Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Криза в Черноморец! Събев: Спирам парите, продавам футболисти
Автор: Екип Burgas24.bg 17:03 / 07.12.2010Коментари (70)7522
© Burgas24.bg
Собственикът на Черноморец Митко Събев потвърди новината за напускането на Красимир Балъков. Събев даде интервю за Гонг по телефона от летище в чужбина.

Господин Събев сензационно прозвуча новината за раздялата на Черноморец с Красимир Балъков. Каква е истината?

Това е вярно. На вчерашното заседание на съвета на директорите стигнахме до извода, че двамата акционери, които са в Борда Петрол Холдинг, публично изразиха несъгласие с теорията на футбола.Ние няма да можем да осъществим петгодишната програма, която сме начертали. Затова след обсъждане на петимата ръководители в Черноморец и спортно техническото ръководство стигнахме до извода, че можем да се разделим по взаимно съгласие и да направим нова стратегия за клуба.

Дотук нещата при вас изглеждаха най-спокойни, най-розови, ти винаги си бил гръб на Красимир Балъков, как се стигна до тази раздяла?

Към момента нищо не се е променил. Просто променяме стратегията. Аз съм поел ангажимент и към Балъков, когато дойде в България какво трябва да изградим, за да може този клуб да функционира по европейски стандарти. Една голяма част е направена, но има още много какво да направим. Ако холдингът няма да финансира този проект, аз като физическо лице имам съвсем различни възможности. Клубът няма да страда финансов, но ще бъде под друг финансов план.

Т.е. Митко Събев започва да издържа Черноморец?

Ами няма друг избор. Казах го, че като съм поел ангажименти към бургаската общественост, нямам възможността да се откажа.

Холдингът "Петрол" официално излиза от играта?

Поне за момента, докато двамата акционери не са съгласни с финансирането на клуба ще е така. Ако постигнем някакво съгласие във времето сигурно ще се промени отново. Важното е, че ние получаваме разбиране от спортно-техническото ръководство. За тях вратата е винаги отворена. Те направиха много за бургаския футбол и най-европейското във всичко е, че можем да се разделим, отчитайки веднъж резултатите и второ възможностите за бъдещето.

Ще търсим и Балъков, но по твое мнение той не иска да работи за по-малко пари или?

Не, не. Не става дума въобще за възнаграждение на Балъков. Грешно ме разбирате.

Защо тогава Балъков си тръгва?

Нали това се опитах да кажа. Стратегията, която направили, начина по който трябва да го правим... поели сме ангажименти на ди имаме определен бюджет и този бюджет обхваща - първи отбор, школа, втори отбор, треньорски щабове, различните отдели.. Всичко това днес трябва да го преразгледаме. Откакто стартирахме в клуба има назначени над 60 човека. Всеки човек си има определена задача да върши. Ако днес не можем да осигурим финансирането на клуба в този си мащаб, една голяма част от тях трябва да бъдат преназначени или освободени.Както и стратегията ни за какви футболисти трябва да привличаме.

Това означава ли, че ще се разделяте с по-скъпоплатени футболисти?

Най-вероятно, да.

Да го кажем малко по-грубо: този, който си хареса футболисти от Черноморец може да си пусне своите оферти?

Да.

А кой е фаворит за поста на Красимир Балъков? Пуснахме информация за Петър Хубчев... дали е вярно?

Засега Петър Хубчев е треньор на Черноморец Поморие. Това е решение от снощи, не сме разговаряли и ние максимално даваме информация на медиите. Тепърва ще се водят разговори с треньори. Тепърва ще се обмисля цялостна стратегия. Какво можем и какво не можем. Бяхме обявили, че за целия сезон ще пускаме свободен вход за феновете. Това най-вероятно ще бъде променено.

Ще останат ли хората от щаба на Балъков?

Не, те също си тръгват.

Какво се случват с целите на Черноморец? Ще има ли преобразуване, смело се заговори за шампионска титла, сега?

Имахме абсолютни шансове. При създалата се обстановка, разбира се, че ще искаме да запазим целите си за евротурнирите. Не искам да се оправдавам с промените. Черноморец винаги ще играе за победа и ще търси максимално класиране.

Вие бяхте давани за пример и нещо към което другите клубове да се стремят, а те непрекъснато изпитваха нужда от пари. Означава ли това, че парите във футбола свършват наистина?

Как да разбирам въпроса?

Например, че и останалите клубове Левски, ЦСКА, Литекс и те ще изпитват финансови затруднения?

Многократно съм казвал, че начинът по-който организиран футболът в България е много грешен. Колкото собствениците на клубове в България да са с широко сърце, то те не са в състояние да покриват нуждите на един клуб изцяло само от свой бизнес. Тук трябва да се започне от много далече. Дори от ТВ правата. 7-8 млн. лева за ТВ права е същото да направиш бизнес план в една компания за 100 млн и да имаш само 10. Във футбола се изискват определени правила, които трябва да се спазват. Само тогава може да се развива.

Още по темата: общо новини по темата: 79
21.03.2011
17.03.2011
16.03.2011
01.03.2011
26.02.2011
25.02.2011
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
АЗ ВНИКНАХ - щЕ ПРАТЯ чЕРНОМОРЕЦ ДА ИГРАЕ В КОМЛУКА И ВЪВ В ГРУПА ЗА ДА ИМА ДЕРБИТА В БУРГАС.
-3
 
 
Съжелявам тези, които не вникват в думите на Събев. Наистина ги съжелявам...
-1
 
 
Е*ЕМ ТИ И БИЗНЕСМЕНИТЕ САМО ГОВОРЯТ МИНАТ 2 ГОДИНИ И СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИПАНИ , КАКВО ИСКАХА С БАЛЪЧЕТО ДА ВЗЕМАТ ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ЛИ ??? В ЧЕЛСИ НЯЛАХА 1 млрд И ПАК НЯМА ДА Я ВЗЕМАТ !!! БОЙКО ДА ГИ ОПРАВИ ВСИЧКИ ТАКИВА "БИЗНЕСМЕНИ" КАТО ТОЯ ...
+1
 
 
СЛЕД НИКУЛДЕН ВСИЧКИ ШАРАНИ ИЗМРЯХА!!!
+1
 
 
Проект Черноморец е евро-проект. Включени са всички стандарти и бизнес логика. Затрудненото финансиране сега, не отменя неговото съществуване. Политиката да се разчита на един консорциум е преодоляна. Лобирането в бургаския бизнес не е от вчера. Финансиране при ясен проект се намира. Включитено и вероятността да продължи още след Нова Година. Финансирането на Нефтохимик идва единствено от "Евробилдинг", който зависи от строителство на проекти на "Петрол". Финансиране от "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД или "ЛУКОЙЛ България" ЕООД е НЕ възможно поради фирмена политика на групата ЛУКОЙЛ, иначе Порточанов още да ви е шеф :) Така, че аз притеснения нямам. Притеснявам се злобата която ви е заслепила да не ви изиграе лоша шега!
+3
 
 
Феновете на Черноморец няма да са толкова.Ето едно мнение на фен на ЧЦ от друг форум:.....Преди не разбирах защо не подкрепяш сегашния Черноморец, сега почва да ми се изяснява и лека-полека да съм съгласен с твоите виждания. Лично аз повече няма да стъпя на стадион "Лазур" докато там играе Черноморец. Искам си емблемата, стадиона и историята, достатъчно търпях разни ръководства да слагат сини седалки, да си присвояват стадион "Лазур". Не, той не е нашият и не мога да заобичам нещо, което е фалшиво .. Съжалявам, измислената приказка свърши ..
0
 
 
Не знам дали колелото се е завъртяло, но знам едно - нищо кой знае какво няма да се промени при Черноморец! Феновете им ще си останат толкова, ще продължат да играят на чужд стадион, ще продължат да пазят тишина по време на срещите и т.н. За съжаление с това орязване на бюджета на клуба едва ли ще могат да си построят замисления проект и ще трябва да останат за по-дълго в Лазур. Освен, ако не решат, че могат да купят "Хаджи Димитър" или "Българска армия" и не се преместят там? Нама да им е за първи път. А всъщност знайте и че във "В" група не е чак толкова лошо - просто няма козирки, няма лукс, няма видеостени и темподобни и това може би ще ви отблъсне от мачовете на вашия отбор, но ако го обичате много и се стигне до това да играете на такова ниво си го подкрепяйте, ще свикнете, а и гостуванията са на по-близки разстояния.
-1
 
 
Оооо- ШН*Р за ШАРАНА, ооо ШН*Р за ШАРАНА!!! РЕД Е НА ПУ*КО СЪБЕВ ДА БЪДЕ КОМАНДИРОВАН ЗА ГОДИНИ В ЗАТВОРА ЗА ВСИЧКИ КРАЖБИ ПРАНЕ НА ПАРИ И ДАЛАВЕРИ, КОИТО НАПРАВИ УНИЩОЖАВАЙКИ НЕФТОХИМИК И СЪЗДАВАЙКИ НОВИ 3 УРОДА- К*РОМОРЕЦ, К*РОМОРАЦ -ПОМОРИЕ и НЕСЕБЪР!!!! ПУ*КО СЪБЕВ- ПЕ***АС, ПЕ***АС!!!
+1
 
 
ПРИЗОВАВАМ, НИКОЙ ДА НЕ ПОЛЗВА УСЛУГИТЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИ ПЕТРОЛ!
-2
 
 
А сега вече ще спрат парите за "Евробилдинг", които Събев осигуряваше. Странно е, че мазутите се радват на собственото им закриване, злобеейки за намалянето на бюджета в Черноморец.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: