Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Президентът на УЕФА Мишел Платини каца в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:43 / 18.05.2015Коментари (0)2197
©
Легендата Зинедин Зидан, синът на Сър Алекс Фъргюсън - Джейсън Фъргюсън, Джан Франческо Лупатели - президент на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта и каймака на родния футбол очакваме на ст."Лазур"

Идва денят на големия футбол в Бургас. Той е 22 май /петък/. Мястото е стадион "Лазур". Там от 20:00 часа ще започне финалният двубой на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години, на което България е домакин.

Президентът на УЕФА Мишел Платини ще пристигне в Бургас часове преди финала. Лично Първият на европейската футболна централа ще връчи купата на шампиона.

Претенденти да спорят за ценния трофей в петък са отборите на Белгия, Франция, Германия и Русия. Именно те заслужено стигнаха до полуфиналната фаза на Евро-2015.

Възелът ще се разплете утре /вторник/. Интригуващият двубой между Белгия и Франция ще гледаме от 16:00 часа на стадион "Лазур". От 19:00 часа на стадион "Берое" в Стара Загора е срещата между Германия и Русия.

Вече е ясно, че за финала в Бургас в петък ще пристигнат и други високопоставени представители на УЕФА.

"Мишел Платини идва с надеждата да види пълни трибуни на стадион "Лазур". Президентът на УЕФА е изразил задоволство от организацията и протичането на първенството досега", заяви директорът на Европейското Павел Колев.

Специално за финала ще пристигне и президентът на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта Джан Франческо Лупатели. Асоциацията работи в тясно сътрудничество с Европейската комисия, която избра Бургас за "Европейски град на спорта 2015". Под това мото протича и шампионатът на младите надежди.

На стадион "Лазур" на финала в петък ще се събере и каймакът на родния футбол, начело с президента на БФС и член на Изпълкома на УЕФА Борислав Михайлов. В ложите ще седнат вицепрезидентите Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, палачът на "петлите" от 1993 година Емил Костадинов, който сега е член на Изпълкома на БФС, треньор №1 на България за 20 век Димитър Пенев, бивши национали, сред които Мартин Петров, Златко Янков, Радостин Кишишев, Петър Михтарски, треньорите на младежките национални отбори на България до 21 години и до 19 години, съответно Антони Здравков и Светослав Тодоров.

Посланикът на Евро 2015 Стилиян Петров също ще бъде сред колоритните фигури на финала в Бургас.

Скаути на водещи европейски клубове като "Барселона", "Севиля", "Манчестър Юн", "Манчестър Сити", "Арсенал", "Ливърпул", "Борусия"(Дортмунд), "Порто", "Зенит" и други ще дойдат на стадион "Лазур" на "лов за играчи".

Солидно ще е и мениджърското присъствие. Сред футболните агенти се очаква да бъде и синът на великия Сър Алекс Фъргюсън - Джейсън Фъргюсън, който притежава футболна агенция.

Очаква се при класиране на отбора на Франция за финала, да пристигне и легендата на световния футбол Зинедин Зидан. Неговият син Лука Зидан е титулярен вратар на младите "петли", като в досега изиграните 4 мача няма допуснат гол.

Всички дошли на стадион "Лазур" утре за полуфиналния мач между отборите на Белгия и Франция ще могат да видят на живо изявите на Зидан-младши под рамката, както и на останалите му съотборници Специалистите сочат французите за едни от фаворитите на шампионата. Головата им разлика досега е впечатляваща - 10:0 в 4 мача.

Кои два отбора ще са най-достойни да спорят за спечелване на купата на Евро 2015, ще стане ясно във вторник.

Финалът се очертава да е достоен завършек на едно силно първенство, в което блестят 17-годишните таланти на европейския футбол.

На стадион "Лазур" в петък при всички случаи ще видим потенциалните наследници на звезди като Мануел Нойер, Кристиано Роналдо, Франк Рибери, Карим Бензема, Ариен Робен, Тони Кроос, Томас Мюлер.

Със сигурност именно на това Европейско ще бъде трасиран пътят към големия футбол на тези неизвестни на този етап за широката публика голобради момчета.

За тях ще говорим със суперлативи в бъдеще и с гордост, че за първи път са разкрили огромния си потенциал по терените на бургаския стадион "Лазур" и на стадионите в Созопол, Стара Загора и Сливен.

Кметът Димитър Николов се присъединява към призива да напълним стадион "Лазур" с публика - на 22 май /петък/ от 19.00 часа започва атрактивна церемония за закриване на първенството, а от 20.00 часа е самият финал.

Още по темата: общо новини по темата: 51
15.06.2015
20.05.2015
20.05.2015
19.05.2015
15.05.2015
14.05.2015
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: