Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Нефтохимик и Черноморец излизат днес в Сливен
Автор: Екип Burgas24.bg 09:34 / 03.11.2013Коментари (2)2224
© neftochimic.com
В люта битка за оцеляване ще излязат днес градските съперници - Нефтохимик и Черноморец, но на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен в мач от 16-и кръг на "А" група. Срещата е от 14:30 часа. За първи път в историята на сблъсъка двата тима се намират в такава ситуация и подобни изходни позиции - в зоната на изпадащите.

До този куриоз се стигна, след като шейховете закъсаха финансово и отказаха да домакинстват на стадион "Лазур". Двата тима са раздирани от проблеми в последно време и това неминуемо ще окаже влияние върху качеството на играта. Нефтохимик е в дълбока финансова криза и на този етап гарантира оцеляването си само до Нова година. Клубът бе напуснат от една дузина футболисти и в момента на разположение на новия наставник Атанас Атанасов са основно играчи от Бургас и региона.

В Черноморец кризата е кадрова, след като Димитър Димитров изгони трима от чужденците - Оливейра, Мрабет и Соли. Към това трябва да добавим и трима контузени - Йорданов, Фонсека и Дрянов, а за капак в последната среща на бургазлии червени картони получиха Пехливанов и Павлов. От Черноморец обаче се заканват да си отмъстят за нелепата загуба в началото на шампионата с 2:3.

Новият старши треньор на Нефтохимик Атанас Атанасов ще трябва да се лиши от двама ключови футболисти -Коста Янев (наказан) и Диян Лефтеров (контузен). Именно травмата на последния предизвика изненадващ трансфер на Мартин Сечков при шейховете. Очаква се той да започне титуляр в центъра на защитата, където да си партнира с Петър Патев.

Отсъствието на Коста Янев трябва да бъде компенсирано от опитния Стамен Ангелов, който заедно с Цветомир Цонков ще има за задача да руши атаките на Черноморец. В офанзивен план голямата тежест ще падне върху фланговите полузащитници Петър Димитров и Емануил Манев. Те ще трябва да захранват с топки тарана Живко Петков. Зад него от втора линия ще атакува Деян Христов, който се намира в добра форма и се разписа в последната среща с Любимец.

За радост на Димитър Димитров готови за игра са Джереми Манзоро и Ванчо Траянов, но последният ще остане резерва. По-лека от очакваното се оказа и травмата на Траян Траянов, която той получи срещу Лудогорец, и ще започне титуляр днес.

На вратата въпреки неубедителните си изяви пак ще застане Ник Дашев. Възстановеният Манзоро ще действа в средата на терена, където се очаква да бъде и най-здравата битка. Отсъствието на един от най-острите и креативни футболисти на Черноморец - Фонсека ще отслаби офанзивната
мощ на Черноморец, но в неговата зона отляво Херо ще пробва Петър Атанасов. Той разполага с добра скорост и определено може да създаде проблеми за защитата на Нефтохимик. На върха на атаката ще бъде позициониран единственият здрав нападател на акулите Милчо Ангелов. 18-годишният футболист вече натрупа достатъчно самочувствие.

Над 300 се очаква да бъдат феновете на Нефтохимик и почти наполовина - тези на Черноморец. Двубоят предизвиква интерес и сред запалянковците в Сливен, които нямат възможност да гледат елитен футбол, след като местният тим се смъкна в аматьорските групи.

Още по темата: общо новини по темата: 17
25.11.2013
05.11.2013
05.11.2013
05.11.2013
04.11.2013
03.11.2013
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Вие сте срам за футбола - Бургаско дерби в Сливен! И двата отбора нямате място в "А" група щом не се намериха фенове да се противопоставят на това безумие и не се оправдавайте със Събев!
-1
 
 
Ехааа! Какво стана бе, Херо? Как изведнъж се оправиха най-добрите ти халфове - Монсоро и Траянов? И Кавдански, дето го пазихте срещу Лудогорец, и другите дето се контузиха "тежко". Всички разбраха, че легнахте на Ботев, Левски и Лудогорец. Пазихте си титулярите за Нефтохимик, а ревеш цяла седмица. Пълна жена си Херо!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: