Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
БФС сложи край на сезона в трета и четвърта лига, Созопол е шампион
Автор: Стойчо Генов 17:11 / 21.04.2020Коментари (0)2016
©
На свое редовно заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз утвърди решенията от последните 5 заседания на Бюрото на ИК и обсъди вариантите за довършване на първенствата от системата на БФС за сезон 2019/2020 г. По предложение на президента на Аматьорската футболна лига Румян Вълков, бяха приети следните решения:

В първенствата от Трета лига за крайно класиране се приемат класиранията към момента на въвеждане на извънредно положение на територията на страната. Изключение се прави за Югозападна Трета лига, където предстои да бъде насрочен бараж между ФК Миньор (Перник) и ФК Септември (Симитли) за определяне на победител в групата.

Същото решение бе взето и за първенствата от Четвърта лига – за крайно се приема класирането към момента на въвеждането на извънредно положение освен в областните първенства, в които при тези условия не може да бъде определен първенец, а ще бъде насрочен бараж. В първенствата от Трета лига за сезон 2019/2020 г. няма да има изпадащи отбори в по-долна дивизия.

За доиграване след приключване на извънредното положение и в рамките на определения срок се отлагат Купа АФЛ, Държавно първенство - жени, Национална лига по футзал, Първа лига – плажен футбол и Държавно първенство – студенти.

След приключване на извънредното положение и след консултации с Регионалните управления на образованието (РУО), ще се подновят първенствата (където е възможно) на ниво областни и зонални първенства в детско-юношеския футбол. В сферата на елитния ДЮФ (елитни групи U19, U17, U15) първенствата ще се доиграят на турнирен принцип, стартирайки от ниво четвъртфинал. Купа БФС U18, U16 и U14 ще се доиграе в два полуфинала и в един финал, като победителят в турнира за юноши-старша възраст ще получи квота за участие в УЕФА Младежка Шампионска лига.

За есента на 2020 г. бяха отложени държавното първенство за ветерани, работническите и браншови първенства, Купа България – жени, Купа България по футзал, Купа България по минифутбол, ученически турнири и турнири по програма за развитие на женски футбол към УЕФА, както и турнирите "Футболните звезди на БФС“.
Още по темата: общо новини по темата: 89
07.03.2024
24.02.2024
24.02.2024
28.04.2023
12.10.2022
05.07.2022
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: