Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
"Черноморец – Бургас" направи първа тренировка в Германия
Автор: Екип Burgas24.bg 15:10 / 09.02.2009Коментари (0)1072
Снощи около 20 часа местно време футболистите на "Черноморец - Бургас" пристигнаха в базата на спортния комплекс „Руит", където до събота отборът ще проведе поредния си подготвителен лагер преди началото на пролетния полусезон.

Спортната база е разположена в квартала Остфилдер, който се намира на около 20 минути от центъра на Щутгарт. Комплексът, на който ще тренира „Черноморец - Бургас" е разположен в гориста местност и се простира на територия от около 300 декара. В базата има три затревени и един изкуствен терен със стандартни размери по изискванията на УЕФА, спортна зала с паркет, както и друга и с изкуствено тревно покритие, център за възстановяване, плувен басейн и още редица съоръжения за пълноценна спортна работа. Самата база, въпреки, че носи името на спортно училище „Руит", не се покрива с нашите представи за училище. Тук се водят семинари на треньори от различни видове спортове, тренировки на състезатели от различни отбори, също по различни видове спорт. Тренират и местни тимове от областта.

Заради дългото пътуване в неделя, мениджърът на тима Красимир Балъков отмени предварително насрочената тренировка снощи и остави футболистите да почиват. Това даде възможност почти всички да изгледат предаването по местна телевизия за последните два мача от кръга в Бундеслигата, където главни действащи лица бяха и българите Димитър Рангелов и Станислав Ангелов, донесли победата на своя „Енерги" Котбус над „Хановер".

За сметка на пропуснатата тренировка вечерта, сутрешното занятие премина изцяло при много високо темпо и интензивност на централния терен на базата, където утре от 16 часа българско време ще се проведе двубоят между нашите и немския Щутгарт II. В отбора на символичните домакини ще бъдат включени и някои от играчите на първия тим, участващ в бундеслигата, като това ще стане по преценка на треньора. Мачът се очаква с определен интерес от местните привърженици на футбола, които още на летището, забелязали своя любимец играл за отбора на Щутгарт, веднага се наредиха за автографи и снимки с Красимир Балъков.

Сутринта в понеделник двама колекционери на автографи изчакаха отбора след закуската и в продължение на двадесетина минути взеха подписи от всички футболисти и целия спортно-технически щаб на „Черноморец - Бургас".

Днес в Щутгарт ще пристигне Председателят на съвета на директорите на тима Митко Събев, който заедно с Балъков е поканен на визита от шефовете на „Хофенхайм", за да се запознаят с новия стадион на тима и да почерпят опит от сензацията на Бундеслигата от малкото градче.

В отбора на „Черноморец - Бургас" няма контузени футболисти и Балъков ще може да избира между всичките си 25 играчи за утрешния двубой с „Щутгарт". За днес следобед е насрочена втората тренировка, която ще включва двустранна игра.

Още по темата: общо новини по темата: 51
28.02.2009
21.02.2009
20.02.2009
19.02.2009
17.02.2009
15.02.2009
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: