Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
БФС обмисля да прати контролите на националите извън София
Автор: Екип Burgas24.bg 09:11 / 07.03.2014Коментари (8)1532
© Bulphoto
Футболният съюз обмисля да прати контролите на националния отбор на родна земя далече от София, пише "Труд". Разочарованието дойде от двубоя срещу Беларус (2:1), когато на трибуните имаше по-малко от хиляда души. А само преди 5 месеца 37 000 викаха с пълно гърло "Българи юнаци" при загубата от Чехия с 0:1 на края на световните квалификации.

Най-възможните дестинации за националите са Стара Загора и Бургас. И разбира се - Пловдив, когато стане готов новият стадион на "Ботев". Разград и Ловеч не изглеждат опция заради малкия брой жители в двата града, даващи лидерите на "А" група - "Лудогорец" и "Литекс".

В мразовитата вечер в сряда България игра като лишен от домакинство отбор срещу Беларус. И това не се хареса на членовете на изпълкома на БФС, водени от Борислав Михайлов. Шефът опита да оправдае феновете с думите, че е делничен ден. Но едва ли имаше по-слабо посетена контрола в света по същото време.

Софийската публика очевидно е разглезена и тръгва към трибуните единствено при успехи и при двубои със заряд. И на вечното дерби "Левски" - ЦСКА в събота не се очакват повече от 15 000 души.

А други градове са "гладни" за футбол. Но засега приятелски мач на националите в България няма. Най-ранната възможна дата е през август - точно преди старта на евроквалификациите.

Дебютантът в националния тим Андрей Гълъбинов е бил големият мълчаливец в лагера преди мача. И не е станало ясно дали това е неговият модел на поведение, или просто се е притеснявал.

На терена напападателят на втородивизионния италиански "Авелино" се представи на ниво срещу Беларус и получи похвала от Борислав Михайлов: "Отличен талант е!"

Само 48 часа след дебюта си в националния Гълъбинов трябва да излезе за "Авелино" при гостуване на "Емполи".

Още по темата: общо новини по темата: 97
05.05.2014
24.04.2014
15.04.2014
03.04.2014
27.03.2014
20.03.2014
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е те пък ся,ще развалят кефа на 1000 Софиянци.
+7
 
 
Крайно време е община Пловдив да спре да се моли на софиянци за довършването на градския стадион, а да изтегли кредит за необходимите 25 или 30 милиона и да довърши стадиона за своя сметка! Не разбрахте ли, че софиянци никога няма да позволят най-големият и хубав стадион да е в Пловдив?? При един правилен мениджмънт на спортни прояви, концерти и т.н. стадионът ще се изплати много бързо. Да не забравяме, че на него е една от най-добрите лекоатлетически писти в страната! Има всякакви условия да приема състезания от най-висок ранг. Просто трябва добра калкулация и добър мениджмънт, по възможност не български, а чуждестранна фирма, която се занимава с такива обекти. Да не говорим, че след година-две и Васил Левски няма да има лиценз, така че всички отбори ще се натискат сами да играят в Пловдив. Аз лично на следващите местни избори ще гласувам за този, който обещае довършването на стадиона!
+8
 
 
Ако контролата се беше играла във всеки друг град посещаемоста щеше да е в пъти по-голяма.Особенно в области които нямат представители при ,,майсторите''.Хората не са гледали на живо национален или местен отбор на високо ниво от години.В София малко хора се интересуват от футбол,но претенциите им са големи.На предстоящото мегадерби ще присъстват не-повече от 15000 зрители сред които половината ще са от провинциални фенклубове от цялата страна.Толкова колкото и на градското дерби в 4 пъти по-малкият Пловдив на стадион който не може да събере повече.За това на държавно ниво ще се строи нов стадион за камерната публика на Славия,а градският който е най-големият в България се разрушава.Столичните правителства няма да засенчат представителното лице на страната,защото един двубой под тепетата и националите ще откажат всяко домакинство другаде.А зрителите по телевизорите ще се убедят къде трябва да играе представителният тим на Отечеството.Отделно пряко ще присъстват и зрители от близките Пазарджик,Хасково,Стара Загора,Смолян,Асеновград.Софийска политика в управлението на дътжавата и спорта.За това сме на това ниво.
+4
 
 
Бургас е идеалният вариант, ако има контроли през май, август или септември. Градът е пълен, околните градове също, така че стадионът със сигурност ще се напълни. Стара Загора също е доказан футболен град, там само на контролата Берое-ЦСКА имаше над 5 хиляди души. И дай Боже догодина и в Пловдив да има контроли на националите!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: