Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
БФС обмисля нова реорганизация в "Б" група от сезон 2014/2015
Автор: Екип Burgas24.bg 16:01 / 15.10.2013Коментари (2)1530
© Burgas24.bg
БФС започва сериозно проучване как да бъде организирано първенството в Б група от сезон 2014/2015 предвид факта, че последните няколко сезона се провалят заради фалити и отказвания на отбори. Със задачата да проучат нагласите на клубовете и възможностите са натоварени няколко звена в спортно-техническото направление, съобщи БТА.

Оказва се, че големият проблем на клубовете в Б група не са транспортните разходи, а основно професионалното лицензиране, плащане на такси и за съдийски наблюдател, както и трудовите договори, налагащи плащане на осигуровки. Най-добрата възможност е Б група да бъде наречена полупрофесионална и всеки клуб сам да избира дали ще играе с професионалисти или с аматьори. Пречката обаче идва от УЕФА, която изисква лигата да е ясно формулирана преди сезона- професионална или аматьорска.

Полупрофесионални дивизии се допускат единствено за първо ниво в съответната страна, ако това са максималните възможности на отборите. Така пред БФС има две опции- да запази групата в сегашния й вид и да я попълва по извънспортни критерии, или пък да направи второто ниво аматьорско. При втората опция обаче излиза на дневен ред въпроса как кандидатите за промоция ще се пренастройват по най-бързия начин от аматьорското ниво към А група, която ще става все по-ограничена откъм брой участници. При това положение е възможно да бъдат направени няколко регионални Б групи, а първите 2 отбора от всяка от тях да играят финален турнир за попълване на елита. Тогава до този финален турнир ще бъдат допускани единствено клубове, които могат да покрият професионален лиценз.

Но и това не е идеален вариант, тъй като двете Северни В групи нямат ресурс да излъчат повече от 1-2 стабилни клуба с възможност за по-голямо развитие. Каквото и да се случи обаче, решението за бъдещето на Б група трябва да бъде взето около Нова година. През тази година Б група стартира с 14 отбора, като три бяха добавени след началото на първенството. Миналата ситуацията беше същата- с 14 отбора, като Поморие и Академик (София) се отказаха преди първенството. Спортист (Своге) и Бдин (Видин) пък напуснаха шампионата след неговото начало. Преди това пък втората ни дивизия беше от две групи- Източна и Западна, но и там доста отбори не издържаха.

Още по темата: общо новини по темата: 97
05.05.2014
24.04.2014
15.04.2014
03.04.2014
27.03.2014
20.03.2014
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Б групата трябва да стане с 12 отбора и първенството и да се провежда по формулата на А група. Когато А група остане с 12 отбора в Б група също ще има боеспособни 12 отбора, тъй като една част от тези които сега са в А ще попълнят състава на Б, а там все ще се намерят още няколко мераклии за участие.
-2
 
 
Да я намалят на 10 отбора, а В групите да ги направят 2 по 14 отбора и готово.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: