Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
От Ботев са съгласни да плятат щетите по "Лазур" без да коментират или оспорват цифрите
Автор: Екип Burgas24.bg 13:49 / 16.05.2014Коментари (26)2287
© Burgas24.bg
Първоначалният оглед на щетите на стадион Лазур, който пострада доста от феновете на Ботев (Пловдив) по време на вчерашния финал за Купата на България с Лудогорец, е направен снощи от представители на клуба-домакин Черноморец.

Те са описали пораженията в предварителен протокол, но за да бъде официализирано всичко, ще бъде сформирана работна група, каза изпълнителният директор Пламен Киряков.

Групата ще бъде с хора от двата клуба- от Черноморец и Ботев, след което новият оглед ще бъде подписан. След предварителния разговор между Киряков и ръководители на Ботев (Пловдив) тази сутрин, пловдивчани са приели без възражения описа и са се съгласили да платят щетите без да коментират или оспорват цифрите.

Точният размер на щетите обаче ще стане ясен по-късно, тъй като трябва да бъде прегледана LED-системата. Тя не е изгоряла цялата, а само два централни блока от нея, както и кабелите за захранване, куплунгите и адапторите, адапторните гнезда. Крайните два сектора от системата нямат поражения.

Компютърен специалист обаче ще провери дали могат да бъдат адаптирани нови части или ще трябва пълна подмяна, тъй като цялата въпросна система е съставена от 90 отделни модула, които трябва да се напаснат.

Съоръжението е едно от най-модерните в България към момента, преди малко повече от година е закупено за 1 милион лева. Другите щети са 168 изпочупени или изкъртени седалки, както и два раздела от оградата- по три метра всеки.

Строшени или изкъртени са 14 метални пилона и пръчки, както има щети и по терена. Инцидентът няма да повлияе на отношенията между Черноморец и Ботев, защото двата клуба имат договор.

Така канарчетата ще играят европейските си мачове на стадион Лазур, но изпълнителният директор на акулите Пламен Киряков се надява, че подобни случки като снощната няма да се повтарят.

Киряков също така заяви, че очаква реакцията на ръководителите на Ботев да бъде бърза както по отношение на изплащането на щетите, така и по разговори с представители на привържениците. Снощи Лудогорец направи дубъл за втори път в рамките на три години, след като победи Ботев (Пловдив) с 1:0 във финала за Купата на страната, припомня БТА.

Още по темата: общо новини по темата: 71
30.05.2014
28.05.2014
21.05.2014
19.05.2014
16.05.2014
16.05.2014
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Ама как все едно едни и същи лумпени видях и при вас и при нас.За кого го направихте бе кретени.За кого изхвърляте Локо пд .За папгарлите не го разбирам при тази селекция и при тези пари да правиш такова нещо и да те наказват за нищо.Някои дечица няма да го осъзнаят.това е Пловдив.Див и красив град.
+10
 
 
Първо искам да се извиня на приятелите и познатите от Бургас! Това което се случи снощи на стадион Лазур беше дело на група "фенове" на Ботев. Ще направим всичко възможно това да не се повтори на който и да е стадион. Сега по темата: Добро утро, ЛУМПЕНИ! Наспахте ли се вече? Изтрезняхте ли? Имате ли спомен как стигнахте до Бургас? А как влезнахте на стадиона? Как сте били на стадиона сте изгледали днес всички репортажи и клипове за мача! Видяхте ли каква ИДИОТИЯ сътворите? Разбрахте ли, че развалихте празника на хиляди фенове? А осъзнахте ли го? Вие не помните, но аз ще Ви кажа. Едно малко момиче се нуждае от лечение за възстановяване на зрението, инициатива в която се включиха и двата отбора. Сумата за цялото лечение е 100 000 Евро. Сега прочетете каква е цената на снощната Ви проява! На колко още хора може да се помогне с разликата от сумите? Знаете, че Бургас няма да има отбор в "А" група от тази есен. В Бургас остана само стадиона Лазур. А вие какво направихте с него? Ботев ще има нов и модерен стадион. И там ли ще си показвате ИДИОТИЯТА? Моля Ви не идвайте в неадекватно състояние! Не искам да ми отговаряте на въпросите. Искам да си отговорите сами и да осмислите ВАШЕТО поведение!
0
 
 
От Ботев ще оглеждат щетите с представители на Черноморец!!?? Че какви са Черноморец на този стадион? Те са наематели, ползват стадиона съгласно договор за наем, който на всичкото отгоре не си плащат. Как наемателя се изживява като собственик? Да не говорим, че ще е абсурдно Ботев да заплатят щети не на собственика на стадиона, а на трето лице.
+5
 
 
Абсолютно неадекватно ще е от страна на ръководството на Ботев да заплати щетите без никакви условия. Дори не мога да повярвам, че това е възможно да се случи. Надявах се, че ще има крайно остра реакция и предприемане на конкретни действия към т. нар. "групировки". Как може да се дава зелена светлина за подобни действия и какво означава това? "Трошете си на воля, шефът ще плаща - парата го бие по ръцете!" Ясно е и на малките деца, че "проектът Ботев" е политически, но наистина мислех, че поне на банкерите парите са им скъпи.
-3
 
 
Ами ще се съглася с теб !-Тогава вместо стадион нека ги дари иначе тоя бетон с каква цел се прави за печелене на трофеи или за изпиране на пари..????
+16
 
 
Бултрас-мултрас, аз съм отишъл с детето си на мач, да подкрепям отбора и гледам мача. Имам си фанелка, знаме, шал, знам всичките песни, детето също, това за мен е цивилизованата подкрепа! Не отивам на война, за да се занимавам с димки, бомби и боеве, тия неща съм ги правил в казармата, където ти явно не си бил. На следващия мач си отделете едно секторче на стадиона, съберете се всички ултрасчета и се бийте и палете на воля. А ние ще си подкрепяма отбора и няма да ни пука за вас. И да не забравя: после ще си платите щетите, а не сега клубът да плаща милион лева заради вашите простотии. Вчера събирахме пари за лечението на Ани, хайде сметни сега колко Ани-та можеха да бъдат спасени с тези пари, които сега ще се платят за щетите по стадиона. Ако не можеш да смяташ, вземи си елка, или помоли някой да го сметне вместо теб.
-2
 
 
На тези които говорят за това ,че тези пари видете ли трябвало да отидат за новия стадион,ще им напомня ,че Ботев не е строителна фирма ,и Василев не е просто Тур оператор..!-Ами да се вземе на сериозно и да изкорени селянията от Ботев, защото Мъри не е стандарт или пък лице което може до представлява Топ Банкер и прочие...!-Като са казал А,трябва да кажеш и Б и т.н!-Иначе като акционер ще кажа :-Клиентите са ни скъпи,но за мен Ботев ми е по-скъп...!Искам трофей, а за тях се иска не само пари ,а и интелект,ако пък ти липсва трябва да си играч,защото в българия така стават нещата...!
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 16.05.2014 г.
-2
 
 
Селски манталитет от селска публика. Вместо да се радват, че са стигнали до финал те чупят и трошат. БФС ще си вземе поука и няма да допусне скоро пак да стигнете до финал ;)
+14
 
 
Вместо тези пари да отидат за новия стадион, примерно да се сложат модерни седалки, а не онези общинските, ги даваме на чуждите отбори, заради една шепа олигофрени! Да не говорим, че поне 5 живота като на Ани можеха да се спасят. Но не, по-важното беше да се напием, да вилнеем и да си покажем простотията по телевизията. Единствено ме е яд, че пожарната не насочи струята директно към пияната групичка, хем да потуши пожара, хем да ги отрезви.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: