Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Стоян Колев: Имам оферта от Черноморец, но не ме удовлетворява
Автор: Екип Burgas24.bg 11:37 / 28.01.2010Коментари (0)1228
© Burgas24.bg
Стоян Колев е един от най-силните вратари на България в последните години. Шампион с ЦСКА през 2003 г. и национал.

- Наистина ли само на 33 години ще спрете с футбола? Това е златна възраст за вратар.
- Беше може би емоционално изказване пред ваши колеги. Разбира се, че нямам намерение да спирам с футбола. Благодарение на него съм се формирал като личност. Смятам, че съм постигнал добри неща. Да, 33 години не са много за вратар. И тепърва мисля, че имам какво да покажа.

- Нали трябваше да преминете в ЦСКА?
- Да, още от лятото бившият ми клуб се свърза с мен. Тогава румънският "Оцелул" не ме пусна. Имало амбиции за евротурнири, за голям отбор. Вече ме бяха избрали за трети най-добър вратар в румънското първенство, имаше интерес от грандове. Уви... Във футбола се наслушах на големи приказки.

"Оцелул" продаде всички звезди без мен и Живко Желев, останахме в компанията на юноши. Е, как да печелим мачове? Може да звучи нескромно, но благодарение на мен и Живко взехме много точки. Само че пари не плащаха. Затова няколко пъти предупредихме ръководството - имаме оферти да напуснем. Глас в пустиня.

Не ми беше приятно, че трябваше да се обърна към ФИФА, но нямах избор. По същото време и интересът от ЦСКА се засили. В последния момент обаче изведнъж всичко замлъкна. Имах една среща с Любослав Пенев, но след нея не се случи нищо. Няма проблем - така са решили.

За мен ЦСКА винаги ще бъде любим, винаги ще помня шампионската титла, феновете... През 2002 г. не се знаеше какво ще става с мен, бях трети вратар и Стойчо Младенов ми каза: "Излизаш и пазиш. Ти си човекът!" Сега пътищата ни с ЦСКА явно се разминават, но добрите ми чувства остават.

- Имате ли други оферти?
- Да - от Черноморец и Локомотив (Пд). Но условията не ме удовлетворяват. И то не финансовите, а статутът. Мисля, че съм заслужил да имам поне шанс да се боря за титулярно място. Естествено не съм от вчера в играта и знам, че когато не играя, няма да ме пускат. Но като си лягам нощем, си казвам - много повече са силните ми мачове, отколкото слабите. Затова и спя спокойно, въпреки че дори моето име е било замесвано в уговорки.

- Откакто Станимир Стоилов е селекционер на националите, не сте получавали покана.
- Аз и преди не съм бил твърд в националния отбор. България има двама фантастични вратари в лицето на Димитър Иванков и Георги Петков. Не се срамувам да им бъда резерва. Треньорът решава дали да ме покани. Може би в Румъния не са имали възможност да ме наблюдават. Разберете - не се сърдя на никого.

Със Стоилов имах само един контакт, когато искаше да отида в "Левски". Трудно беше, все пак сърцето ми е червено. Но не мисля, че съм оставил лоши впечатления. Знам, че когато съм играл за националния отбор, никога не съм се изложил. Няма да забравя как бихме Мексико с 3:0 в Щатите. Имах чувството, че съм като многоръкия Шива.

Така бе и като играхме с ЦСКА срещу "Блекбърн" в Англия. Станах като състезател на висок скок, но всичко хванах. За вратаря е много важно да има късмет, защото остане ли нападателят сам срещу теб, играта е като на котка и мишка. Ние сме малките и когато спасим, ставаме герои.

- И все пак сега накъде?
- Наистина не знам. Свободен агент съм и чакам предложения. С удоволствие бих поиграл още малко в чужбина. Блазни ме само едно - да съм на терена. И да чакам да ме атакуват. Когато е най-напрегнато, се чувствам най-сигурен в себе си.

- Ще станете ли треньор?
- Недейте да прекъсвате насила кариерата ми. Естествено че имам планове и за след футбола. С удоволствие бих ставал треньор на вратари. Учил съм се от големи фигури под рамката като Стоян Йорданов и Любо Шейтанов.

Източник: в. "Труд"
Още по темата: общо новини по темата: 73
01.03.2010
26.02.2010
25.02.2010
24.02.2010
24.02.2010
24.02.2010
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: