Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Черноморец със загуба от 37 милиона лева
Автор: Екип Burgas24.bg 13:02 / 02.08.2011Коментари (7)3151
©
Загуба от 13,141 млн. лева е регистрирал Черноморец - Бургас за 2010 година. Сумата е официално записана в одита на АД-то.

Клубът е изхарчил за осигуряване на бюджет за същия период 16,572 млн. лева. Сумата е потресаваща и със сигурност този бюджет е най-високият в "А" група, превишаващ парите на столичните Левски, ЦСКА и на шампиона Литекс. Натрупаната загуба до края на миналата година със стари финансови задължения е 36,779 млн. лева. Капиталът на клуба се е стопил от 50 млн. на 13,730 млн. лева.

Според одита Черноморец има натрупани задължения към фирми контрагенти и по наемни договори - в размер на 8,395млн. лева. Клубът дължи пари и за взети кредити в размер на 5, 744 млн. лева. Босът на клуба Митко Събев е дал за заплати 7,155 млн. лева за 2010 година.

От тях възнагражденията на футболистите възлизат на близо 5 млн. лева. Изчисленията показват, че за този период средната заплата в клуба на футболист е била около 200 000 лева годишно, или 17-18 000 лева на месец. Все още не е ясно как клубът ще се издължи както към своите партньори и контрагенти, така и към кредиторите си. Акционери в Черноморец са "Петрол хол-динг" и Община Бургас.

Източник: в. "Меридиан Мач"
Още по темата: общо новини по темата: 73
07.09.2011
06.09.2011
02.09.2011
01.09.2011
01.09.2011
01.09.2011
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да, парвилен въпрос - за какво се харчат парите на данъкоплатците в Общината? За Акционерно Дружество (АД) в което Община Бургас има дял и общинари са членове в Управата му или за подпомагане на напълно частен футболен клуб (Нефтохимик), спонсорирайки го за да участва във "В" (а сега и "Б") група? В единият случай (АД), при съмнения за некоректност се реагира законосъобразно с необходимата отчетност, във втория, спонсориране на частен клуб, се наливат пари безотчетно! Това, че един клуб или дори обикновен човек е теглил заем и си го покрива (редовно плаща вноски) , не го прави некоректен, до момента до който спре да плаща и никой не иска да му разсрочи плащанията - нищо НЕРЕДНО с кредитите от одита до тук!!! Но това, че друг клуб харчи общински пари, без Общината да има каквото и да е участие в него си е очевадно НЕРЕДНО!!!
+4
 
 
Къде са общинарите се пита в задачата?Бати безочието честно.Гледах по телевизията снощи и нямам думи..
+3
 
 
Най-изкуствено създадения отбор в България който ще бъде затрит точно толкова изкуствено колкото и беше създаден !
+1
 
 
Да ме извини Димитър Събев, но ми прилича на мазохист! Още от времето на Порточанов, колкото повече му трошат парите, по-хубаво му става! А ако иска да се оправят наистина нещата/в което много се съмнявам/ Трябва още хора да махне. Колкото до главния виновник за тази ситуация-Балъков, ако съм на негово място няма да го пусна да припари около Бургас!
-1
 
 
егати пирамидата. сега съм сигурен че тоя нещастник събев ще фалира отбора и общината ще трябва да плаща дълговете му към различни кредитори. по-добре общината още сега да прекрати договора и да плати неустойка, колкото и да е тя, от колкото после да задлъжнее с десетки милиони. направо не ми се мисли какво може да стане, заради един човек, който продължава да ощетява града ни по всякакъв възможен начин. защото аз определено не съм съгласен данъците ми да отиват за погасяването на дълговете на отбора и човека, които мразя до мозъка на костите си.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: