Нефтохимик, на което от сдружение с нестопанска цел ще бъде преобразувано в АД. Ще се избере и нов УС. Кандидатът за нов собственик Андреас Панделис има строителна компания с интереси и инвестиции в България.

Той изгледа последната контрола на "нафтата" срещу Сливен (1:0). Панделис беше президент на Анортозис през 2008 година, когато кипърският гранд направи бум и влезе в групите на Шампионската лига. Той обаче бе изгонен, след като присвоил 400 000 евро точно от мачовете в турнира. Бизнесменът съвместно с общината вече преговаря с изпълнителния директор на Черноморец Пламен Киряков за това "Нефтохимик" да ползва под наем стадион "Лазур" за официалните си мачове още от пролетта. Сега отборът рита в Долно Езерово.

Още по темата: общо новини по темата: 65
07.12.2012
26.11.2012
12.11.2012
27.02.2012
25.02.2012
24.02.2012
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
О моля ви лошо изпържени цаци не вземаите отношение по темата защото вие нямате вода спряха ви я и нали знаете когато една рибка остане на сухо какво става с нея . Страх има във вашите изказвания и е нормално . Ами ако този ПАНТЕЛИС е решил да инвестира сериозно в НАФТАТА . Майко мила краят ви ще доиде още по рано . Ами ако наистина се върнем да играем на Лазур - оле боже никой няма да се сеща за вас . Ако края на света е през 2012 е най добре за ЦАЦИТЕ защото техните мъки ще свършат по бързо ,ако обаче непознаят Маите голям бой ще ви бием през следващите години докато изпаднете във Б група .Много съм далновиден сори първо да ви пуснат водата щото още повече ще се вмиришите .
-3
 
 
колко сте заблудени розови утайки долни.от кога ви го набивам в кухите манерки че николай сте хвърли кърпата.сега ако стане това с кипарчето ви давам мах.6 месеца и аидеееее стоп с селкото ви тимче помашко.
+3
 
 
да се обмисли много добре за да не се правят грешки
на 08.02.2012 г.
+4
 
 
Еми нямаме скандали около неплатени заплати и абсурдни договори наистина , тази тактика по отношение на медийно отразяване не смятаме да я ползваме. Не пребоядисваме и седалки на стадиони приписвайки си заслуги и принос към Българският футбол , като цяло живи да ни оплаче човек. Единственият курс към отразяване, който сме предприели е да се върнем в "А" и да ви подуем от бой на стадиона и да ви заглушим няколко хиляди пъти на трибуните.За Султана на Бруней не знам ама помолете вашия Султан и везира му Киряков да направят някоя шашма по въпроса щото ако се срещнем не знам кой трябва да викате на помощ. Ще ви пожелая КЪСМЕТ , защото успешни никога не сте били .
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+2
 
 
Най-накрая добри времена за любимият отбор! :) Дано всичко е за доброто на отбора! Догодина в А група мазути, ще метнем шарана в тигана!
+3
 
 
евала бултрас. страхотно си го измислил :))) говеда, марули, свине хахахахаха. голямо шоу се очертава пак на 3-ти. какво по-хубаво от това точно на националния празник да викаме БЪЛГАРИ - ЮНАЦИ и да пеем заедно националния химн ;)
+5
 
 
Пичове с вино или бира ще почерпите в Пловдив.От нас мезето.Какво густо си изкарах преди време покрай морето.Навън вали сняг в Пловдив .Какво по-хубаво от това да се завърнеш в бащината къща когато гроздето във вино се превръща и тихо ти нашепне мама-ето заколихме прасето.Говедото заклахме и ще правиме за сефте пастърма.С каберне и марули за салата ще върви нали сине непоклатиме.НАЗДРАВЕ ШЕЙХОВЕ ОТ Пловдив.
+1
 
 
според мен собственик трябва да е българин. и не само това - трябва да е бургазлия. за да милее за отбора, а не да търси финансови облаги. дано всичко най-накрая да си дойде на мястото. след толкова много години мъки е време и ние малко да се порадваме :)))
+4
 
 
Само информацията за присвоените пари е "леко" притесняваща. Няма ли някой шейх да купи "шейховете"? :)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: