Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Уточнение във връзка с глобата на Димитър Димитров-Херо
Автор: Екип Burgas24.bg 17:37 / 04.12.2012Коментари (1)2000
© Bulphoto
Във връзка с подетата кампания около наложеното от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наказание от глоба в размер на 5000 лв. на старши-треньора на "Черноморец" Димитър Димитров бихме искали да заявим следното:

От началото на сезон 2012-2013 г. в нормативните документи са залегнали доста конкретни санкции за служебни лица на професионалните клубове по адрес на членове на комисии на БФС, ръководство на ПФЛ, ръководство на БФС, които засягат тяхното човешко достойнство, етиката, морално-етичните изисквания и др. (Дисциплинарен правилник, Чл. 37, ал. 17, букви "а" и "б", както и ал. 2, букви "а", "б", "в" и "г"). По вътрешния правилник на Българския футболен съюз задължение на Отдел "Връзки с обществеността и медии" е да следи за нанесени обиди само и единствено в средствата за масова информация - печатни, телевизизионни или електронни медии. Отделът има задачата само да извади въпросните изявления-обиди и да ги предостави на Дисциплинарната комисия. Решението дали авторът на цитатите да бъде наказан и как е в прерогативите само на членовете на комисията.

Наказанието на Димитър Димитров с глоба от 5000 лв. е за тиражирани в почти всички електронни сайтове изявления с дата 29.11.2012 г. и по-специално за следното, казано от него: "Българският съдия е нещо гадно, мръсно и поръчково. Всичко става със съгласието на Съдийската комисия и БФС." Въпросният цитат бе публикуван масово не само в редица електронни сайтове, но и в печатни медии на следващия ден.

След разговор между Димитър Димитров и пресаташето на Българския футболен съюз Павел Колев, в който треньорът категорично отрече да е използвал в която и да е медия подобни думи и квалификации, отдел "Връзки с обществеността и медии" проведе собствено разследване и установи следното: Гореспоменатият цитат е силно украсен и редактиран от колеги от редица медии. За съжаление единствените, които проявиха доблестта да го признаят, са колегите от сайта Gong.bg, въпреки че въпросното изявление на Херо циркулираше на много други места в този ден. От името на цялата журналистическа гилдия отдел "Връзки с обществеността и медии" на Българския футболен съюз поднася своите извинения на Димитър Димитров, чийто думи са несъзнателно или с определена цел манипулирани в общественото пространство. Отделът прилага редица извадки с публикувания цитат, както и писмо от главния редактор на Gong.bg, в което сайтът се извинява за некоректната интерпретация. На тази база и с ясното съзнание, че вероятно Димитър Димитров изобщо не е употребил вкараните в устата му от медиите думи, отдел "Връзки с обществеността и медии" ще внесе в Апелативната комисия на БФС молба наказанието на треньора да бъде преразгледано.

Призоваваме колегите от всички медии за повече коректност, морал и придържане към принципите на журналистическата етика.

Още по темата: общо новини по темата: 139
15.05.2013
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
22.04.2013
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Бе маави проста! За каране с 99 км/ч в населено място с ограничение 50 км/ч глобата е 300 лева! Тия за чули-недочули искат глоба 5000 лева. И да не го е казал, нима не е вярно? С колко глобиха Пастата за подигравката с Черноморец в Разград? С колко глобиха Кабаков за подигравката преди седмица? С КОЛКО? ШНУР ЗА БФС!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: