Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Клубовете решават за тв правата днес
Автор: Екип Burgas24.bg 09:10 / 06.08.2012Коментари (1)822
©
Президентите на футболните клубове от "А" група се събират днес следобед в сградата на БФС, за да обсъдят въпроса с телевизионните права, научи"7 дни спорт". Броени дни преди началото на първенството все още не се знае ще има ли футбол в родния ефир и коя телевизия ще излъчва мачовете от елита.

От БФС са изпратили официални писма до футболните босове, които днес ще се съберат и ще разгледат последните оферти, изпратени от телевизиите, желаещи да излъчват първенството. След това се очаква да бъде взето решение дали ще се приеме някое от предложенията, или ще се премине към друга форма на договаряне.   Разминаването между клубовете и телевизиите, които преговарят за излъчването на първенството, е заради сумата от 2-3 млн. лв., научи "7 дни спорт".

Според запознати вече на 2 срещи двете страни не успяват да се договорят за параметри, които да устройват всички. От едната страна са телевизиите, които максимално вдигнаха цената до 3 млн. лв. Първоначалното им предложение пък беше двойно по-ниско -1,5 млн. лв. На другия полюс са клубовете. Те искат най-малко 5 млн. лв., иначе изобщо няма да седнат на масата за преговори. Очаква се срещата в БФС днес да бъде решаваща за това дали ще има излъчване на първенството по телевизията.  

"7 дни спорт" научи, че има джентълменска договорка между повечето от водещите отбори, които ще се откажат от телевизионното излъчване, ако желанията им не бъдат удовлетворени. Със сигурност в този съюз влизат тимовете на Лудогорец и Славия, очаква се към тях да се присъедини и Локомотив Сф. По всяка вероятност другите два софийски тима Левски и ЦСКАсъщо ще подкрепят останалите. До момента се чака единствено отговор от пловдивските Локомотив и Ботев, които също привличат сериозна аудитория на мачовете си. При такава ситуацията телевизиите могат да се видят притиснати до стената заради отказа на водещите отбори.
Още по темата: общо новини по темата: 139
15.05.2013
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
22.04.2013
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
5 милиона какво са за една телевизия, те вадят много повече от реклами,какво се стискат за едни мачове ?????.....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: