Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Венцислав Стефанов: Всеки ще си плаща, за да гледа "А" група
Автор: Екип Burgas24.bg 12:42 / 18.09.2012Коментари (13)1037
© Burgas24.bg
Всяко заведение трябва да си плаща, за да излъчва мачовете от българското първенство, то се гледа повече от английското, заяви президентът на Славия Венцислав Стефанов пред ТВ7. Бизнесменът е сред водещите преговорите за продажбата на телевизионните права на А група, която остава без излъчване и след изминалия пети кръг.

Той отново сподели предложението за системата Pay-per-view ("Плати, за да гледаш") и създаването на нов канал, който да предава мачовете. Стефанов обясни, че срещите ще бъдат заснемани с нова технология, която ще намали големите разходи на телевизиите.

"Няма да има ПТС-и, ще има нова система, която сме закупили. Ще я видите, за Коледа ще стане. Тя ще бъде много по-евтина. Отсега слагам два оптични кабела с камери на стадион "Славия", за да следя нещата. Ще предава тренировките и на юношите - родителите ще искат да платят, за да гледат децата си. Бях в студиото на тази новосъздаваща се спортна телевизия и останах изумен", обясни Стефанов.

Той не се притеснява от липсата на интерес към българския футбол и смята, че системата Pay-per-view ще даде реална представа за стойността на продукта. Според него сателитните и кабелните оператори могат да предлагат канала в мрежите си с пакет за 5 или 10 лева на месец, срещу които зрителите ще гледат всички мачове и контроли на българските отбори.

Президентът на "Славия" предположи, че "1000 - 1500 души" ще са склонни да платят някаква сума, за да гледат по телевизията мач между белите и "Миньор" (Перник) например. "Слависти има и в София, и в Шумен, и на много места в страната. Българското първенство се гледа най-много, повече и от английското."

"Хората, които си даваме парите за български футбол, искаме да знаем колко струва нашият продукт. Дали ще са 4000 лева, дали ще са 14 000, дали ще са 1.4 млн. лв., искаме да разберем. Почти всяко заведение дава А група. Всяко заведение трябва да си плаща, за да излъчва мачовете от първенството. Казвате - такъв е продуктът. Какъвто ни е продуктът - толкова пари ще получим", каза Стефанов.

Президентът на "Славия" припомни, че футболните клубове имат да взимат още около 3 млн. лева от собствениците на телевизионните права в последните две години. Той определи като "пропуск" липсата на телевизионно излъчване и оставянето без показност на логата на спонсорите на отборите по екипите на футболистите рекламните пана на стадионите.

Стефанов коментира и критиките на част от медиите към нападателя на "Фулъм" Димитър Бербатов и министър-председателя Бойко Борисов. "Митко Бербатов е едно богатство, което не можем да ценим, и позволихме на разни бездарници да го оплюят. Имаме и премиер, който обича и дава пари за спорта и футбола, а ние го оплюхме, защото дал на някакъв отбор да лети със самолета (на правителството). Ами какво? Да ръждясва ли", завърши президентът на "Славия".

Още по темата: общо новини по темата: 139
15.05.2013
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
22.04.2013
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 18.09.2012 г.
+1
 
 
Кой ще им даде пари да гледа цирковете и нагласеното първенство? И плащаш и гледаш само софийските отбори - не, мерси.
+3
 
 
Всички на КОЛЕЖА и на лаута и нито лев на изедниците!!!
+4
 
 
Не виждам кой ще плати да гледа тези смешници, когато има такива стойностни парвенства..
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 18.09.2012 г.
+4
 
 
Венци, ти си едно нищо, едно голямо нищо! Това и да го направиш - няма да просъществува! Колкото и когато даваха платено от Англия.. Докато мутрите /голямо шкембе и малко мозък/ са в българския футбол - нито отбори ще имаме, нито първенство, нито нормално БФС. Ей ги и сега - не дават нито един мач по никоя ТВ. Това и в Зимбабве го няма!
на 18.09.2012 г.
+3
 
 
Тънки крака дебело и увиснало шкембе на метър и двайсет пред него Като няма публика ще му изчезне шкембето и една стотинка няма му дам на това човекоподобно същество
+4
 
 
Това е единственият начин на дебелия да вземе някой лев от зрителите. Иначе е ясно, че ако разчита само на публиката от Овча Купел, гладен ще остане.
+4
 
 
Няма да се изненадам ако тази"новосъздаваща се спортна телевизия "е на тая мутра Венци Стефанов.
+6
 
 
Баси шкембето майна! То върви на един метър пред него бе! Свиня мръсна!
+6
 
 
Идеята е обречена на провал. Преди и висшата лига искаха да е платена но не стана.
+5
 
 
Плондер,мутра и кръвопиец.Малоумник!От такива чкато него държавата и народа е на този хал!Не се наядоха и награбиха толкова години.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: