Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Димитър Димитров: Като свършат парите, идват загубите
Автор: Екип Burgas24.bg 10:29 / 29.06.2011Коментари (1)1399
©
Новият треньор на Черноморец Димитър Димитров разказа за първите седмици от работата му в бур­гаския клуб, където се завърна след прес­тоя си в Саудитска Арабия.

Как се чувствате отново на работа в Черноморец?
- Нормално, ра­бота като работа. Нищо по-различно.

- И все пак, преди да поемете Черноморец, во­дехте преговори с Левски. Не съжалявате ли за ре­шението си?
- Не искам да се връ­щам в детайли, но си имах причини за това решение. Най-вече лични, от семеен характер. Те ме задължа­ваха да остана на работа в България и най-вече в Бургас.

- Какви са плановете ви за Черноморец?
- Ние изграждаме чисто нов състав. Не сме при­ключили и със селекцията, затова ми е трудно да го­воря за бъдещето. Тепърва сглобяваме отбора. Знаете, че се разделихме с всички чужденци, които по една или друга причина сега напускат. Именно те бяха основата на Черноморец в последните години. В мо­мента събираме по-млади и талантливи футболисти, които тепърва ще се на­лагат. B началото ще ни бъде по-тежко и трудно.

- До миналата година Черноморец имаше ам­биции за евро турнирите и за титлата. Сега има ли пред вас поставени такива задачи?
- Ха-ха-ха... бъркате го­дините, времената и бю­джетите.

- И нямате "План 2015" примерно?
- Сега времената са мно­го по различни. Иначе имам план "2025"... Какво значи план? Това са несериозни работи. Ние трябва да изграждаме отбор, кой­то да постига резултати, да играе приятен футбол и най-вече да върне хора­та на трибуните. Когато направиш добър отбор, и резултатите ще дойдат. Човек, когато го е страх или иска да се застрахова, казва, че работи в триго­дишна или петгодишна перспектива. И когато не постигне целите си, търси оправдания и причини. Това са несери­озни работи.

- Преди години винаги си намирахте солиден център-нанадател, който да вкарва голове?
- Надявам се да бъде от привлечените млади футбо­листи, като Митко Водени­чаров и Венци Христов, или някое от другите момчета, които по една или друга причина не са се реализи­рали до този момент във футбола, но определено имат качества.

- Каква е причината Сашо Киров да не по­дпише договор с Черно­морец?
- Киров ще бъде в нашия отбор, ако се излекува. Той има футболна болест, а преди това претърпя и операция от херния. Доста е изстрадало детето в по­следните години и ако се излекува, ще го взема, за­щото го харесвам много.

- Как се справя взетият от Левски Балджийски?
- Балджийски също е млад футболист. Трябва да сме търпеливи към раз­витието на талантите. Те имат качества, но не са били забелязани навреме.

- Казахте, че селекция­та ви продължава. За кои постове търсите играчи?
- Имаме невралгични зони, в които не само ня­маме алтернатива, но и въ­обще нямаме хора. Търсим играчи за всички постове, но не искам да задълбавам в подробности.

- Преди 20 години на­ложихте в Нефтохимик игра в линия и дублиране по фланговете. Отборът се превърна в хит в "А" група. Сега какво ново ще наложите?
- Надявам се да имаме такъв стил и сега. Пак да играем приятно и атрак­тивно. С Нефтохимик не успяхме да станем шампи­они - завършихме тогава на второ място, но на мен ми е изключително приятно сега, като слушам за онова вре­ме. Радвам се, когато хората казват, че сме играли най-атрактивния футбол в "А" група в онези години. Сега се надявам да го повторим, защото Бургас заслужава да има такъв отбор. Аз не деля отборите на Черноморец и Нефтохимик. Бургас трябва да има силен отбор с атрактивен и приятен футбол. Да върнем хора­та на стадиона, защото в
последните години Черно­морец играе пред обидно малко публика. И нашата цел е да променим точно това.

-В момента Черномо­рец е в "А" група, Неф­тохимик е в Б" група, но нито един от отборите не събира публика, как­то преди 15-20 и повече години...
- Навремето публиката в Бургас беше единна. Ходеше да вика и за двата отбора. В последните го­дини се получи разделение между феновете. Аз не споделям тази ненавист. За мен Бургас трябва да има два отбора с единна публика.

-Да де, ама навремето научихте феновете да ходят на мач само при безплатен вход?
- Има го това нещо. Но вижте, аз съм убеден, че през 90-те години на ми­налия век дори и с билети, стадионът пак щеше да е пълен. Зрителите идваха часове преди мача, което говори за голям ин­терес. Всичко зависи oт това как играе отборът. Не е важно само да печели, а с каква игра го прави.

-Как ще коментирате селекциите на Левски и ЦСКА?
- Залагат на чужденци, защото знаете какви са за­платите в Левски и ЦСКА. Според мен и двата от­бора осъществиха добри трансфери. Особено ЦСКА направиха удари със Зику, Мораеш и Саша Живец. Това са много добри футболисти. Взеха и няколко млади и перспективни играчи като Якимов и Карачанаков. Но селекция се прави с много пари. Когато ги имаш, нямаш проблем. Трудното е, когато имаш рамки, в които трябва да се вместиш.

-Миналата година в Черноморец имаше мно­го пари. Какво остана след тях?
- Вие ми кажете, аз миналата година не бях тук. Но това, което видях от статистиката, не ми хареса. От седем мача вкъщи - седем загуби. Това стана, когато свършиха парите и показва голямата разлика.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 73
07.09.2011
06.09.2011
02.09.2011
01.09.2011
01.09.2011
01.09.2011
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Боже да се смее ли човек или да плаче . Кой ми говори за пари най алчния човек в Българския футбол . Защо не отиде в Левски ли - СТРАХХХХХ Недокосвайте темата НЕФТОХИМИК . Това е отбора който донесе най големите радости на Бургаската футболна общественост и не благодарение на ХЕРО - НЕ , а благодарение на НЕПОВТОРИМИЯ ХРИСТО ПОРТОЧАНОВ . Всички успехи идваха от него . И с херо и без херо все тая. Сега ще го видите смешни цаци а и нека да не забравяме че и той носи вина за разпадането на НЕФТОХИМИК , защото за него по важното е парите а не сега дето ми ги говори че не деляял отборите в Бургас . Ох делиш ги и то много ( не за пари за много пари ) . Херо теб никой не те обича от зелените фенове в Бургас . Ти си го усештал и ще продължаваш да го усешташ в пълна сила . Ние зелените фенове МРАЗИМ предателите а ти си един от тях . Ние зелените фенове обичаме не лакомите а сърцатите хора които са допринесли за развитието на любимия отбор . Каквото и да направиш със смешното отборче на цаците това никой не го интересува в БУРГАС защото отбора на БУРГАС се казва НЕФТОХИМИК .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: