Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Армения ни спря към баражите
Автор: Екип Burgas24.bg 09:56 / 12.10.2013Коментари (8)1745
©
Армения сложи край на надеждите ни за класиране на бараж, след като ни победи с 2:1 в Ереван. На нашите обаче им се наложи да играят с двама по-малко - Бодуров бе изгонен в края на първото полувреме, а Дяков малко преди средата на второто. Това пречупи устрема ни. Дори и с 9 човека се борихме геройски и имахме шансове, а домакините изтръгнаха успеха в самия край.

Любослав Пенев бе прибегнал до някои промени в състава. На вратата бе предпочел да пусне Владислав Стоянов, вместо неизменния титуляр в квалификациите Николай Михайлов. Като ляв бек играеше Петър Занев. Селекционерът се бе доверил на Станислав Манолев, който бе по десния фланг на нападаението. По левия бе капитанът Ивелин Попов, а на върха на атаката Емил Гъргоров. Александър Тонев бе оставен на пейката.

Домакините се хвърлиха много настървено в мача. И двубоят стана много динамичен. Арменците се опитаха да натиснат, пресираха дълбоко в половината ни, но нашите не се огънаха. И не позволиха сериозна опасност пред Владислав Стоянов. В началото българите предпочитаха да играят стегнато в отбрана и да дебнат за грешки на домакините около центъра на терена, които да ни позволят да разгърнем бързи атаки. В 14-ата минута се откри такава възможност - Манолев се измъкна отдясно и центрира в пеналта към Емил Гъргоров, но топката бе прекалено висока за нисичкия нападател.

 Арменците имаха отличен шанс малко по-късно. След Грешка на Бодуров Йозбилиз преодоля Иванов и отправи много силен шут под гредата, но Владислав Стоянов показа класа и изби. В състава на България правеха впечатление грешките в центъра на терена, както и неточностите, които допусна Манолев. В 31-ата минута наша опасна атака бе спряна със засада от реферите. Само 5 по-късно пропуснахме отлична ситуация да поведем. Тогава Гъргоров технично изведе Ивелин Попов - той напредна и остана сам срещу вратаря, но стреля право в него. 

Минута преди края на първото полувреме дойде и най-важният момент в него. След двойно подадване Йозбилиз се вряза на скорост между защитниците ни и бе повален от Бодуров на крачка пред пеналта. Германският съдия Брих бе безкомпромисен и му показа червен картон. Йозбилиз пък изпълни добре фаула и оплете топката в горния ляв ъгъл на Стоянов, който не мръдна - 1:0. При шутът му хората от средата на стената не скочиха, иначе можеха да избият топката. Така задачата на националите ни стана много трудна.

На почивката Любослав Пенев не прибегна до смените, а върна дефанзивния халф Светослав Дяков за партньор на Иван Иванов. Нашите излязоха да обръщат мача и само за няколко минути пропуснаха да го сторят. Двубоят продължи да бъде много динамичен и атаките да следват една след друга. 

След грешка в защитата на Армения Гъргоров излезе на отлична позиция, но се засуети. Малко след това след Занев центрира остро отляво, Манолев засече с крак, но в аут. Защитата ни обаче се оголваше и след грешка в нея Саркисов остана сам срещу Стоянов, но вратарят успя да отрази силния му изстрел. В 55-ата минута нашите отново стигнаха до голово положение - Занев центрира отляво успоредно на голлинията, топката достигна до Манолев, който би силно, но Березовски бе на място. 

Настойчивата ни игра даде резултат в 61-ата минута. Тогава Ивелин Попов изпълни отлично пряк свободен удар и прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на Березовски - 1:1. Еуфорията ни обаче бързо приключи. В 63-ата минута Светослав Дяков получи втори жълт картон и бе изгонен - останахме с двама души по-малко. Логично, Пенев замени Гъргоров със Златински, който заигра в отбрана. Домакините пък пропуснаха отличен шанс чрез Пизели. 

Нашите обаче не се отказаха да гонят успеха и се хвърляха геройски. В 87-ата минута обаче Мовсисян задраска надеждите ни, преодолявайки Стоянов - 2:1. Така нашите отново ще гледат световното първенство по телевизията.
Още по темата: общо новини по темата: 97
05.05.2014
24.04.2014
15.04.2014
03.04.2014
27.03.2014
20.03.2014
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 12.10.2013 г.
0
 
 
Коментатора трябва моментално да си забие един фишек. По-големи глупости не бях чувал, по едно време си изключих звука на тв. Този е за психиатрията. Относно мача - момчетата направиха каквото можаха, играха със сърце, но изпуснахме чисти голове.. лично аз съм доволен
+1
 
 
Така е.....,и по-зле ще става!!!Докато в нашия и повечето български отбори играят разни чужденци със съмнителни и недоказани възможности,а българските момчета стоят на пейките и гледат цирковете по нашите терени и не им се дава възможност да израстват и да си развиват качествата,национален отбор няма да има....за съжаление!!!
+6
 
 
Айде сега съдията ни виновен, сигурно той е виновен, че ни си вкарахме положенита. И не Армения са ни спряли а ние самите. Но аз се гордея със момчетата които си оставиха сърцето по терена.
+2
 
 
Имам чувството,че ако вчера бяха играли Лудогорец,щяхме да бием с разлика!Да вземе да се мисли подобен вариант ли,не знам и аз.Вижда се,че по този начин няма да стане.Махнете съдийте и схемите,слаби сме и се вижда!Армения влязоха по-мотивирани и надъхани в този мач и си го спечелиха.
+4
 
 
Сами се спряха, съдията просто дига картони и имаше основание
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: