Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Черноморец готов за старта на първенството
Автор: Екип Burgas24.bg 09:10 / 30.07.2011Коментари (0)1622
©
Една седмица преди стар­та на шампионата реновираният Черноморец начело с Херо изглежда готов да бъде фактор в първенството. За феновете на футбола ще бъ­де изключително любопит­но какво успя да промени Димитър Димитров в оставе­ното му още от времето на Краси Балъков наследство и дали ще се справи с предиз­викателството въпреки се­риозно редуцирания бюд­жет.

Още с назначаването си Херо бе категорично про­тив оставането на завеща­ните от предшественици­те му легионери. Така по един или друг начин точно една дузина чужденци бяха натирени, като за някои от тях все още се търси начин да бъдат освободени от клу­ба. На тяхно място треньо­рският щаб привлече също­то количество играчи, но с по-различни качества и в пъ­ти по-ниски финансови изисквания.

Край морето акостираха 13 но­ви футболисти, които би трябвало най-малко да за­местят напусналите. Тук обаче идва тънкият мо­мент, че Херо привлече играчи по негов вкус и никой не му се бъркаше в транс­ферната политика. Така за по-малко от месец треньо­рският щаб на Черноморец тества над 25 кандидати за слава основно чужденци, ка­то само шестима от тях ус­пяха да заслужат контракт с бургазлии. В тяхно лице обаче Херо намери точните футболисти, които ще му свършат работа в предсто­ящия шампионат. Някои от тях, като Асис, Жужу и Фопоре с оглед притежавани­те качества могат да се окажат доста добра инвес­тиция и след време от тях да се изкарат добри пари.

При предишния си престой в Черноморец Херо показа как се прави и привлече отново никому неизвестните - Платини, Марсио и Дуду, които впоследствие триото доне­се над 1 млн. евро на бургаз­лии. Когато към легионери­те прибавим имената на Тинката Кишишев, Дани Кики, Венци Христов, Ники Ни­колов и още няколко младока ще видим, че в Бургас са нап­равили една добра симбиоза между черноработници и импровизатори, между мла­ди и опитни футболисти. Всичко това за по-малко от месец работа, а при изненад­ващото назначаване на Димитър Димитров и асистен­тите му имаше поставена само една точно определена задача - да стабилизира от­бора след кошмарната про­лет и Черноморец да не бъ­де боксова круша в първен­ството с оглед редуцирания бюджет.

Контролните сре­щи на бургазлии обаче пока­заха, че акулите смело мо­гат да погледнат към шестицата в шампионата. В мача с Черно море бургазлии буквално смачкаха традици­онно коравия тим на моря­ците, но две нелепи грешки в отбрана ги лишиха от по­бедата. Зрителите по три­буните обаче станаха свиде­тели на много бърз, открит и атрактивен футбол. Прос­то дори само след един ме­сец работа почеркът на Хе­ро си личеше и нямаше и по­мен от футбола, подчинен изцяло на защитата и так­тиката, демонстрирани от Черноморец при Краси Балъ­ков и Гочето. При Херо оба­че има настроение, футбо­листите му не се притесня­ват да импровизират и то­ва си личи с просто око.

Със сигурност през есенния дял на шампионата акулите ня­ма да допуснат само 7 гола, както беше при Бала, но на 100% няма и да отбележат едва 12.

Философията на Хе­ро е коренно различна от тази на предшествениците му в Черноморец и това ще бъде усетено още в първия кръг на А група срещу Калиак­ра. Играта на бургазлии вече е приятна за наблюдаване, което в крайна сметка е целта на футбола. Това със сигурност ще си проличи по посещаемостта на "Лазур', която през миналата про­лет рядко надхвърляше 500 човека. Всичко това беше не само заради високите цени на билетите, а просто Чер­номорец играеше грозно. Ед­но е сигурно седмица преди началото на първенството, без някой да слага бургазлии в сметките, те може да се окажат приятната изнена­да. Може да не е задължи­телно с резултатите на ти­ма, но със сигурност с игра­та си подопечните на Херо ще спечелят на своя страна обикновения футболен запа­лянко.

Източник: в. "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 73
07.09.2011
06.09.2011
02.09.2011
01.09.2011
01.09.2011
01.09.2011
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: