Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Четирима рефери от Топ 10 без свирки
Автор: Екип Burgas24.bg 10:04 / 16.04.2013Коментари (2)1503
© Bulphoto
Четирима от десетте най-добри български съдии са оставени без свирки, а един - при това най-добрият - Станислав Тодоров, е контузен. Половината рефери от Топ 10 в ранглистата паднаха жертви в освирепялата война за шампионската титла и купата. А най-лютите битки тепърва предстоят...

В събота арбитърът Стефан Спасов, наричан Пастата, бе изритан експресно и завинаги от футбола след "Левски" - "Локо" (Сф) 2:1. Зад формулировката "изключително слабо съдийство и груби грешки", стоят дузпата за "сините" и пресилени изгонвания на по един играч от двата отбора.

"Бенефисът", който си устрои на "Герена", е поредният голям скандал на Спасов, втори за този сезон. През есента се появи видео, на което той вечеря с представители на "Лудогорец" в Разград след гостуването на "Черноморец" от 28-ия кръг на миналото първенство. Тогава бургазлии поведоха с 1:0, но загубиха с 1:3, а треньорът им Димитър Димитров-Херо бе изгонен от Спасов, тъй като нахлу на терена бесен от съдийството. "Казах му, че е лицензиран престъпник - обяви тогава Херо. - Преди мача ми се обадиха няколко души да ми кажат, че ще ни отреже главата. Даже Ивайло Петев щеше да го е срам да ни свири такава дузпа..."

Видеото доведе до забрана на съдиите да ядат с хора от клубовете. "Всеки има глава на раменете и може да си плати три кебапчета и да вечеря, вместо да пести 20 лева", ядоса се съдийският шеф Никола Джугански.

Не само Херо е наричал Спасов "престъпник". През есента на 2009-а Любослав Пенев, треньор на ЦСКА, изригна след свирения от пернишкия арбитър мач срещу "Локомотив" (Сф) - 2:2 в "Надежда": "Паста ли е, пастичка или еклер, той е голям престъпник! Играчите ми разказаха как на терена съдията им казал: "Леле, май съсипах мача!" През цялото време пухтеше и се вайкаше за неадекватните си отсъждания."

Сладкарският прякор на Спасов му донесе още подобна ирония преди "Левски" - ЦСКА (2:0) през 2009-а. Тодор Батков, недоволен от наряда, му размаха пръст преди мача: "Паста ли е, торта ли е, не му пожелавам пред цяла България да ощети "Левски"!"

За втори (и явно последен) път Спасов е наказван след мач между "Левски" и "Локомотив" (Сф). Той бе "замразен" и след дуел за купата в "Надежда" през 2009-а, спечелен от "сините" с 2:1 след продължения.

Сега перничанинът освобождава своя №8 в ранглистата, но №9 няма повод да черпи, защото се нарича Ахмед Ахмед. А той също бе наказан драстично съвсем скоро с помощника си Георги Ковачев, след като отмени редовен гол на гостите на първия четвъртфинал за купата "Левски" - "Литекс" 1:0.

Без да има официално наложена санкция, временно е спрян и трети съдия от Топ 10. Това е №3 в ранглистата Александър Костадинов, който не е получавал наряд след скандалния мач "Ботев" (Вр) - ЦСКА 3:4, на който треньорът на домакините Антони Здравков му вдигна червен картон. И четвъртият наказан в момента от "великолепната десетка" на мъжете в черно с български паспорти е Ивайло Стоянов. Петричанинът, нашумял с в шоуто "Моята голяма телевизионна сватба", е със спрени права заедно с помощника Веселин Мишев след "Черно море" - "Левски" (1:1) за зачетен гол от засада на гостите.

Пети рефер, но извън Топ 10, също е наказан за неопределено време "в пакет" с помощника си. Във "фризера" е №14 в ранглистата Калин Людмилов заедно с асистента си Ивайло Милков за цирка с дузпата и картоните покрай нея в мача за купата ЦСКА - "Локомотив" (Сф) 0:1.

Още двама главни и двама странични арбитри са вадени от нарядите този сезон. Георги Кабаков бе пратен във "В" група за известно време още след "Лудогорец" - "Черно море" (2:0) в първия кръг. Таско Тасков си изтърпя шестте мача санкция, а помощникът му Цветан Трифонов още излежава своите 15 за отменения гол на "Ботев" (Пд) и подмината дузпа при загубата с 0:1 от "Лудогорец" в Пловдив.

След поражението на "канарчетата" с 0:3 от "Славия" в София за купата падна гилотината и върху асистента Георги Славов, допуснал гол от засада.

Рано или късно обаче те ще се върнат. Просто защото други няма. Засега.

Източник: "Труд"

Още по темата: общо новини по темата: 139
15.05.2013
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
22.04.2013
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е май е ред да се вземат повече жени за съдиики и да ги отсрамът тези говеда и да запреличаме на големите първенства
Цъкам минуси на буферите :)
на 16.04.2013 г.
+1
 
 
Е па кат не правят свирки,да не би да имат и хемороиди :))))))))) Киро Парахода и Зализания Тонев все ще намерят пролука :)))
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: