Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Новото първенство започва още на 13 юли
Автор: Екип Burgas24.bg 12:08 / 10.05.2013Коментари (2)1616
© Burgas24.bg
Рекордно рано може да започне следващият сезон на футболното първен­ство. В БФС вече подготв­ят нов формат, който предвижда старт на 13 юли.

За справка - настоящият шампионат започна с око­ло месец по-късно - на 11 август, а последните сре­щи са насрочени за 25 май, припомня "24 часа".

За промяната настоява националният селекцио­нер Любослав Пенев. Той иска да има повече време за подготовка на избрани­ците му, повечето от кои­то играят в българското първенство.

През септември на тима ни предстоят изключител­но важни мачове от све­товните квалификации. На 6-и гостуваме на Ита­лия, а четири дни по-късно играем в Малта. Досега почти винаги се получава така, че преди квалификациите през сеп­тември у нас са минали най-много два кръга, а грандовете ни са приклю­чили с мачовете в Европа.

Изтеглянето на първен­ството с около месец със сигурност ще даде въз­можност на националите да бъдат в по-добро функ­ционално състояние и да имат известна игрова под­готовка.

Все още не е ясно какъв точно ще бъде форматът на новото първенство, ка­то се обсъждат варианти за въвеждането на три дяла. Това може да се окаже удачна схема заради нама­ляването на участниците в "А" група, които от следващия сезон ще бъдат 14.

Едната опция е всеки от­бор да изиграе три пъти по 13 срещи в рамките на шам­пионата. Друг вариант е след втория дял отборите да бъдат разделени на две подгрупи.

Независимо от формата, първенството трябва да приключи най-късно до 15 май. Крайният срок също е свързан със световното първенство в Бразилия до­година. При оптимално представяне срещу Италия и Малта националите ще имат реален шанс да стиг­нат поне до баражите.

Още по темата: общо новини по темата: 139
15.05.2013
14.05.2013
13.05.2013
09.05.2013
22.04.2013
19.04.2013
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Нека да има повече мачове ... Тъкмо стане интересно и първенството вземе,че свърши ..... А и идеята за 3 дербита в Пловдив..... СТРАХОТНО!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Очакват ни възлови мачове на двата бургаски отбора от полуфиналните плейофи в Супер Волей
Григор Димитров може да стане част от Топ 8 в световния тенис
Нургюл Салимова с реми в Турнира на претендентките за шахматната корона
Невиждана драма! Григор Димитров загуби от финалиста в Монте Карло

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: